Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

G.Silagailis: Lielākā atšķirība starp Īriju un Latviju ir skatītājos

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

G.Silagailis: Lielākā atšķirība starp Īriju un Latviju ir skatītājos
Guntars Silagailis
Foto: www.corkcityfc.ie

eSports.lv šodien sazvanījās ar latviešu uzbrucēju Guntaru Silagaili, kurš visai veiksmīgi aizvada savu pirmo sezonu Īrijas Premjerlīgā futbolā, rezultatīvi spēlējot "Cork City" sastāvā. Guntars pastāstīja par situāciju komandā, savu līdzšinējo sniegumu, futbola tendenci Īrijā, skatītāju atbalstu un citām interesantām lietām.

Pirms 2009. gada sezonas Īrijas Premjerlīgā nobāzējās trīs latviešu futbolisti, kuri 2008. gadā paspēja uzspēlēt nu jau bankrotējušajā FK "Rīgā". Pārbaudes laiks "Cork City" klubā veiksmīgs izrādījās aizsargam Robertam Mežeckim un uzbrucējam Guntaram Silagailim, bet ar šobrīd UEFA Eiropas līgā 2. kvalifikācijas kārtas spēles gaidošo "St. Patrick's Athletic" līgumu parakstīja pussargs Gints Freimanis

Tālākā notikumu attīstība gan katram latvietim bijusi citādāka. Roberts sezonu sāka labi, taču drīz vien iedzīvojās Ahilleja cīpslas savainojumā, un ar šo problēmu mokās joprojām, cerot, ka drīz varēs atgriezties laukumā. Īsti neizārstējot savainojumu, Roberts sezonas laikā reiz uzupurējās komandas interešu vārdā, aizlāpot caurumus aizsardzībā, taču vienlaikus uzreiz atsvaidzinot savu traumu. Gints neilgi pēc sezonas sākuma guva nepatīkamu ceļgala savainojumu – tik tikko tas bija izārstēts (pagājušajā mačā Freimanis jau bija pieteikumā, taču laukumā neizgāja), vakar sekoja nākamā liksta – treniņā lauzts rokas pirksts, un atkal apmēram mēnesi par spēlēšanu jāaizmirst... Savukārt Guntaram, paldies Dievam, savainojumi gājuši ar līkumu – pieci vārtu guvumi ierindo viņu komandas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Ar bijušo Rēzeknes "Blāzmas" un "Rīgas" uzbrucēju šorīt arī aprunājāmies. Vakarā gaidāms mačs starp "Cork City" un "St. Patrick's Athletic", taču augstākminētu iemeslu dēļ latviešu duelis atkal izpaliks.

"Vienmēr gribas nospēlēt labāk"

"Nekādā gadījumā nenožēloju, ka pārcēlos uz "Cork City". Līdzšinējo sezonu viennozīmīgi varu vērtēt ar plusa zīmi. Viss ir kārtībā – spēlēju, pēdējās trijās spēlēs guvu divus vārtus. Vidējais līmenis šeit tomēr ir augstāks nekā Latvijā – katra spēle ar lejasgala komandu ir grūta – graujošu rezultātu nav. Katrs mačs ir saspringts, taču Latvijas vadošās komandas arī šeit būtu starp līderiem. Domāju, ka Ventspils un Liepāja noteikti būtu trijniekā, jo tās ir ļoti labas komandas," sarunu iesāk 24 gadus vecais uzbrucējs. "Vienmēr jau pašam gribas nospēlēt labāk, un nevaru teikt, ka viss līdz šim izdevies simtprocentīgi. Nekad jau nebūs perfekti, un arī tagad gribētos, lai būtu guvis vairāk vārtu. Tomēr kopumā viss ir pozitīvi."

"Ja viss būs kārtībā un nebūs problēmu ar algu izmaksām, tad noteikti palikšu vismaz līdz sezonas beigām, kad beigsies līgums. It kā daudz skautu seko līdzi šim čempionātam. Pagaidām gan neesmu dzirdējis, ka būtu kāda interese par mani. Protams, gribētos tikt augstākā līmenī. Būtu jau labi, ja Korka būtu tāds kā atspēriena punkts turpmākajai karjerai. Prioritārais virziens būtu palikt Britu salās, taču nebūtu tā, ka viennozīmīgi atteiktu citu valstu klubiem," prāto Guntars. Viņa jaunākais brālis Artūrs, kurš spēlē centra aizsarga pozīcijā, karjeru gada sākumā izvēlējās turpināt Ukrainā, kur šobrīd sīvā konkurencē mēģina izkarot vietu zem saules vietējās Premjerlīgas vienībā "Kryvbas".

