Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Lukaku atkārto Maradonas iespēto, Ernandesa 50. vārti

Top 5: Lukaku atkārto Maradonas iespēto, Ernandesa 50. vārti
Pa četriem vārtiem šajā finālturnīrā līdz šim guvuši tikai Romelu Lukaku (attēlā) un Krištianu Ronaldu.
Foto: SIPA/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. KROSS SIT VĒLU, BET PRECĪZI

Toni Krosa vārti spēles 94 minūtē un 42 sekundē ir Vācijas izlases visvēlāk gūtie vārti Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Kross pēdējās piecās spēlēs bijis iesaistīts piecos valstsvienības vārtu guvumos (trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles). Vācijas izlase pirmoreiz kopš 1974. gada finālturnīra uzvarēja spēli, pēc pirmā puslaika atrodoties iedzinējos. Interesanti, ka arī pirms 44 gadiem vācieši atspēlējās un pieveica tieši Zviedriju (4:2, pēc puslaika 0:1). Šis bija jau devītais gadījums pēc kārtas, kad Vācija pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē finālturnīru turpina ar uzvaru. Bet Džeroms Boatengs kļuva par pirmo Vācijas izlases futbolistu kopš Miroslava Klozes 2010. gada finālturnīrā, kurš ticis noraidīts no laukuma.

2. LUKAKU 17 VĀRTI 11 SPĒLĒS

Beļģijas izlases uzbrucējs Romelu Lukaku kļuva par pirmo futbolistu kopš Djēgo Maradonas, kurš guvis vismaz divus vārtus divās Pasaules kausa finālturnīra spēlēs pēc kārtas. Lukaku ar diviem vārtiem izcēlās gan pret Panamu, gan pret Tunisiju, bet Maradona pa diviem vārtiem iesita 1986. gada ceturtdaļfinālā pret Angliju un pusfinālā pret Beļģiju. Pēdējās 11 spēlēs Beļģijas izlases rindās Lukaku ir guvis 17 vārtus, vienīgo reizi neiesitot šī mēneša sākumā pārbaudes spēlē pret Portugāli. Lukaku rēķinā Pasaules kausa un Eiropas čempionāta finālturnīros kopā tagad ir jau septiņi vārti - vairāk nekā jebkuram citam beļģu futbolistam.

3. ERNANDESA VĒSTURISKAIS PUSSIMTS

Havjērs Ernandess kļuva par pirmo Meksikas izlases futbolistu, kurš sasniedzis 50 gūto vārtu robežu, palīdzot ar 2:1 uzvarēt Dienvidkoreju. Pasaules kausa finālturnīros viņa rēķinā ir četri gūti vārti, kas ir dalīts labākais rādītājs ar Luisu Ernandesu. Tāpat viņš ir tikai trešais Meksikas futbolists pēc Kuauhtemoka Blanko (1998, 2002, 2010) un Rafaela Markesa (2006, 2010, 2014), kurš iesitis vārtus trīs finālturnīros. Meksikas izlase tikai otro reizi finālturnīru vēsturē izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas. Iepriekš tas izdevās 2002. gadā Japānā un Dienvidkorejā. Interesanti, ka Meksika finālturnīros ir realizējusi desmit 11 metru soda sitienus. Vairāk iesituši tikai Francijas, Vācijas un Spānijas futbolisti.

4. ZVIEDRIJAS UN ŪLSENA SĒRIJAS PĀRTRŪKUŠAS

Zviedrijas valstsvienība piedzīvoja pirmo zaudējumu Pasaules kausa grupu turnīrā kopā 1990. gada jūnija, kad zviedri piekāpās Kostarikai. Tādējādi pārtrūkusi Zviedrijas izlases desmit nezaudēto maču sērija. Zviedru uzbrucējs Ūla Toivonens aizvadītajā sezonā Francijas Ligue 1 čempionātā 23 spēlēs "Toulouse" sastāvā par spīti 19 sitieniem nebija guvis nevienus vārtus, bet vakar bija precīzs jau ar otro sitienu šajā finālturnīrā un pirmajā puslaikā izvirzīja Zviedriju vadībā pret Vācijas izlasi. Zviedru vārtsargs Robins Ūlsens pēc 548 "sausajām" minūtēm tomēr ielaida vārtus, kad Marko Roiss otrā puslaika ievadā panāca 1:1. Iepriekš Ūlsens bija pārspēts 2017. gada oktobra spēlē pret Nīderlandi, bet kopš tā laika piecās spēlēs bija palicis nepārspēts.

5. BEĻĢIJAI 51 VĀRTI PĒDĒJĀS 12 SPĒLĒS

Beļģijas futbolisti pirmoreiz finālturnīra vēsturē vienā spēlē iesita piecus vārtus, turnīra līdz šim rezultatīvākajā mačā ar 5:2 sakaujot Tunisiju. Galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā beļģi pēdējās 12 spēlēs ir izcīnījuši 11 uzvaras un vienreiz nospēlējuši neizšķirti. Šajos mačos Beļģijas futbolisti guvuši 51 vārtus, bet ielaiduši - tikai astoņus.

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5, 7. DIENAS TOP 5, 8. DIENAS TOP 5, 9. DIENAS TOP 5