Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Agris Suveizda

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.

Par regulāru tradīciju kļuvušais pētījums veikts, apkopojot iedzīvotāju vidū veiktās aptaujas un publiski pieejamos datus un pēc vienotas metodoloģijas izvērtējot nozares dinamiku pēdējo desmit gadu griezumā. Jaunākie pētījuma rezultāti vēsta, ka "topa" līderis futbols ir ieguvis par vienu pozīciju augstāku vietu nekā pirms diviem gadiem, kad tika veikts iepriekšējais pētījums, otrajā vietā aiz sevis atstājot basketbolu. Savukārt trešajā vietā ierindojas vieglatlētika, kas no 2016. gada līderpozīcijām kritusies par divām vietām. Apkopotie rezultāti ļauj secināt, ka arī šajā periodā sporta veidu popularitāti lielā mērā ietekmējuši vispasaules centrālie sporta dzīves notikumi, kā arī pašmāju sportistu gūtie panākumi. Futbola augstās pozīcijas skaidrojamas ar šogad Krievijā notikušo Pasaules kausu, kā arī ar šī sporta veida plašo pieejamību un faktu, ka šobrīd Futbola federācijā reģistrēto sportistu skaits sasniedz jau teju 17 tūkstošus, kamēr basketbolā, hokejā un vieglatlētikā tas ir krietni zemāks.

Izvērtējot sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību dažādos sporta veidos, tika apskatīti gan tie sporta veidi, ar kuriem iedzīvotāji pēdējā gada laikā nodarbojas paši, gan tie, kuriem ikdienā tiek sekots līdzi. Tādējādi kā sportiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju iecienītākās sporta aktivitātes tika atzītas vieglatlētika, peldēšana un riteņbraukšana, turpretī klātienes un neklātienes sporta notikumu skatītāju "topa" augšgalā atrodas hokejs, futbols un basketbols. Šī gada populārākie notikumi TV ekrānos bijuši Pjončhanas ziemas olimpiskās spēles, Pasaules kauss futbolā un pasaules čempionāts hokejā. Aptauja liecina, ka 60% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem pēdējā gada laikā vismaz reizi mēnesī ir sportojuši, tostarp 40% to darījuši reizi nedēļā un biežāk. Aktīvāki ir jaunākie vīrieši vecumā līdz 34 gadiem. Kā vēl viens būtisks rādītājs vērtējama arī jaunās paaudzes iesaiste, kas, par spīti tam, ka kopējais jauniešu skaits vecumā no 10 līdz 19 valstī kopš 2009. gada ir būtiski krities, sporta iestāžu audzēkņu īpatsvars aizvadītajā gadā ir sasniedzis neredzēti augstus rādītājus, liecinot par sportisko aktivitāšu aizvien pieaugošo lomu.

“Visās demogrāfiskajās grupās Latvijā sporta pasākumiem līdzi seko 70-80% iedzīvotāju. Uz sportistu apģērbiem, atkarībā no panākumiem vai sabiedrības intereses, ir no diviem līdz pat desmit dažādiem sponsoriem. Tas liecina, ka interese par sportu ir no abām pusēm – gan no auditorijas, gan no zīmoliem, kas vēlās sportu izmantot savā mārketingā. Mūsu pētījuma mērķis ir sniegt racionālu pamatu lēmumiem par investīcijām sporta pasākumu sponsorēšanā, kā arī palīdzēt mārketinga speciālistiem ar dažādiem rīkiem un mūsu ilggadīgo pieredzi sporta mārketingā, ko pilnveidojam jau kopš 2009. gada,” komentē mediju aģentūras "Mindshare" vadītājs Ansis Štāls.

