Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Nebiju pelnījis palikt CSKA"

Agris Suveizda

Karašausks: "Nebiju pelnījis palikt CSKA"
Artūrs Karašausks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Aizvadītās Virslīgas sezonas labākais vārtu guvējs Artūrs Karašausks nesen atgriezās no treniņnometnes Krievijas čempionē Maskavas CSKA un vakar guva vienīgos vārtus Ziemas kausa mačā pret "Ventspili" (1:0). Sarunā ar Sportacentrs.com Karašausks komentēja gan asumiem bagāto Ziemas kausa maču, gan arī to, kādēļ neizdevās iepatikties CSKA galvenajam trenerim Leonīdam Sluckim.

"Tā visiem varbūt liekas, ka tā bija tikai treniņspēle. Taču katra spēle mums ir kā oficiālā, katrā ir jāizliek visi spēki. Mums katrā spēlē ir jāuzvar!" sacīja Artūrs Karašausks, kuram šodien aprit 22 gadi. "Katra spēle kaut ko nozīmē, tāpēc arī cīnījāmies par uzvaru. Turklāt "Ventspils" ir īpašs pretinieks – tas ir gluži kā karš, un laukumā patiešām bija karš. Cīnījāmies līdz galam, un prieks, ka uzvarējām. Vienalga, kas pēc tam izgāja laukumā ["Ventspils" pirms ielaistajiem vārtiem nomainīja gandrīz visu sastāvu – A.S.] – "Ventspils" ir "Ventspils", un uzvara ir uzvara."

"Tajā, ka devos uz CSKA, lielākais nopelns laikam bija "Skonto". Piedāvāja aizbraukt, un tādam klubam, protams, nevar atteikt. Aizbraucu, pat neaizdomājies. Prieks, ka aizbraucu, un dabūju arī kādu pieredzi," teica Karašausks. "Domāju, ka tā vairāk bija atrādīšanās [nevis stažēšanās]. Viss bija kārtībā – trenējos kopā ar pārējiem un, ja sevi pierādītu, varbūt būtu arī izdevība iekļūt sastāvā. Bet laikam to neizdarīju, tāpēc esmu atgriezies."

"Sākumā, kad ierados nometnē, Sluckis teica, lai ne no kā nebaidos un, ja labi sevi parādīšu, varēšu palikt. Un arī beigās mums bija saruna – Sluckis pastāstīja, ka nepalikšu komandā un ka viņi šobrīd vairāk meklē pamatsastāva spēlētājus," Karašausks turpināja. "Jā, nebiju labākajā kondīcijā. Daudz kas nesanāca, un varu godīgi pateikt, ka laikam arī nebiju pelnījis palikt CSKA. Nepierādīju sevi no tās labākās puses, un varēju izdarīt vairāk. Ceru, ka tagad uzlabosies sportiskā forma un, ja būs kāds variants, arī tikšu kādā klubā."

Vaicāts, vai, ierodoties CSKA, nejutās kā pavisam citā pasaulē, Karašausks atbildēja noraidoši: "Kad agrāk biju "Dnipro", toreiz man bija 18 gadi un likās, ka līmeņu atšķirība ir milzīga. Toreiz starp "Dnipro" un "Skonto" bija starpība, bet tagad tā nav tik liela. Pagājušajā gadā pret "Slovan", kas tagad spēlēs Eiropas līgas 1/16 finālā, cīnījāmies kā līdzīgs ar līdzīgu. Tāda sajūta bija tikai 18 gados – tad, jā, likās, ka esmu ticis pavisam nereālā līmenī. Bet tagad tā nebija."

"Karašauskam šobrīd acīmredzot kaut kā vēl pietrūka, jo CSKA līmenis patiešām ir ārkārtīgi augsts. Bet esmu pārliecināts, ka viņš vienalga iekļūs "top" komandā. Neaizmirstiet, ka Karašausks vēl ir ļoti jauns un tādos klubos kā CSKA konkurence uzbrukumā ir vienkārši fantastiska. Domāju, ka viņš spēlēs labā komandā, turklāt pirms gada Karašausks futbolu praktiski vairs nespēlēja," sarunā ar Sportacentrs.com teica "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Grūti pateikt, kas būs tālāk un kas vispār notiks – man nav ne jausmas. Ja būs kāds variants aizbraukt, domāju, ka tā arī darīšu. Bet tas nav simtprocentīgi un varbūt arī sezonu sākšu "Skonto"," sacīja Karašausks. Kamēr vairāki komandas biedri pieprasīja brīvā aģenta statusu un jau ir iekārtojušies ārzemēs, talantīgais uzbrucējs nedomā iet līdzīgu ceļu: "Tādas domas it kā nav. Vienmēr vēlos palīdzēt klubam - piemēram, ja tas grib mani pārdot. Katrs klubs vēlas par spēlētāju nopelnīt naudu, un man nav nekādu pretenziju. Vienmēr eju klubam pretī. Kā jau sacīju, "Skonto" piedāvāja man variantu, es aizbraucu. Ja piedāvās vēl kādu variantu, aizbraukšu atkal."

"Vairāk jau velk uz Eiropu," Karašausks atbildēja uz jautājumu par gala mērķi, kurā vēlētos nokļūt. "Protams, arī Krievija, bet tomēr vairāk Eiropa – tur arī nebūšu leģionārs. Katrs sportists vienmēr vēlas spēlēt vairāk. Varbūt, piemēram, Vācijas pirmā līga. Arī Čehijas vadošās komandas, tā pati Polija. Gribētos, protams, ne jau uzreiz ielekt kādā ļoti stiprā komandā, bet gan pakāpeniski virzīties arvien augstāk un augstāk."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 17:46, pirms 10 gadiem
Nu pat bija jaunais talants, bet tagad nav jau vairs u21 spēlētājs. Ātri laiks skrien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-29 18:17, pirms 10 gadiem
frutto1 rakstīja: u-21 nespēle disciplīnas pēc,tā jau viņš tur ir daudz labāks par citiem spēlētājiem
nē, viņam jau 22
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 19:04, pirms 10 gadiem
Redzēsim, vai šoziem sekos vēl kādi piedāvājumi kaut kur pārbaudīties, lai gan tas jau nebūtu pārsteigums, jo Karašausks galu galā ir Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. CSKA, protams, ir šāviens debesīs, drīzāk jātēmē uz to pašu Poliju vai jau,kā pats teica, Čehiju. Ja nekas tomēr neatradīsies, lai vismaz līdz vasarai palīdz Skonto. Jau tā bez Šabalas ies grūti, Karašauskam būtu iespēja apliecināt savas līdera dotības un ņemt spēli uz sevi, jo potenciāli būtu jāspēlē pārī ar jauno Gutkovski.

     [+] [-]

, 2014-02-03 16:35, pirms 10 gadiem
"turklāt pirms gada Karašausks futbolu praktiski vairs nespēlēja,"
Tagad galvenais- nespēlēt litrbolu.