Īrijas Premjerlīgā "Cork City", kas vienubrīd bija čempionāta līdere, šobrīd ieņem 4. vietu. Guntars viļņveidīgo sniegumu izskaidro ar jauno komandu: "Bija desmit nezaudētu spēļu pēc kārtas – deviņas uzvaras un neizšķirts. Galvenokārt tik labi gāja tāpēc, ka šajos mačos ielaidām tikai pāris vārtu. Ja neielaižam, tad uzvaram. Pēdējās sešās spēlēs pirms pagājušās uzvaras atkal ielaidām nevajadzīgus vārtus, bija grūti atspēlēties, tāpēc zaudējām. Nestabilais sniegums varētu būt skaidrojams ar to, ka komanda kā tāda ir tapusi tikai šogad – ļoti daudz futbolistu pirmo gadu spēlē šeit, arī treneris ir jauns. Es domāju, ka tagad atkal viss būs kārtībā un atsāksim uzvaru sēriju!"

"Protams, vienmēr gribas būt tabulas augšā. Neviens viennozīmīgi nav teicis, ka mums jābūt čempioniem. Uzdevuma kā tāda nav, taču runas visapkārt ir tikai par to, ka mums jābūt augšgalā, jācīnās par pirmajām vietām. Ja tagad skatāmies tabulā – augšgalā ir četras komandas. "Bohemians" ir priekšā par pieciem punktiem, "Derry City" – par vienu, bet ar "Shamrock Rovers" mums sanāk vienāds punktu skaits. Izskatās, ka cīņa par pirmajām vietām arī būs starp četriem klubiem."

Pie jaunās pozīcijas laukumā bija jāpierod

Vispārzināmo patiesību, ka Britu salās spēlē fizisku futbolu ar daudzām divcīņām, apstiprina arī Guntars, gan piebilzdams, ka Korkas klubā ir mazliet cita tendence: "Pārsvarā visas komandas spēlē ar tālajām piespēlēm, akcentējot fizisku cīņu. Kopumā visi aizsargi ir ļoti fiziski spēcīgi, augumā raženi. Ļoti daudz divcīņu, un spēlēt nav viegli. Savukārt tieši mūsu treneris piekopj citu modi un grib, lai spēlējam pa zemi, tehniskāk, vairāk kontrolējot bumbu."

Nesen arī mainīta taktika, kā rezultātā Guntaram nācies pierast pie jaunas pozīcijas laukumā: "Sezonas sākumā spēlējām ar diviem uzbrucējiem. Tagad taktika ir izmainīta – spēlējam ar vienu izteiktu uzbrucēju un diviem malējiem, kuri pieslēdzas uzbrukumam. Es spēlēju par labās malas uzbrucēju. Sākumā vajadzēja saprast, ko treneris taktiskajā ziņā vēlas no manis jaunajā pozīcijā, bet tagad jau esmu pieradis. Dažreiz gan tieku centra uzbrucēja vietā, ja partnerim neiet spēle. Uz trim vietām pretendē pieci-seši spēlētāji."

Par diezgan krāšņu notikumu Korkas dzīvē parūpējusies kluba vadība, 17. jūlijā sarunājot pārbaudes spēli savā laukumā pret leģendārā Roja Kīna trenēto "Ipswich Town". "Tas ir diezgan liels notikums – cilvēki šeit ļoti daudz vēro Anglijas čempionātus, un Ipsvičas atbraukšana būs kaut kas īpašs. Arī treneris – Rojs Kīns... Būs tādi kā svētki – noteikti pilns stadions, ļoti labi un interesanti, ka tika sarunāts kaut kas tāds," komentē mūsu uzbrucējs.

Prognoze: "Derry City" apspēlēs "Skonto"

"Dzīvošanas apstākļi ir labi. Klubs gan nodrošina tikai ar algu – par visu jāmaksā pašiem. Krīzi var just arī šeit – līdz šim viss bija labi, bet, piemēram, pēdējā alga aizkavējās. Tagad gan izmaksāja. Redzēsim, kā būs turpmāk," pastāsta Silagailis, kurš kopā ar komandas biedru un tautieti Robertu Mežecki īrē dzīvokli pilsētā. Ar Īrijā dzīvojošajiem un strādājošajiem latviešiem kontakta gan pagaidām nav bijis: "Zinu, ka vispār Korkā ir ļoti daudz latviešu. Tomēr pagaidām nav bijusi iespēja iepazīties ar kādu. Katrā ziņā klāt neviens nenāk, vienreiz tikai tikāmies ar Latvijas vēstniecības pārstāvjiem."