Kā liecina aptaujas rezultāti, par Gada sportistu iedzīvotāji visbiežāk būtu gatavi atzīt jauno tenisisti Aļonu Ostapenko (11,3%), bokseri Mairi Briedi (10%) un basketbolistu Kristapu Porziņģi (7,8%), no kuriem visi trīs ir demonstrējuši izcilu sniegumu pasaules sporta sacensību kontekstā. No Latvijā notiekošajiem sporta pasākumiem atpazīstamākais līdzīgi kā iepriekš bijis "Lattelecom" Rīgas maratons, par ko zināja 73% aptaujāto. Vairāk nekā puse jeb 51% iedzīvotāju bija dzirdējuši arī par ZZ Čempionātu un teju tikpat daudz (50%) par "Ghetto Games" sacensībām. Starp pašmāju sportistiem, kuri aktīvi komunicē sociālajā tīklā "Instagram", vislielākais sekotāju skaits ir Kristapam Porziņģim, kam otrajā vietā seko hokejists Zemgus Girgensons un ielu vingrotājs Daniels Laizāns. Savukārt, aplūkojot ar sportu saistītu personu profilus, līderos pārliecinoši izvirzās Renārs Zeltiņš, Armands Simsons un Māris Šlēziņš.

Ņemot vērā sporta industrijas attīstības virzienus, šogad pirmo reizi aptaujas veikšanas vēsturē tika analizēti arī dati par plašu popularitāti guvušo e-sportu, kas sevī ietver datorspēles ar sacensību un komandu kopvērtējumu elementiem. 10% no respondentiem atzīst, ka nodarbojušies ar e-sportu, bet vēl 11% sekojuši līdzi ar to saistītiem notikumiem. Biežāk ar šo sporta veidu aizrāvušies tieši gados jaunākie vīriešu kārtas respondenti vecumā līdz 34 gadiem, kas skaidrojams ar datorierīču un tiešsaistes vides lielo popularitāti šīs sabiedrības grupas pārstāvju vidū. Ierindojot e-sportu kopējā Latvijas iedzīvotāju līdzdalības topā, tas izpelnās salīdzinoši augsto 8. vietu, un paredzams, ka arī turpmākajos gados šī sporta veida pozīcijas tāpat kā citviet pasaulē arvien turpinās pieaugt.

Papildus šiem rādītājiem pētījumā aplūkotas arī tādas sporta nozares kategorijas kā atpazīstamākie sporta atbalstītāji, populārākās sporta komandas un pārnēsājamās ierīces sportam, kā arī sponsorēšanas projektu analīze. Padziļinātam ieskatam pētījumā izmantoti arī Kantar TNS, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes un portālu Delfi.lv un Tvnet.lv apkopotie dati. Plašāks “Latvijas sporta veidu tops 2018” pētījuma apskats un interaktīva reitingu sadaļa atrodama mājas lapā Sporta mārketinga pētījums 2018 Detalizēts pētījuma apskats tiks prezentēts tiešsaistes vebinārā, kas no 13. decembra būs skatāms portālā TVnet.lv.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Zimele,
PR Account Executive,
Ogilvy PR LATVIA

     [+] [-]

, 2018-12-12 15:09, pirms 5 gadiem
Par pieejamību un cik paši nodarbojas, brīvā laikā uzspēlē, tad noteikti futbols ir pirmajā vietā, bet popularitātes ziņā viņš noteikti neapsteigu basketbolu un hokeju, ja NBA un NHL spēles notiktu Latvijas iedzīvotājiem draudzīgākā laikā. ČL visi var vakaros paskatīties, bet labāko basketbolu un hokeju pasaulē ir grūti skatīties nakts stundās.

     [+] [-]

, 2018-12-12 15:37, pirms 5 gadiem
Noteikti
Slēpts komentārs: andzis

  +5 [+] [-]

, 2018-12-12 15:45, pirms 5 gadiem
Viennozīmīgi precīzs pētījums. Cik zinu, lielākā daļa brīvajā laikā spēlē futeni un arī haips parasti ap PČ, EČ un ČL ir 100% lielāks, nekā kkādi pč hokejā vai nba/nhl - ar atsevišķiem izņēmumiem.

Principā Latvijas izlasei jāsaņema un jāpamainas paaudze, tad arī tas līmenis būs labāks. Noteikti paldies jāsaka vecajai vadībai, ka izlase ir tik zemu.... bet nu vismaz ir darīts gana daudz ar pieejamību.

     [+] [-]

, 2018-12-12 15:46, pirms 5 gadiem
Futbols foreva!

