Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

CSKA ģenerāldirektors: "Karašauska gadījumā vārds "pārbaude" ir pārāk skaļš"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

CSKA ģenerāldirektors: "Karašauska gadījumā vārds "pārbaude" ir pārāk skaļš"
Virslīgas labākais vārtu guvējs Artūrs Karašausks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Maskavas CSKA ģenerāldirektors Romāns Babajevs Krievijas portālam sport-express.ru atklājis, ka "Skonto" uzbrucēja Artūra Karašauska ierašanās armijnieku rindās drīzāk nav pārbaude, bet vienkārši dota iespēja sadarbības starp "Skonto" un CSKA ietvaros.

Latvijas futbola līdzjutēji noteikti pamanījuši, ka arī pēc Jura Laizāna zelta laikiem Maskavas CSKA šajā klubā nereti ieradušies tieši "Skonto" spēlētāji - Aleksandrs Cauņa parakstīja līgumu, Vitālijs Maksimenko [JFC "Skonto" audzēknis, kurš tobrīd gan pārstāvēja Rīgas "Daugavu"] savulaik bijis CSKA dublieru komandā, tāpat CSKA rindās ir trenējušies Valērijs Šabala un tagad arī Artūrs Karašausks.

Diezgan droši var apgalvot, ka tik cieša sadarbība starp CSKA un Rīgas "Skonto" ir izveidojusies tāpēc, ka savulaik, 2003. un 2004. gadā, Latvijas kluba prezidents Vladimirs Koļesņičenko kā futbolists spēlējis klubā "Moskva" (pirms tam kluba nosaukums bija "Torpedo-ZIL", šobrīd šis klubs vairs nepastāv), nereti arī dublieros, un šo dublieru komandu toreiz trenēja Leonīds Sluckis - tas pats, kurš šobrīd uzkalpojies līdz Maskavas CSKA galvenā trenera amata. Šādi, lūk, līkloči.

Šodien Krievijas presē Maskavas CSKA ģenerāldirektors Romāns Babajevs ir atklāts: "Mums ir labas partnerattiecības ar "Skonto". Šīs sadarbības rezultātā mēs saņēmām piedāvājumu paskatīties uz šo futbolistu [Artūru Karašausku - aut.], saprast viņa līmeni. Vārds "pārbaude" šajā situācijā, iespējams, ir pārāk skaļš. Mēs vienkārši dodam jaunajam puisim iespēju izmēģināt savus spēkus citā līmenī. Cita lieta - futbolā visādi mēdz notikt. Ja viņš patiešām ar kaut ko pārsteigs un atstās patīkamu iespaidu, tad ir iespējams viss. Visādi citādi šajā gadījumā laikam jau nebūtu jārunā par kluba selekcijas darbu - šeit, pirmkārt, runa ir par partnerattiecībām. Taču atkārtošos, neko nevar izslēgt. Saša Cauņa atradās līdzīgā situācijā pārbaudē - rezultātā zinām, ar ko tas viss beidzās."

Krievijas mediji izmantoja iespēju arī pavaicāt Jura Laizāna viedokli par Karašausku: "Neapšaubāmi talantīgs spēlētājs. Ne velti šobrīd trenējas ar CSKA. Principā CSKA nereti ņēma jaunus puišus, kas pēc tam izauga līdz galvenās komandas pamatsastāva līmenim. Redzēsim, kā būs šai gadījumā. Jebkurā gadījumā pēdējais vārds piederēs Leonīdam Sluckim, kurš viņu novērtēs.

Artūra stiprās puses - pirmkārt, ātrums un labs sitiens. No otras puses viņam pagaidām trūkst pieredzes, taču to viņš kompensē ar lielu vēlmi un pašatdevi. Karašausks lieliski aizvadīja iepriekšējo sezonu. Nākotnē viņš var kļūt par lielās izlases līderi. Priekšnosacījumi ir. Stila ziņā viņš, manuprāt, līdzīgs Ahmedam Musam [CSKA nigēriešu pamatsastāva uzbrucējs - aut.].