Runājot par futbola popularitāti Īrijā, Guntars atzīst, ka tur arī ir lielākā atšķirība no Latvijas futbola: "Skatītāji šeit ir vienkārši super! Paveicās, ka varu būt tieši Korkā, jo uzskatu, ka mums ir vislabākie līdzjutēji visā čempionātā. Mājas spēlēs ir daudz atbalstītāju, arī tālajos izbraukumos līdzi brauc pārsimts līdzjutēju. Ļoti liels atbalsts, un atmosfēras ziņā te ir ļoti forši. Prieks spēlēt – apkārt dziesmas, skaļš atbalsts utt. Tā arī ir lielākā atšķirība no Latvijas – vienkārši nevar salīdzināt. Uz "Rīgas" spēli atnāca 50 skatītāju, šeit uz svarīgākajiem mačiem nāk pat 5 000. Prieks iziet laukumā!"

Nobeigumā uzbrucējs izteica prognozi par jūlijā gaidāmo Rīgas "Skonto" un īru "Derry City" tikšanos UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā: "Ņemot vērā to, ka no "Skonto" aiziet projām vadošie spēlētāji, domāju, nākamajā kārtā viennozīmīgi tiks "Derry City". Ja "Skonto" paliktu visi labākie, kas bija sākumā – tad es dotu 50 pret 50. "Skonto" rezervistu soliņš, manuprāt, nav tik plašs, lai aizvietotu līderus, kuri vairs nespēlēs. Šajos apstākļos atrast pienācīgu aizvietotāju līderiem ir grūti ikvienam. Domāju, ka abas spēles būs ļoti interesantas. Bija doma, ka varētu aizbraukt apskatīties spēli, kas notiks Īrijā. Derī pilsēta gan ir diezgan tālu (tā atrodas Ziemeļīrijā) – redzēs, kā būs ar laiku, treniņiem."

Īrijas Premjerlīgā šovakar ar spēli starp Mežecka un Silagaiļa pārstāvēto "Cork City" un Freimaņa "St. Patrick's Athletic" sāksies 19. kārta. Kamēr "Cork City" ar ar 33 punktiem ieņem 4. vietu, no līderes "Bohemians" atpaliekot tikai piecus punktus, "St. Patrick's Athletic" pēc veiksmīgās pagājušās sezonas tagad kuļas pa tabulas vidusdaļu - 20 punkti un 6. pozīcija 10 komandu konkurencē. Īrijas Premjerlīgā atlikusi tieši puse spēļu jeb vēl 18 kārtas - cerēsim, ka tajās mūsu futbolistu trijotne sevi apliecinās lieliski!

1 2 40 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2009-07-07 18:10, pirms 15 gadiem
"Tā arī ir lielākā atšķirība no Latvijas – vienkārši nevar salīdzināt. Uz "Rīgas" spēli atnāca 50 skatītāju, šeit ir gandrīz desmit reižu vairāk."

tikai 500 skatītāju?

  +8 [+] [-]

, 2009-07-07 18:11, pirms 15 gadiem
prieks par katru futbolisti, kas SPĒLĒ laba līmeņa klubā ārzemēs.

 +21 [+] [-]

, 2009-07-07 18:12, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: "Tā arī ir lielākā atšķirība no Latvijas – vienkārši nevar salīdzināt. Uz "Rīgas" spēli atnāca 50 skatītāju, šeit ir gandrīz desmit reižu vairāk."

tikai 500 skatītāju?
nu bet ar 500 skatītājiem uz spēli LMT virslīgā var lepoties tikai retā komanda.

 +14 [+] [-]

, 2009-07-07 18:12, pirms 15 gadiem
Novēlu tikt Silagailim Anglijas premjerlīgā!!

  +5 [+] [-]

, 2009-07-07 18:12, pirms 15 gadiem
Man tāpat likās, ka vismaz 1000 tur ir katrā...