  +6 [+] [-]

, 2018-12-12 15:53, pirms 5 gadiem
Ja Latvijas izlases basī vai hoķī nespēlētu Eiropas vai pasaules čempjos, tad tie pasākumi vsp būtu interesanti ļoti saurai auditorijai. PK, Eč futbolā seko līdzi jebkurš, pat tāds, kuram ikdienā sports vsp neinteresē. Nesāksim nemaz par iesaistītajiem cilvēkiem, kuri nodarbojas ar futbolu. Bērnu, jauniešu vien ir 15k, plus pieaugušie, veterāni vismaz tikpat. Te bez pārsteigumiem.

     [+] [-]

, 2018-12-12 16:19, pirms 5 gadiem
Tikai tāds Matulis, kuram aliņā atmiekšķējušās smadzenes var likt virsrakstu : kērlings, florbols pieci......Protams, spītējot izlases neveiksmēm futbolā, Latvijā viņš ir nenoliedzami pirmajā vietā .

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 16:19, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja Latvijas izlases basī vai hoķī nespēlētu Eiropas vai pasaules čempjos, tad tie pasākumi vsp būtu interesanti ļoti saurai auditorijai. PK, Eč futbolā seko līdzi jebkurš, pat tāds, kuram ikdienā sports vsp neinteresē. Nesāksim nemaz par iesaistītajiem cilvēkiem, kuri nodarbojas ar futbolu. Bērnu, jauniešu vien ir 15k, plus pieaugušie, veterāni vismaz tikpat. Te bez pārsteigumiem.
Cik man zināms, tie, kam sports vispār neinteresē, nekam arī neseko līdzi, ieskaitot Pasaules kausu futbolā. Un tās nebūt nav mājsaimnieces

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 16:24, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Tikai tāds Matulis, kuram aliņā atmiekšķējušās smadzenes var likt virsrakstu : kērlings, florbols pieci......Protams, spītējot izlases neveiksmēm futbolā, Latvijā viņš ir nenoliedzami pirmajā vietā .
Vai Tu esi ar mani kopā dzēris, ka tik skaidri zini! 51. vieta Eiropā - tas tiešām ir populārākā sporta veida cienīgs sasniegums.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-12 16:33, pirms 5 gadiem
Protams, ka populārākais. Man pat sieva skatās Premjerlīgu

  +6 [+] [-]

, 2018-12-12 16:39, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis , 16:24, pirms 11 minūtēm , ignorēt , atbildēt
strops rakstīja: Tikai tāds Matulis, kuram aliņā atmiekšķējušās smadzenes var likt virsrakstu : kērlings, florbols pieci......Protams, spītējot izlases neveiksmēm futbolā, Latvijā viņš ir nenoliedzami pirmajā vietā .
Vai Tu esi ar mani kopā dzēris, ka tik skaidri zini! 51. vieta Eiropā - tas tiešām ir populārākā sporta veida cienīgs sasniegums.

Gadus 9-10 atpakaļ esmu dzēris. Tikai šoreiz nav runa par to, bet par populārāko veidu , nevis cienīgu sniegumu. Cienīgs sniegums ir arī Zviedrijas čempionam zābaka tālmešanā.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-12 16:40, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Vai Tu esi ar mani kopā dzēris, ka tik skaidri zini! 51. vieta Eiropā - tas tiešām ir populārākā sporta veida cienīgs sasniegums.
Nevar par visu spriest pēc izlases snieguma. Tas, ka izlase (un daļēji Virslīga) ir vāja, nenozīmē, ka futbola popularitāte valstī ir zema - jaunieši to spēlē, šogad ir bijis PK futbolā, ČL haips un Mesi vs Ronaldu pretstāve nodrošina popularitāti pat tādās auditorijās, kas futboluun sportu neskatās ikdienā, taču zināšanas par notikumiem un personībām nav svešas.

