Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lazdiņš pārbaudās Skotijā, Tarasovs un Karlsons paliks "Neman"

Agris Suveizda

Lazdiņš pārbaudās Skotijā, Tarasovs un Karlsons paliks "Neman"
Igors Tarasovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jaunu klubu turpina meklēt Latvijas izlases pussargs Artis Lazdiņš, kurš nule devās pārbaudīties Skotijas klubā "Partick Thistle". Savukārt Igors Tarasovs un Ģirts Karlsons paliks Baltkrievijas klubā Grodņas "Neman".

Šā gada janvārī Artis Lazdiņš lauza līgumu ar Polijas klubu "Piast Gliwice", kurā pavadīja pusotru gadu. Bijušais "Ventspils" un "Jelgavas" pussargs devās uz Ziemeļameriku, kur atrādījās vairākām komandām, savukārt tagad Lazdiņš uz pārbaudes laiku pievienojās Skotijas pēc spēka otrās līgas čempionei "Partick Thistle", kas ar 25 punktiem 27 spēlēs Skotijas Premjerlīgā ieņem devīto vietu 12 komandu konkurencē. Atgādinām, ka Vitālijs Maksimenko atrodas īrē citā Skotijas komandā "Kilmarnock".

Tikmēr citi Latvijas futbolisti Igors Tarasovs un Ģirts Karlsons ilgāku laiku atrodas Grodņas "Neman" nometnē un ir iekļauti to spēlētāju lokā, kas dosies uz atkārtotu treniņnometni siltajās zemēs. Kluba galvenais treneris Sergejs Solodovņikovs Baltkrievijas medijos sacīja, ka sastāvs jau ir noformēts par 100% un ka ar abiem Latvijas spēlētājiem rēķinās arī sezonas kontekstā.

"Latvieši Tarasovs un Karlsons, igaunis [Aleksandrs] Dmitrijevs – tie ir spēlētāji, kuri dažādā laikā ir pārstāvējuši savas nacionālās izlases. Un turpina tās pārstāvēt. Tie ir kvalificēti spēlētāji. Mūsu jaunatne varēs attīstīties blakus tādiem futbolistiem," teica Solodovņikovs. Tāpat treneris atklāja, ka komandā būs pieci leģionāri – bez nosauktās trijotnes vēl arī bijušais "Skonto" uzbrucējs Tads Labuks un serbu pussargs Vladimirs Veselinovs.

Pagājušajā sezonā Grodņas "Neman" Baltkrievijas čempionātā ar 47 punktiem 32 spēlēs ieņēma ceturto vietu un Eirokausiem nekvalificējās. Vēl gan viena ceļazīme ir palikusi Baltkrievijas kausa izcīņā, kur "Neman" 15.martā ceturtdaļfinālā uzņems Germana Māliņa pārstāvēto Baltkrievijas čempioni Borisovas BATE. Igors Tarasovs pagājušajā sezonā "Ventspils" rindās kļuva par Latvijas čempionu, savukārt Ģirta Karlsona iepriekšējā pietura bija Indonēzijas klubs "Pro Titan".

Izmantotie resursi:
Газета Гродненская правда, новости в Гродно

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 18:17, pirms 10 gadiem
Aizbrauca uz paarbaudeem uz skotiju, bet izlases vadiiba vinu sauc uz speeli. Jautaajums - vai tas iepriecinaas klubu un vai dos iespeeju Artim paraadiit visu uz ko speej shajaa iisajaa laikaa pirms Makedonijas???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-26 19:20, pirms 10 gadiem
Vai tas nozīmētu, ka pat Grodņā futbolistiem maksā vairāk nekā Latvijas finansiāli stabilākajā klubā FK Ventspils?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-26 19:21, pirms 10 gadiem
Nu Tarasavoam ieteiktu nobāzēties LV vismaz lidz vasarai. būtu labāk visu ziemu trenējies un uzkrājis formu, tad varētu pirmo pusgadu labi nokapāt. a visu ziemu nobraukājies atrādīties, nez cik tā forma laba un vai pat ja tagad spelēs te būs baigi spilgts, lai piesaistītu kāda kluba uzmanibu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-26 20:24, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Vai tas nozīmētu, ka pat Grodņā futbolistiem maksā vairāk nekā Latvijas finansiāli stabilākajā klubā FK Ventspils?
Kāpēc "pat" ? Spriežot pēc publicētiem datiem, Moziras "Slavia" budžets gadā, kad tā ieņēma pēdējo vietu, sastādīja ap 1.8 milj. USD.