  +7 [+] [-]

, 2009-07-07 18:13, pirms 15 gadiem
Uz "Rīgas" spēli atnāca 50 skatītāju, šeit ir gandrīz desmit reižu vairāk.-sanāk aptuveni 500?

nu bet ja nopietni,tad prieks par Guntaru,ka pagaidām vienīgais kam tā īsti izdevies nostiprināties Īrijā, protams, par līmeni var diskutēt, tomēr tur iespēja tikt pamanītam ir lielāka

 +11 [+] [-]

, 2009-07-07 18:18, pirms 15 gadiem
Latvijā arī nāktu vairāk, ja komandā spēlētu vietējie latviešu puikas, komandas domātu par PR un futbola vide nesastāvētu no maķ peremaķ laukumā un tribīnēs. Piemērs - Valmiera virslīgas laikos, kad gandrīz uz visām spēlēm bija pilnas tribīnes.

  +3 [+] [-]

, 2009-07-07 18:20, pirms 15 gadiem
Laba intervija un tomēr ceru ka viņš par Skonto kļūdās!

  -2 [+] [-]

, 2009-07-07 18:28, pirms 15 gadiem
Vidējais līmenis šeit tomēr ir augstāks nekā Latvijā – katra spēle ar lejasgala komandu ir grūta – graujošu rezultātu nav. Katrs mačs ir saspringts, taču Latvijas vadošās komandas arī šeit būtu starp līderie

Citus vaardus no vina negaidiiju, bet uzkatu ka 2 iepriek6eejie gaudu 4empji mums bija speeciigaaki!!!
Varbuut tagad mums 4empis tomeer ir vaajaaks , kriizes deel!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-07-07 18:35, pirms 15 gadiem
Kas ir vidējais līmenis? 10 komandas kā Jūrmala LM un FKV tur nebūtu ko darīt, Skonto cīnītos par 1. vietu, Dinaburg pa trijnieku. Neesam tak vakar dzimuši un skatamies tās paša Īrijas spēles. Nu un tas kurš sevi sauc par futbolistu smagi kļūdās Skonto tiks nākamā kārtā un samērā pārliecinoši pēc spēles.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 18:44, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Latvijā arī nāktu vairāk, ja komandā spēlētu vietējie latviešu puikas, komandas domātu par PR un futbola vide nesastāvētu no maķ peremaķ laukumā un tribīnēs. Piemērs - Valmiera virslīgas laikos, kad gandrīz uz visām spēlēm bija pilnas tribīnes.
piekrītu. klubi ir parādījuši, ka ja ar līdzjutējiem strādā tad tribīnes pilnas. kad dittons vēl bija tad šie pirms pirmās tikšanās ar dinaburg uztaisīja tādu ažiotāžu, ka stadionā vietas vairs nebija. tāpat jūrmalā kāreiz uz futbolu baigi gāja. liepājā vienmēr ir bijis normāls atbalsts. atceros, pirms 5 gadiem liepājas - skonto t.s. zelta mačs. daudzi netika stadionā iekšā un aiz sētas bija pilns ar cilvēkiem. ja gribam tad varam!

  +5 [+] [-]

, 2009-07-07 18:51, pirms 15 gadiem
Mums jau tie skatītāji tādi īpaši ,ātrāk uz stadioniem neies,kamēr nebūs
Anglijas premjerlīgas līmenis,apkalpošanas serviss augstākajā klasē un putna piens pārdošanā.Ak jā un vienai daļai nepatīk klausīties krievu valodu.Varētu domāt ,ka ejot pa ielām un veikaliem Latvijas lielākajās pilsētās skanētu dzidrtīrā latviešu valoda.Nav ko meklēt iemeslus,jo iemesls ir viens:"ĪPATNA IR MŪSU MUĻĶU ZEMES TAUTA! NU NEMĪL VIDĒJAIS LATVIETIS FUTBOLU! Tas arī viss manisprāt.Kamēr latvieši futbolu Latvijā nespēlēs vairāk,kā krievi mūsu zemē,neviens mani nepārliecinās,ka man nav taisnība.

  +4 [+] [-]

, 2009-07-07 18:57, pirms 15 gadiem
Dabiski.. delj skatitajiem vien varetu aizbraukt tur spelet.. lai ari naudu dizhi lielaku nemaksaa.. utt.. bet Taa atmosfeera..