  -4 [+] [-]

, 2018-12-12 16:51, pirms 5 gadiem
PČ šogad izvilka futeni skatīšanās popularitātes ziņā. Ja pieņem, ka ziņās rāda, tu jau esi pieskaitīts, tad sanāk ļoti populāri. Es zinu 3 komandas - Skonto, Liepāja un Ventspils, tas jau ir ļoti daudz
77% pie mums tas ir slaviku sports. Kautkur sīcis ir jānogrūž, tad pirmais ceļš bumbu spārdīt. Turklāt tas ir par brīvu. Lūk jums 15K aktīvie futbolisti.
MTB maratons spēj izvilkt no dīvāna vairāk kā 2K purnu vienlaikus. Tāpat R maratons un Stirnbuki. Gribu redzēt 2K amatieru bumbu spārdam brīvdienā. Mindšāre lai nofilmē un saskaita. Vairāk pagalmos salasīs, kuri bumbu tur rokā un met ķocī.
5K tenisistu, kurš ir maksas pasākums, ir ļoti labs rādītājs. Kautkur līdzīgi būs ar hoķi.
Bet nu jā, pirst dīvānā un skatīties futeni, ja citu neko nerāda, neuzskatu par popularitātes rādītāju.

     [+] [-]

, 2018-12-12 16:58, pirms 5 gadiem
Pēc auditorijas un pasīvās līdzdalības tāpat hokejs ieņem pirmo vietu.
Futbols šogad bija 2. vietā, jo notika pasaules kauss, vispār dīvaini, ka viņiem nav rezultātu pa 2015. un 2017. gadiem, jo būtu interesanti redzēt vai futbols būtu virs basketbola arī pagājušajā gadā (eurobasket un Porziņģa dominēšana sezonas sākumā) tieši auditorijas ziņā.

Pārējie rādītāji visai loģiski, protams, ka futbols būs masveidīgāks par hokeju un basi.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-12 17:01, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Vai Tu esi ar mani kopā dzēris, ka tik skaidri zini! 51. vieta Eiropā - tas tiešām ir populārākā sporta veida cienīgs sasniegums.
Teiksim tā- futbols Latvijā ir daudz populārāks, nekā izlase

  +3 [+] [-]

, 2018-12-12 17:05, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: PČ šogad izvilka futeni skatīšanās popularitātes ziņā. Ja pieņem, ka ziņās rāda, tu jau esi pieskaitīts, tad sanāk ļoti populāri. Es zinu 3 komandas - Skonto, Liepāja un Ventspils, tas jau ir ļoti daudz
77% pie mums tas ir slaviku sports. Kautkur sīcis ir jānogrūž, tad pirmais ceļš bumbu spārdīt. Turklāt tas ir par brīvu. Lūk jums 15K aktīvie futbolisti.
MTB maratons spēj izvilkt no dīvāna vairāk kā 2K purnu vienlaikus. Tāpat R maratons un Stirnbuki. Gribu redzēt 2K amatieru bumbu spārdam brīvdienā. Mindšāre lai nofilmē un saskaita. Vairāk pagalmos salasīs, kuri bumbu tur rokā un met ķocī.
5K tenisistu, kurš ir maksas pasākums, ir ļoti labs rādītājs. Kautkur līdzīgi būs ar hoķi.
Bet nu jā, pirst dīvānā un skatīties futeni, ja citu neko nerāda, neuzskatu par popularitātes rādītāju.
Ieteiktu painteresēties, cik valstī notiek amatieru futbola turnīru un padomāt vēlreiz vai tie 2k MTB maratona purni ir kaut kas īpašs. Nenoniecinu neveinu sporta veidu, bet futbols arī pie mums ir "Sporta karalis", patīk tas vai nē.
Par slāviem gan Tev piekrītu, bet, cik esmu novērojis, tad šķiet, ka aizvien vairāk Latviešu bērni sāk nodarboties ar futbolu. Vai varbūt vienkārši slāvi ir pārlatviskojušies un krievu valoda bērnu futbola spēlēs dzirdama krietni retāk.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-12 17:39, pirms 5 gadiem
Futbols ir populārākais sporta veids pasalē, protams. Visi skatās. Varēja iztikt bez pētījuma. Bet tas LV nekorelējas ar jauniešu iesaisti pro līmenī. Kamēr vietējā futbolā nebūs izskausts sovjetisms un treniņi vēl joprojām notiks krievu valodā, tikmēr nekā arī nebūs

  +6 [+] [-]

, 2018-12-12 17:39, pirms 5 gadiem
popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.

Te arī viss pateikts, daudzi paspārda bumbu, daudziem pieejams, daudzi skatās. Izlase var būt kaut 300tajā vietā no 200, tas šeit netiek izskatīts.
Slēpts komentārs: NBA God

  -2 [+] [-]

, 2018-12-12 17:59, pirms 5 gadiem
Par kādu futbola popularitāti var runā valstī, kurā galvenais stadions ir veidots Deju svētkiem un ir tāds kā kroplītis kaut uz Tallinas laukumu fona?

