Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Līdzjutēji Vaņinu atzīst par labāko "Sion" futbolistu pagājušajā sezonā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Līdzjutēji Vaņinu atzīst par labāko "Sion" futbolistu pagājušajā sezonā
Andris Vaņins (pa labi) kopā ar ungāru aizsargu Vilmošu Vančaku līksmo pēc izcīnītās uzvaras Šveices kausa finālā (Foto: www.kurzpass.ch)

Šveices futbola klubs "Sion", kas aizvadītajā sezonā triumfēja valsts kausa izcīņā, savā oficiālajā Facebook lapā desmit dienu aicināja līdzjutējus balsot par 2010./2011. gada sezonas labāko komandas spēlētāju. Šajā aptaujā pārliecinoši uzvarējis mūsu vārtsargs Andris Vaņins.

"Sion" oficiālajā Facebook lapā, kurā klubam pieteikušies vairāk nekā 12 tūkstošu līdzjutēju, pusotru nedēļu fani varēja balsot par, viņuprāt, labāko aizvadītās sezonas spēlētāju komandā. Jau kopš pirmajām balsojuma dienām pārliecinošā vadībā izvirzījās Latvijas izlases un "Sion" pamatvārtsargs Andris VAŅINS, kurš uzvaru bez lielām problēmām arī noturēja - 34% jeb 571 balss, kamēr tuvākajam sekotājam, "Sion" leģendārajam kapteinim Goranam Obradovičam, vien 18,5% balsu. Kopumā aptaujā piedalījās 1 675 komandas atbalstītāji, no kuriem astoņi dāvanā iegūs Vaņina parakstītu lielizmēra fotogrāfiju. Kluba sagatavoto Vaņina epizožu video rullīti nepilnas minūtes garumā iespējams noskatīties ŠEIT.

Pa to laiku "Sion" jau sākusi gatavošanos jaunajai sezonai un patlaban atrodas treniņnometnē Itālijas pilsētiņā Vilnēvā. Aiz muguras divas pārbaudes spēles, kurās Vaņins gan piedalījies nav. Tāpat kā viņa dublierim Kevinam Fikenšeram, kurš ir pirms pāris dienām par Eiropas U-21 vicečempioni kļuvušās Šveices izlases otrais vārtsargs, Andrim tika ļauts pievienoties vienībai vēlāk, taču nu Vaņins jau vairākas dienas trenējas kopā ar komandu. Līdz Šveices Superlīgas sākumam (16. jūlijā) paredzētas vēl četras pārbaudes spēles, no kurām interesantākā solās būt 9. jūlijā pret slaveno franču klubu Parīzes "Saint-Germain", kas pirms gada savās rindās vēlējās ieraudzīt tieši Vaņinu...

Lai gan Parīzes variants vairs nav aktuāls (kā zināms, "PSG" ieguvusi Nikolā Dušē no "Stade Rennes"), atklāts paliek jautājums, vai Andris jauno sezonu uzsāks "Sion" rindās. Kluba prezidents Kristiāns Konstantēns presē izteicies, ka par visu varu Vaņins turēts netiks (tā tas bija pirms gada, taču pēc Šveices kausa izcīnīšanas, kas prezidentam ir viens no lielākajiem izaicinājumiem dzīvē, nu varētu aktualizēties arī mērķis ar vārtsarga pārdošanu nopelnīt) - jābūt vien attiecīgam piedāvājumam. Katrā ziņā "Sion" rīcībā ir divi pārāk labi vārtsargi, lai abus turētu klubā arī turpmāk. Vaņins ir pāraudzis Šveices Superlīgas līmeni, kamēr minētais Fikenšers nobriedis pirmā vārtsarga vietai - ja ne "Sion", tad citā klubā, tiekot izīrēts. Ne velti "Sion" šovasar no "Vaduz" iegādājusies 21 gadus veco šveiciešu vārtsargu Stevenu Deanu, kuram tiek gatavota otrā vārtsarga vieta.

2009. gada vasarā "Sion" iegādājās Vaņinu no FK "Ventspils" par 350 tūkstošiem eiro. Šobrīd Vaņina (līgums ar "Sion" ir spēkā līdz 2015. gada vasarai) vērtība, kā to novērtē "Transfermarkt", ir pusotrs miljons eiro, taču kopš iepriekšējās vasaras, kad Vaņins tika atzīts par Šveices Superlīgas labāko vārtsargu, cena nav kāpusi. Progresam nepieciešams augstāks līmenis!

Izmantotie resursi:
Incompatible Browser | Facebook
Fc-Sion | Club

  +9 [+] [-]

, 2011-06-27 22:39, pirms 13 gadiem
Pilnīga taisnība!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-06-27 23:06, pirms 13 gadiem
Prieks, ka arī nelatvieši tā fano par Vaņinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-28 01:20, pirms 13 gadiem
Prieks par objektīvu vērtējumu!

     [+] [-]

, 2011-06-28 18:10, pirms 13 gadiem
Nav divu domu - pareizs balsojums par lielisku spēlētāju. Lai veicas arī nākamsezon!