     [+] [-]

, 2009-07-07 18:59, pirms 15 gadiem
Robis87 rakstīja: Vidējais līmenis šeit tomēr ir augstāks nekā Latvijā – katra spēle ar lejasgala komandu ir grūta – graujošu rezultātu nav. Katrs mačs ir saspringts, taču Latvijas vadošās komandas arī šeit būtu starp līderie


Citus vaardus no vina negaidiiju, bet uzkatu ka 2 iepriek6eejie gaudu 4empji mums bija speeciigaaki!!!
Varbuut tagad mums 4empis tomeer ir vaajaaks , kriizes deel!!!
Pareizi tie jaunie, kas kapāja un bija līderi komandās tak meklē iespējas un brauc pie pirmās iespējas prom no LV un meklē piedāvājumus ārzemēs, par piemēru Azeros... Un, jā, tas ir pilnīgi normāli , ka LMT virslīgas līmenis krītas.. SKUMJI!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 19:05, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Ak jā un vienai daļai nepatīk klausīties krievu valodu.Varētu domāt ,ka ejot pa ielām un veikaliem Latvijas lielākajās pilsētās skanētu dzidrtīrā latviešu valoda.
Neviens nesaka, ka tas ir labi. Tāpat neviens nesaka, ka ārpus šīm pilsētām futbolu nespēlētu. Piemērs - Valmiera, ko jau minēju.
Ārzemēs cilvēki iet uz sportu ar visu ģimeni kā uz izklaidi. Es ne savu sievu un bērnus vestu, ne pats gribētu iet uz stadionu, kur kompāniju man sastādīs pārdesmit skinhedi, kas bļaus tā saucamos saukļus jeb tikai jēlus krievu lamuvārdus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-07 19:23, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: nu bet ar 500 skatītājiem uz spēli LMT virslīgā var lepoties tikai retā komanda.
blazma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-07 19:35, pirms 15 gadiem
Britu zemes jau futbols ir religija, ja mums te daudzi brivdienas iet uz baznicu, tad tur uz futbolu

  +3 [+] [-]

, 2009-07-07 19:43, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Mums jau tie skatītāji tādi īpaši ,ātrāk uz stadioniem neies,kamēr nebūs
Anglijas premjerlīgas līmenis,apkalpošanas serviss augstākajā klasē un putna piens pārdošanā.Ak jā un vienai daļai nepatīk klausīties krievu valodu.Varētu domāt ,ka ejot pa ielām un veikaliem Latvijas lielākajās pilsētās skanētu dzidrtīrā latviešu valoda.Nav ko meklēt iemeslus,jo iemesls ir viens:"ĪPATNA IR MŪSU MUĻĶU ZEMES TAUTA! NU NEMĪL VIDĒJAIS LATVIETIS FUTBOLU! Tas arī viss manisprāt.Kamēr latvieši futbolu Latvijā nespēlēs vairāk,kā krievi mūsu zemē,neviens mani nepārliecinās,ka man nav taisnība.
Futbols Latvijā un Igaunijā jau vēsturiski tiek uzskatīts kā okupantu sporta veids. Nav latviešu treneru. Nav arī latviešu spēlētāju.

  -1 [+] [-]

, 2009-07-07 21:00, pirms 15 gadiem
Oļe oļe oļe
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-07 22:18, pirms 15 gadiem
Prooo, 21:19, pirms stundas, citēt
Ja jau Irijas Cempionata Guntars labi spele ,tad jau sanak ka Latvijas izlase ir objektivi specigaka par Irijas izlasi.

Cik tad Irijas izlase speele speeleetaaju no vieteejaa 4empionaata, 2 varbuut 3 vai 4, kuri pat netiek laukumaa, pamatsastaava speeleetaaji kulas kaut kur pa Angliju viens premjer liigaa otrs liigu zemaak utt, ka nu kaa, bet igdienas speelu liimenis tomeer viniem ir augstaaks!!!