     [+] [-]

, 2014-02-26 20:36, pirms 10 gadiem
tomass93 rakstīja: sestdien Thistle sablieza Aberdinu,vietejie bija sokaa....vakar Aberdina uzblieza Celtic! vo kas par ligu
Thistle te nevienam neinteresē Celtic un Rangers ēnā mūžīgi, pat tagad, kamēr Rangers pa zemākajām līgām ņemās.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-26 20:44, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Vai tas nozīmētu, ka pat Grodņā futbolistiem maksā vairāk nekā Latvijas finansiāli stabilākajā klubā FK Ventspils?
Jā. Polijā maksā krietni vairāk futbolistiem kā Latvijā. Ja nemaldos Lukjanovam alga vien bija ap 150 000 latu gadā. Neviens LV klubs tik daudz nespēj samaksāt, jo tāds ir vienai daļai klubiem tikai klubu budžets. Tāda lūk atšķirība.
Prasīsiet kāpēc tā? Tad nu tāda ir tā mūsu valsts politika un uzņēmēju iespējas ar sponsorēšanu. Tāda nu ir mūsu līdzjutēju atdeve un pienesums, "atbalstot klubu" tā veiksmēs un neveiksmēs, kā arī attīstībā. Liela daļa vien tik skandina - vai ieeja būs bez maksas? Es kaut kā nezinu nevienu organizētu koncertu, teātra pasākumu, kur viss būtu bez maksas, ja vien nav kāds lielsponsors, kas dod skatītājiem pa velti baudīt izrādi un šovu. Tad, kur vēl tālāk? Ikvienam sponsoram interesē pasākums, kur ir daudz tautas. Ja ir tauta un fani, ir arī nauda. Visa būtība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-26 21:04, pirms 10 gadiem
tomass93 rakstīja: tu te nevienam neinterese.skaidrs?
Eh nepareizi uzrakstīju, doma bija par to ,ka Glāzgovā nevienu Thistle neinteresē. Es vnk tur pašlaik atrodos. Rupekli !!!!

     [+] [-]

, 2014-02-27 00:24, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Vai tas nozīmētu, ka pat Grodņā futbolistiem maksā vairāk nekā Latvijas finansiāli stabilākajā klubā FK Ventspils?
Līgums ar FKV beidzās un Tarasovs pats gribēja uz ārzemēm doties. Neba jau Baltkrievija viņam tā cerētākā pietura - iepriekš neveiksmīgi Čehijā un Norvēģijā atrādījās. Šaubos, ka pie Batjkas klubos baigi piķo, drīzāk jau izvēle tāda tāpēc, ka paņēma uz pārbaudi un kaut kur jau galu galā jānobāzējas.

     [+] [-]

, 2014-02-27 00:46, pirms 10 gadiem
Karlsons atgriezīsies sev pienācīgā līmenī. Indonēzijā, šķiet, viņam tas līmenis bija par zemu. Ja nemaldos 15 goli 19 mačos, lai gan nešaubos, ka ar savu raženo augumu, Karļiks mazos indonēziešu aizsargus biedēja nepajokam. Tarasovam, kā jau teicu, manuprāt, tā tāda īstermiņa nobāzēšanās. Ļoti gribētos, lai Artis paliek Skotijā, jo viņš ar savu cīņassparu britu futbolā iederētos. SPL, protams, būs jāpacīnās par palikšanu komandā, bet, lai izdodas. Artis var būt pārliecināts, ka vismaz viens klubs viņu gaida atplestām rokām dienu un nakti, un tā ir Jelgava.