Atkārtošos, viņam ir ļoti labs distances ātrums. Viņš var darboties gan kā centra uzbrucējs, gan arī flangā. Man pat šķiet, ka viņam vienkāršāk darboties insaida pozīcijā. Vilkt paralēles ar Bazeļjuku [20 gadus vecs krievu uzbrucējs - aut.] ir grūtāk. Konstantīns ne pirmo gadu atrodas CSKA, jau spēlējis Premjerlīgā. Tāpēc viņam pār Artūru ir zināmas priekšrocības. Neaizmirstiet, ka starp abiem čempionātiem ir diezgan liela starpība. Artūrs gan šobrīd ir sasniedzis tādu formu, kas ļauj sevi pierādīt augstā līmenī. Dod Dievs, lai viņam viss izdotos. Šis ir tas gadījums, kad nav kauns, ka viņš aizbraucis trenēties CSKA. Viņa vecums ir piemērots, lai veiktu lēcienu savā karjerā."

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

  +2 [+] [-]

, 2014-01-14 19:51, pirms 10 gadiem
ta varetu but... nedomaju ka vinm tik augsts limens.

     [+] [-]

, 2014-01-14 20:11, pirms 10 gadiem
eskaralis rakstīja: ta varetu but... nedomaju ka vinm tik augsts limens.
ko Tu teiktu par savu pareizrakstības līmeni?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-14 20:13, pirms 10 gadiem
Maksimenko CSKA dublieros nokļuva no ''Daugavas'' [''Daugavas 90''].
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-14 20:45, pirms 10 gadiem
Labs comeback Artūram būtu, pa divām sezonām no Gulbenes uz Skonto un tad uz ārzemēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-01-14 21:10, pirms 10 gadiem
CalgaryFlames123 rakstīja: 16 NHL zvaigznes, kuras mēs neredzēsim Sočos |...
http://hockeyinworld.wordpress.com/2014/01/13/ekvators-pretendenti-uz-nhl-individualajam-balvam/
šeit ir FUBOLA sadaļa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-14 22:42, pirms 10 gadiem
wilmaars rakstīja: Vareeja Caunnas cellu iet CSKA Karassauskis.
Cauņa cik zinu praktiski nedzer, atšķīrībā no Karašauska

  +5 [+] [-]

, 2014-01-14 23:56, pirms 10 gadiem
Bet tādā gadījumā tā ir nesaprātīga laika tērēšana brīdī, kad Karašausku (un citus) pārdot vajag STEIDZAMI!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-15 00:14, pirms 10 gadiem
Tas ir strategisks gajiens, atradities vienam no stiprakajiem A-Eiropas klubiem, lai pec tam tiktu laba liga.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-15 00:43, pirms 10 gadiem
Redz, ka ar Cauņu bijis tas pats variants un beigās īrē Sašu paņēma un tad vēl noslēdza ilgtermiņa līgumu. Domāju, ka arī Artūrs veiksmes gadījumā varētu iet līdzīgu ceļu, lai gan, protams, tas no malas nešķiet visai reāli. Varbūt tik tiešām ir tā, kā saka AB, aizbrauks pēc tam uz vājāku Krievijas Premjerlīgas klubu vai to pašu Poliju, tur jau novērtēs, ka iepriekš CSKA atrādījies. Laika tik tiešām nav atlicis baigi daudz, bet vismaz šobrīd no malas šķiet, ka galvenā prioritāte, ko pārdot, ir Fertovs, kurš ir Ukrainas Premjerlīgā uz pārbaudi. Vēl jau Gabovs un Šabala uz pārbaudēm braukšot. Ceru, ka Artūrs atstās par sevi labu iespaidu!

     [+] [-]

, 2014-01-15 18:50, pirms 10 gadiem
Kad paņēma Cauņu, viņš bija krietni labāks (traumas viņu tagad tā nomocījušas, ka jau sākam aizmirst, kāds viņs bija labākajā formā), nekā Karašausks šobrīd.