  +6 [+] [-]

, 2009-07-07 22:27, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Mums jau tie skatītāji tādi īpaši ,ātrāk uz stadioniem neies,kamēr nebūs
Anglijas premjerlīgas līmenis,apkalpošanas serviss augstākajā klasē un putna piens pārdošanā.Ak jā un vienai daļai nepatīk klausīties krievu valodu.Varētu domāt ,ka ejot pa ielām un veikaliem Latvijas lielākajās pilsētās skanētu dzidrtīrā latviešu valoda.Nav ko meklēt iemeslus,jo iemesls ir viens:"ĪPATNA IR MŪSU MUĻĶU ZEMES TAUTA! NU NEMĪL VIDĒJAIS LATVIETIS FUTBOLU! Tas arī viss manisprāt.Kamēr latvieši futbolu Latvijā nespēlēs vairāk,kā krievi mūsu zemē,neviens mani nepārliecinās,ka man nav taisnība.
Tas pats hokejā, ja nav izlase vai Dinamo tad sākās dažādas atrunas

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 23:04, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Latvijā arī nāktu vairāk, ja komandā spēlētu vietējie latviešu puikas, komandas domātu par PR un futbola vide nesastāvētu no maķ peremaķ laukumā un tribīnēs. Piemērs - Valmiera virslīgas laikos, kad gandrīz uz visām spēlēm bija pilnas tribīnes.
Man liekas tu maldies unājot par leģionāriem. Ja izdotos uz LMT līgu dabūt normālus leģionārus, nevis no Gruzijām, Kazahstānām un vēl sazin kur, tad arī celtos kopējais futbola līmenis un tad arī skatītāji nāktu tieši vairāk.

Diemžēl nav mums daudz tādu pozitīvu piemēru, kā ar Ndeki, kad viņš bija labā formā, tiešām bija vērojams kvalitatīvs futbols un daudzi arī viņu atbalstīja un tad tiešām bija vērts skatīties Ventspils spēles. Arī Jūrmala vienu gadu dabūja ja nemaldos Torresu no Argentīnas un tad uzreiz bija skatāms tehnisks futbols. Tikai kā paši leģionāri ir atzinuš, ka Latvijā tehniskie futbolisti nevar nemaz uzspēlēt,jo tiek uzreiz vienkārši "nopļauti". un tas ir baigi žēl.

Un tas ir muļģīgi apgalvot ka ja būtu tikai vietējie puikas tad nu gan visi nāktu skatīties futbolu. Ko tad nenāk uz piemēram Olimpa spēlēm pilnas tribīnes.

Tieši atvedot labus leģionārus, cilvēki sāktu iet skatīties futbolu. Jo taisnība jau ir tiem, kas apgalvo nu tad nafig iet uz stadionu skatīties kā tur cīnās uz laukume nevis spēlē futbolu, ja var ieslēgt TV un pa kādiem 5 kanāliem paskatīties skaistu tehnisku futbolu. To pierāda arī tāds fakts, kad uz Latviju atbrauc ārzemju klubi tad uzreiz stadioni ir pilni.

     [+] [-]

, 2009-07-07 23:07, pirms 15 gadiem
Ja latvijā futbolu apmeklētu kā hokeju, tad nekāda Īrijaa tur klāt nestāvētu!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 23:16, pirms 15 gadiem
briedizz rakstīja: Ja latvijā futbolu apmeklētu kā hokeju, tad nekāda Īrijaa tur klāt nestāvētu!!!
Aha uz Latvija hokeja čempionātu nāk labi ja simts skatītāju (izņemot finālos pa 1200, tā kā futbols ir apmeklētāks nekā hokeja čempis Latvijā

  -1 [+] [-]

, 2009-07-07 23:24, pirms 15 gadiem
Es nerunāju par Latvijas līgu, biju domājis Rīgas Dinamo spēles un Latvijas izlases Jo salīzinot kaut vai arī LV futbola skatītāju skaitu ar LV hokeja skatītāju

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 23:43, pirms 15 gadiem
briedizz rakstīja: Es nerunāju par Latvijas līgu, biju domājis Rīgas Dinamo spēles un Latvijas izlases Jo salīzinot kaut vai arī LV futbola skatītāju skaitu ar LV hokeja skatītāju
Atradis ko salīdzināt. Ta jau ņem Latvijas futbola izlasi, kas nebūt neatpaliek skatītāju ziņā!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-07 23:45, pirms 15 gadiem
Ronaldi, 19:43, pirms 4 stundām, citēt

alguns rakstīja: Mums jau tie skatītāji tādi īpaši ,ātrāk uz stadioniem neies,kamēr nebūs
Anglijas premjerlīgas līmenis,apkalpošanas serviss augstākajā klasē un putna piens pārdošanā.Ak jā un vienai daļai nepatīk klausīties krievu valodu.Varētu domāt ,ka ejot pa ielām un veikaliem Latvijas lielākajās pilsētās skanētu dzidrtīrā latviešu valoda.Nav ko meklēt iemeslus,jo iemesls ir viens:"ĪPATNA IR MŪSU MUĻĶU ZEMES TAUTA! NU NEMĪL VIDĒJAIS LATVIETIS FUTBOLU! Tas arī viss manisprāt.Kamēr latvieši futbolu Latvijā nespēlēs vairāk,kā krievi mūsu zemē,neviens mani nepārliecinās,ka man nav taisnība.

