Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kovaļovu pārbauda Ekstraklases vienība "Jagiellonia"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kovaļovu pārbauda Ekstraklases vienība "Jagiellonia"
Andreju Kovaļovu (pa kreisi) pret Ruslanu Mingazovu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Polijas Ekstraklases klubs Bjalistokas "Jagiellonia" šajās dienās pārbauda Daugavpils "Daugavas" un Latvijas izlases malējo pussargu Andreju Kovaļovu.

24 gadus vecais Andrejs Kovaļovs visu savu karjeru līdz šim pavadījis Daugavpils "Daugavā", pagājušajā gadā kļūstot par Latvijas čempionu, bet šogad iegūstot 3. vietu. Šogad Kovaļovs Virslīgā guva 16 vārtus, dalot rezultatīvākā spēlētāja godu ar skontieti Artūru Karašausku. Gada otrajā pusē, par Latvijas izlases treneri kļūstot Marianam Paharam, Kovaļovs sācis regulāri tikt arī valstsvienībā - šobrīd viņa kontā izlasē piecas spēles.

Atšķirībā no Latvijas Polijā sezona rit pēc sistēmas rudens-pavasaris, un šogad Ekstraklasē atlicis izspēlēt vienu kārtu ("Jagiellonia", starp citu, tiksies ar brāļu Višņakovu "Widzew"), un pēc tam turnīrs turpināsies februārī. Paralēli gatavošanai šai gada pēdējai spēlei "Jagiellonia" un tās treneris Pjotrs Stokoviecs pārbauda Kovaļova prasmes.

Atgādinām, ka Polijā jau ir vairāki Latvijas futbolisti. Vicelīderi Zabžes "Gornik" pārstāv vārtsargs Pāvels Šteinbors, 11. vietā esošo Gļivies "Piast" pussargs Artis Lazdiņš, 14. pozīcijas īpašnieci Ļubinas "Zaglebie" Deniss Rakels (viņš gan pēc pēdējā laika skandāliem šobrīd jau atrodas Latvijā un ziemā, iespējams, pārcelsies uz Polijas 1. līgu), bet pastarīti Lodzas "Widzew" uzbrucējs Eduards Višņakovs un pussargs Aleksejs Višņakovs. "Jagiellonia" 16 komandu konkurencē atrodas tabulas vidusdaļā - 9. vietā. Savukārt Polijas 1. līgas, kurā kopā ir 18 komandas, līdervienību Lenčnas "Gornik" pārstāv pussargs Nikolajs Kozačuks, bet nupat vicelīderei Belhatuvas GKS pievienojies uzbrucējs Daniils Turkovs.

Izmantotie resursi:
90minut.pl

  -4 [+] [-]

, 2013-12-11 23:00, pirms 10 gadiem
Smiekli nāk !!!

  +3 [+] [-]

, 2013-12-11 23:29, pirms 10 gadiem
Polija mūsu spēlētājiem ir labi iepazīta zeme un Kovaļovam par piemēru der cits daugavpilietis Rudņevs, kuram Ekstraklase bija atspēriens karjerā. Gribētos redzēt, ko Andrejs iespētu šādā līmenī. Tas, ka viņš Virslīgas līmeni ir pāraudzis, ir skaidrs, tik tagad jātiek prom no Daugavas. Tehnisks un ātrs, jācer, ka poļiem iepatiksies. Pērn jau pat atrādījās Spānijas La Liga Levantei, bet skaidrs, ka tāds lēciens būtu par augstu un līmeņu atšķirība starp čempionātiem tāda, ka adaptācijai vajadzētu vairākus mēnešus, ja ne visu sezonu. Lai izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2013-12-11 23:59, pirms 10 gadiem
Zheel ka vinsh izshkaidija to iespeeju tikt Levante komandaa.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-12 00:14, pirms 10 gadiem
Par pieminēto Rakelu. Vai tā ir taisnība, ka komandas ultras ieradušās uz treniņu, lai tā teikt pārmācītu Denisu? Divas baumu versijas - Rakels paspējis aizmukt, otra - kā latviešu valodā saka - vienkārši dabūjis pa muti no savas komandas atbalstītājiem. Zinot poļu ultras, tas nebūtu brīnums. Ir gadījumi dzirdēti, kad ierodas treniņā, sagrābj attiecīgo futbolistu un izģērbj kailu ar mesidžu:Tu neesi cienīgs vilkt šo formastērpu.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-12 06:46, pirms 10 gadiem
raekwon rakstīja: Par pieminēto Rakelu. Vai tā ir taisnība, ka komandas ultras ieradušās uz treniņu, lai tā teikt pārmācītu Denisu? Divas baumu versijas - Rakels paspējis aizmukt, otra - kā latviešu valodā saka - vienkārši dabūjis pa muti no savas komandas atbalstītājiem. Zinot poļu ultras, tas nebūtu brīnums. Ir gadījumi dzirdēti, kad ierodas treniņā, sagrābj attiecīgo futbolistu un izģērbj kailu ar mesidžu:Tu neesi cienīgs vilkt šo formastērpu.
Paspēja aizmukt. Diviem viņa komandas biedriem nepaveicās, vienu piekāva, bet otram ar ķieģeļiem apmētāja mašīnu.