  +5 [+] [-]

, 2018-12-12 19:21, pirms 5 gadiem
Loģiski, cilvēki seko top līgām (vairak vai mazāk) un Eirokausiem, hokeju, piem. paskatos reizi gadā - PČ

  +4 [+] [-]

, 2018-12-12 19:22, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: PČ šogad izvilka futeni skatīšanās popularitātes ziņā. Ja pieņem, ka ziņās rāda, tu jau esi pieskaitīts, tad sanāk ļoti populāri. Es zinu 3 komandas - Skonto, Liepāja un Ventspils, tas jau ir ļoti daudz
77% pie mums tas ir slaviku sports. Kautkur sīcis ir jānogrūž, tad pirmais ceļš bumbu spārdīt. Turklāt tas ir par brīvu. Lūk jums 15K aktīvie futbolisti.
MTB maratons spēj izvilkt no dīvāna vairāk kā 2K purnu vienlaikus. Tāpat R maratons un Stirnbuki. Gribu redzēt 2K amatieru bumbu spārdam brīvdienā. Mindšāre lai nofilmē un saskaita. Vairāk pagalmos salasīs, kuri bumbu tur rokā un met ķocī.
5K tenisistu, kurš ir maksas pasākums, ir ļoti labs rādītājs. Kautkur līdzīgi būs ar hoķi.
Bet nu jā, pirst dīvānā un skatīties futeni, ja citu neko nerāda, neuzskatu par popularitātes rādītāju.
OMG!!11! 2k?!! Cik šausmīgi daudz! Tāds ambālis!
Izlīstu ārā no sava snobu burbuļa, un aizietu uz kādu futbola laukumu, redzētu, ka tie praktiski nekad nav brīvi. Ziemās Skonto halle, Elektrum OC ir no 8.00 līdz 23.00 100% noslogoti, laukumi tiek dalīti četrās daļās, lai pie spēlēšanas tiktu gribētāji. Katrā pilsētā un miestā notiek amatieru turnīri, pierīgā var katru nedēļas nogali atrast organizētu turnīru, kurā kapāt. Būtu prātīgi nedaudz painteresēties, pirms murgu dzīt.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-12 19:38, pirms 5 gadiem
Nu futbols ir populārākais, jo šogad bija PK un ar to Latvijā daudzi nodarbojas amatieru līmenī un tam neko daudz nevajag izņemot bumbu un vēl dažas lietiņas. Bet ja būtu jāsaliek izlases pēc spēļu skatītāju skaita, tad notwikti basketbols un hokejs pāri visam

  -2 [+] [-]