Futbols Latvijā un Igaunijā jau vēsturiski tiek uzskatīts kā okupantu sporta veids. Nav latviešu treneru. Nav arī latviešu spēlētāju.

Ko tu zini par Igaunijas futbolu? Tad ieej papriekš igauņu klubu mājas lapās un paskaties ,kas tur spēlē vairāk,igauņi vai krievi.Par izlasēm vispār nerunāsim.Un par kādu okupantu sporta veidu tu te runā?
Tad paņem M.Rubeņa sarakstīto Latvijas futbola vēsturi.Varēsi palasīt kā latvieši spēlēja futbolu vēl pirms otrā pasaules kara.Futbols bija
brīvās Latvijas sports Nr 1 un Latvijas futbola sabiedrība tika nodibināta ātrāk par visām citām mūsu sporta valdības organizācijām.
Un,kas notika pēc kara,tad latvieši paši vien vainīgi.Kā lietuvieši varēja
saglabāt savu identitāti un sportā bez basketbola arī uzcelt futbolu līdz ļoti labam līmenim.Arī tagad krīzes laikā latvieši nolaiduši savu valsti līdz kliņķim.Tā kā nerunā te gudri,ja tālāk par savu degungalu neredzi.

  -2 [+] [-]

, 2009-07-07 23:49, pirms 15 gadiem
Da lab... Ir uz hokeja spēlēm (izlases) vairāk nekā uz futbola (izlases)... Labi vien vairāk... ai labi es aizveros

     [+] [-]

, 2009-07-07 23:58, pirms 15 gadiem
davix rakstīja: Man liekas tu maldies unājot par leģionāriem. Ja izdotos uz LMT līgu dabūt normālus leģionārus, nevis no Gruzijām, Kazahstānām un vēl sazin kur, tad arī celtos kopējais futbola līmenis un tad arī skatītāji nāktu tieši vairāk.
Piekrītu un atzīstu, ka neprecīzi izteicos. Vietējie puiši būs populārāki nekā tieši no tādām Mudostānām sasaukti algotņi. Ar vietējiem džekiem es nedomāju vispārīgā nozīmē latviešus, bet gan konkrēti no tās pašas pilsētas vai ilgi spēlējušus un nu jau par vietējiem uzskatāmus futbolistus no citurienes. Tajā pašā Valmieras komandā savulaik bija veči vēl no Gaujas laikiem, basītī arī komandā valmierieši vienmēr bijuši.

     [+] [-]

, 2009-07-08 00:15, pirms 15 gadiem
to Baraks Osama rakstījaiekrītu un atzīstu, ka neprecīzi izteicos. Vietējie puiši būs populārāki nekā tieši no tādām Mudostānām sasaukti algotņi.

Nu nebūtu gan un par to es pārliecinājos Vindavas sakarā,kur lielākā daļa spēlētāju bija vietējie Ventspilī izauguši futbolisti.Un pie tam vēl spēles par brīvu.Bet kas gāja uz futbolu,tie arī gāja,un viss.

     [+] [-]

, 2009-07-08 00:36, pirms 15 gadiem
briedizz rakstīja: Da lab... Ir uz hokeja spēlēm (izlases) vairāk nekā uz futbola (izlases)... Labi vien vairāk... ai labi es aizveros
Un uz basja izlases (viiru) speeleem veel mazaak iet...

     [+] [-]

, 2009-07-08 01:10, pirms 15 gadiem
Man toties prieks ka vismaz kāds latvietis ne tikai tiek uz kādu rietumeiropas klubu (pat ja tā nav visstiprākā līga) bet arī spēlē tur! Ir skaidrs ka īrijā ir daudz vairāk skautu nekā latvijā, jo šī valsts galu galā atrodas britu salās. Kāpjot pa vienam pakāpienam vien Guntars var tikt spēlēt gan anglijas 3. gan 2. (championship) līgā. Un pēctam jau visas durvis vaļā. To arī novēlu!
1 2 40 komentāri