Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ivanova "Sivasspor" tomēr zaudē čempioniem, Kožanam savainojums

Agris Suveizda

Ivanova "Sivasspor" tomēr zaudē čempioniem, Kožanam savainojums
Deniss Ivanovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ceturtās kārtas spēli Turcijas čempionātā aizvadīja Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova pārstāvētais "Sivasspor", kas savā laukumā uzņēma čempionvienību "Bursaspor". Ivanovs laukumā pavadīja visu maču, taču "Sivasspor" piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, pirmos vārtus ielaižot vien aptuveni desmit minūtes pirms pamatlaika beigām.

"Sivasspor" jaunās sezonas sākumā ar pretiniekiem mājasspēlēs nav lutināti - pirmajā kārtā Sivasā viesojās Stambulas grands "Galatasaray", savukārt šovakar pretī stājās "Bursaspor", kas aizvadītajā sezonā sensacionāli kļuva par Turcijas čempioni. Viesi Sivasā ieradās optimālajā sastāvā, savukārt mājiniekiem savainojuma dēļ no ierindas uz trim četrām nedēļām izkritis aizsargs Hairetins Jerlikaja. "Bursaspor" jauno sezonu sāka ar divām sausām uzvarām, bet "Sivasspor" pirmajos divos mačos iekrāja četrus punktus.

Jau ceturtajā minūtē "Sivasspor" bija lieliska iespēja izvirzīties vadībā. Soda laukumā ar bumbu nonāca Bruno Zita, kura sitienu no tuvas distances atvairīja vārtsargs, bet pēc atkārtota sitiena jau glāba uz vārtu līnijas esošais aizsargs. Arī turpinājumā nedaudz bīstamāk uzbruka mājinieki, un bulgāru vārtsargam Dimitaram Ivankovam ik pa laikam nācās demonstrēt savu meistarību. Gan viesi, gan mājinieki neizmantoja pāris iespējas, un pirmās 45 minūtes noslēdzās bez vārtu guvuma - 0:0.

Arī otrajā puslaikā "Sivasspor" aktīvi uzbruka, bet "Bursaspor" itin bieži izdevās ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā uztausīt caurumus mājinieku aizsardzības līnijā. Gan publika, gan spēlētāji diezgan emocionāli reaģēja uz tiesnešu lēmumiem, tādēļ brīžiem spēlētāji bija pārāk nervozi un pārāk centās apelēt pie tiesneša lēmumiem. Spēle pamazām tuvojās beigām, tomēr "Bursaspor" izdevās izraut uzvaru. 81.minūtē sekoja centrējums soda laukumā, un Volkans Šens uzreiz no gaisa pielaboja bumbu tālajā vārtu stūrī - 1:0 viesu labā! Jau pēc divām minūtēm mājinieki varēja izlīdzināt rezultātu, taču pēc Sedata Bairaka sitiena ar galvu viesus glāba vārtu pārliktnis.

"Sivasspor" izmisīgi metās uzbrukumos, taču vārtu guvumam pat tuvāk bija viesi - mača izskaņā divas iespējas garām palaida Serdžans Jildirims. Minūti pirms kompensācijas laika beigām "Sivasspor" ieguva iespēju izpildīt bīstamu standartsituāciju. Līdz viesu soda laukumam pat atskrēja "Sivasspor" vārtsargs Seads Ramovičs. Pēc centrējuma bumbu pārliecinoši ieguva "Bursaspor" vārtu vīrs, kurš to ātri piespēlēja savam komandasbiedram, un Ali Tandogans ieraidīja bumbu tukšajos mājinieku vārtos - 2:0 "Bursaspor" labā.

Polijas čempionāta ceturtajā kārtā Latvijas futbolistu Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētais klubs Gdaņskas "Lechia" savā laukumā uzņēma Vroclavas "Slask". Pirmajās trīs spēlēs "Lechia" biija izcīnījusi tikai divus punktus, kamēr pretinieki - par diviem vairāk. Pirms spēles diemžēl savainojumu guva Kožans, kurš līdz ar to netika iekļauts pat pieteikumā. Savukārt Lukjanovs šoreiz neiekļuva komandas sākumsastāvā, laukumā ejot vien 73.minūtē. Teju uzreiz Lukjanovs izprovocēja pretiniekam dzelteno kartīti. "Lechia" izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, uzvarot ar 2:0. Azerbaidžānas čempionāta kārtējā mačā Baku "Inter" savā laukumā trīs tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 0:2 piekāpās citam galvaspilsētas klubam "Neftchi". Ģirts Karlsons laukumā devās 56.minūtē.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-28 23:00, pirms 14 gadiem
Prieks par Ivanovu,ka tiek spēlēt,cerams,ka Kožanam savainojums nav nopietns

  +2 [+] [-]

, 2010-08-28 23:02, pirms 14 gadiem
Bura pret Sivasporu.. huhh.. cerams ka tiešam savainojums nav nopietns

  +5 [+] [-]

, 2010-08-28 23:30, pirms 14 gadiem
nu skatos ka izlasei būs labā kondīcijā esoš aizsardzības centrs,Ivanovs un Gorkš spēlē un spēlē daudz,tas vedina uz labām domām

     [+] [-]

, 2010-08-29 00:35, pirms 14 gadiem
Kādreiz ir jau arī jāzaudē. Taču prieks, ka pilna spēle Ivanovam. Cerams, ka Kožanam nav nopietns savainojums un drīz varēs atkal spēlēt. Labi, ka klubam vismaz uzvara. Nepatīk man tik, ka Karļiku atstāj rezervē Azeros visu laiku, bet pēc šī zaudējuma varbūt treneris izdarīs secinājumus un pamainīs uzbrukuma līniju.