, 2018-12-12 19:58, pirms 5 gadiem
to tiešām var redzēt izlases spēlēs. Tas,ka katrs puika kaut vienu reizi ir iespēris pa bumbu,tas gan.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-12 20:28, pirms 5 gadiem
vaseldžefs rakstīja: Nu futbols ir populārākais, jo šogad bija PK un ar to Latvijā daudzi nodarbojas amatieru līmenī un tam neko daudz nevajag izņemot bumbu un vēl dažas lietiņas. Bet ja būtu jāsaliek izlases pēc spēļu skatītāju skaita, tad notwikti basketbols un hokejs pāri visam
Kādēļ tikai izlases spēles liec galdā? Visiem zināms, ka mēs mīlam tikai to izlasi, kas uzvar. Basī cīnās par PK, hoķī PČ. Kamēr fucī (IZLASEI) ir pienākuši sūdīgi laiki, tādēļ arī apmeklējumā nedaudz iepaliek. Bet atgādināšu, ka šī pētījuma pamatā ir sabiedrības interese par sportu kopumā, nevis tikai izlasi.
Ja mēs rēķinātu kopējo līdzjutēju skaitu katra sporta veida vīriešu un sieviešu nac. izlasēm, u-izlasēm, vietējā līmeņa čempjiem un jauniešu čempjiem, tad futbols būtu pārliecinoši priekšā.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-12 20:33, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Vai Tu esi ar mani kopā dzēris, ka tik skaidri zini! 51. vieta Eiropā - tas tiešām ir populārākā sporta veida cienīgs sasniegums.
Ja sporta žurnālists vnk mehāniski paskatās vietu pasaulē un tādējādi secina, ka florbols, sieviešu kērlings ir tie slavējamie, nu tad tur tiešām pilns rublis tam žurnālistam nav. Tad priekš kam vispār kādam censties ar futbolu, basi, voleju, sprintu, maratonu nodarboties, visi uz skeletonu, kērlingu, tur vieta jau neko nedarot būs augstāka.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-12 20:50, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Ja sporta žurnālists vnk mehāniski paskatās vietu pasaulē un tādējādi secina, ka florbols, sieviešu kērlings ir tie slavējamie, nu tad tur tiešām pilns rublis tam žurnālistam nav. Tad priekš kam vispār kādam censties ar futbolu, basi, voleju, sprintu, maratonu nodarboties, visi uz skeletonu, kērlingu, tur vieta jau neko nedarot būs augstāka.
Rakstu arī izlasīji, vai tikai komentē?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 21:04, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Ja sporta žurnālists vnk mehāniski paskatās vietu pasaulē un tādējādi secina, ka florbols, sieviešu kērlings ir tie slavējamie, nu tad tur tiešām pilns rublis tam žurnālistam nav. Tad priekš kam vispār kādam censties ar futbolu, basi, voleju, sprintu, maratonu nodarboties, visi uz skeletonu, kērlingu, tur vieta jau neko nedarot būs augstāka.
Mašīnas arī nevajag ražot! Brauksim ar "tačkām", jo tās vieglāk un lētāk saražot
Matulim ignore!

  +2 [+] [-]

, 2018-12-12 21:08, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Rakstu arī izlasīji, vai tikai komentē?
Decembrī "Vienos vārtos" ievietoti veseli 2(!!!) raksti. Neesat tomēr tāda personība, lai par uzvārdu vien tērētos.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-12 21:09, pirms 5 gadiem
Futbolu var skatīties tikai PK pusfinālus un finālu,pārējais ir miskaste.

     [+] [-]

, 2018-12-12 21:17, pirms 5 gadiem
večukiņš rakstīja: Futbolu var skatīties tikai PK pusfinālus un finālu,pārējais ir miskaste.
Lai futbols patiktu, to ir kaut nedaudz jāsaprot. Bērni futbolu sāk saprast tikai ap 8-10 gadiem, tā kā tavs mentālās attīstības līmenis vēl nav tik augsts, tad arī nesaproti.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-12 21:18, pirms 5 gadiem
Es jau saprotu, ka visu gribas ātri un viegli!
Futbols tāpat kā auto ražošana un pārdošana ir garš un grūts process!

     [+] [-]

, 2018-12-12 23:05, pirms 5 gadiem
Apmēram kā orientēšašanas. Labi pavadīts laiks svaigā gaisā, bet ja pat nacionālās izlases oficiālos mačus klātienē noskatās saujiņa trako, tad tas izsaka visu.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 23:08, pirms 5 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Rakstu arī izlasīji, vai tikai komentē?
Es tikai komentēju, jo tas VV "restarts" bija tik grandiozs, ka bail, ka pavadīšu visu savu brīvo laiku, lasot VV rakstus, ja pasūtīšu abonementu. Vienkārši pieņēmu, ka virsrakstam un ievedam ar pārējo rakstu ir kaut attāls sakars. Bez tam, Jūs arī komentāros esat uzstājies ar viedokli, cik futbols sūdīgs, kontektstā ar salīdzināšanu ar hokeju.
Protams, ka mums futenis sūdïgs, bet tā ir pavisam cita dimensija, nekā hoķis, kur nu vēl florboli un kērlingi, tie sporta veidi nav nemaz vienā teikumā rakstāmi un jebkā salīdzināmi. Pat basi izlašu konkurencē ļoti grūti ar hoķi salīdzināt, bet nu labi Bet futbols ir pats par sevi. Vai nu labs, vai slikts, bet pats par sevi.

     [+] [-]

, 2018-12-13 22:06, pirms 5 gadiem
nemuldiniet tautu. Nav nekada e-sporta. Tas datorspeles sacensibas.