Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Krievija vairs nerēķinās ar trīs savainotiem pamatsastāva futbolistiem

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Krievija vairs nerēķinās ar trīs savainotiem pamatsastāva futbolistiem
Staņislavs Čerčesovs
Foto: SIPA / Scanpix

Pasaules kausa rīkotājvalsts Krievijas nacionālās izlases galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs apstiprinājis, ka finālturnīrs ies secen diviem pašlaik savainotiem aizsargiem Georgijam Džikijam un Viktoram Vasinam, kā arī uzbrucējam Aleksandram Kokorinam.

"11. maijā mēs izziņosim sarakstu ar 35 futbolistiem, kuri kandidēs uz dalību finālturnīrā," intervijā portālam championat.com pauda neviennozīmīgi vērtētais treneris Čerčesovs. Negatīvismu ap galveno treneri raisa situācija ar Krievijas čempionvienības Maskavas "Lokomotiv" pussargu Igoru Deņisovu, ko Čerčesovs atsakās aicināt izlasē, pamatojoties uz personīgām domstarpībām. "Skaidrs, ka bāzes variants pieteikumam treneru štābam jau ir," atzina speciālists, kurš savulaik trenējis Vladimiru Kamešu Permas "Amkar" vienībā.

Maskavas "Spartak" aizsargs Georgijs Džikija krustenisko saišu plīsumu dabūja vēl ziemas treniņnometnē AAE. 6. aprīlī centra aizsargs bija apņēmīgs, sakot, ka neraugoties uz savainojumu, gatavojas dalībai Pasaules kausā. 2016/2017. gada otrajā sezonas daļā Džikija bija viens no vadošajiem spēlētājiem "Spartak" komandā, kas pēc 16 gadu pārtraukuma izcīnīja valsts čempiones titulu. Pērn aizvadītajā Konfederāciju kausā 24 gadus vecais aizsargs visās trīs spēlēs izgāja savas valsts izlases pamatsastāvā. Ar Džikiju rēķinājās kā ar stabilu pamatsastāva vērtību, taču tagad Krievijai jāmeklē citi varianti.

Vēl nesen ļoti apņēmīgi izteicās Sanktpēterburgas "Zenit" uzbrucējs Aleksandrs Kokorins. 2. maijā futbolists savā Instagram profilā bija ielicis video ar tekstu: "Dzju [domāts "Zenit" piederošais Tulas "Arsenal" uzbrucējs Artjoms Dzjuba], Tava dalība PK ir zem jautājuma zīmes!" Kokorins, kurš šosezon Krievijas Premjerlīgā sasitis 10 vārtus, sarāva krusteniskās saites Eiropas līgas astotdaļfināla mačā pret RB "Leipzig".

Tikmēr par Maskavas CSKA aizsarga Viktora Vasina potenciālo spēlēšanu finālturnīrā runāja krietni mazāk. To pašu krustenisko saišu savainojumu Vasins dabūja Eiropas līgas 1/16 fināla spēlē pret "Crvena Zvezda". Pēc apskates Maskavas klubs paziņoja, ka aizsargam būs jāizlaiž minimums seši mēneši. Vasins līdzīgi kā Džikija aizvadīja visas trīs spēles Konfederāciju kausā, dodoties Krievijas izlases pamatsastāvā.

Krievijas izlase Pasaules kausā spēlēs "A" grupā kopā ar Saūda Arābijas, Ēģiptes un Urugvajas valstsvienībām. Turnīra atklāšanas mačā 14. jūnijā Krievija tiksies ar neseno Latvijas izlases pretinieci Saūda Arābiju.

     [+] [-]

, 2018-05-07 22:37, pirms 6 gadiem
Džikija pievienojās "Spartak" 2016.gada 26.decembrī un čempionu sezonā aizvadīja tikai 8 spēles, tiesa, kļūstot par pamatsastāva spēlētāju, bet vai bija "stūrakmens"?...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-08 01:08, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Džikija pievienojās "Spartak" 2016.gada 26.decembrī un čempionu sezonā aizvadīja tikai 8 spēles, tiesa, kļūstot par pamatsastāva spēlētāju, bet vai bija "stūrakmens"?...
kuru tas interesē?

     [+] [-]

, 2018-05-08 09:28, pirms 6 gadiem
Andzzeys rakstīja: kuru tas interesē?
To, kurš interesējas par futbolu kopumā, ne tikai par dažām izlasēm, vai turnīriem.