Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Divi rēzeknieši pārceļas uz Skotiju

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Divi rēzeknieši pārceļas uz Skotiju
Aleksandrs Gramovičs un Dmitrijs Borisovs
kopā ar "Clyde" direktoru Neilu Vatu (vidū)
Foto: www.clydefc.co.uk

Latvijas U-21 izlases pussargs Aleksandrs Gramovičs un Rēzeknes "Blāzmas" uzbrucējs Dmitrijs Borisovs līdz sezonas beigām pārstāvēs Skotijas 2. divīzijas pastarītes "Clyde FC" kluba rindas.

Kā šodien vēsta skotu mediji, valsts 2. divīzijas (pēc spēka trešās līgas) pastarītes "Clyde FC" rindas papildinājuši divi gados jauni Latvijas futbolisti - pussargs Aleksandrs Gramovičs (20) un uzbrucējs Dmitrijs Borisovs (22). Abi mūsu spēlētāji noslēguši līgumu ar klubu līdz sezonas beigām un nu mēģinās paglābt "Clyde" no izkrišanas uz 3. divīziju (šobrīd klubs tabulā atrodas pēdējā, 10. vietā). Interesanti, ka "Clyde" klubs dibināts tālajā 1877. gadā, vēsturē trīsreiz izcīnījis Skotijas kausu, mājas spēles aizvada vairāk nekā 8 000 vietu ietilpīgajā "Broadwood" stadionā un vēl pērn spēlēja 1. divīzijā, kur finišēja pēdējā vietā.

20 gadus vecais Gramovičs futbolista gaitas uzsāka Rēzeknē, spēlējis LMT Virslīgā "Blāzmas" sastāvā, bet pērn pārcēlās uz Ventspili, kur pārstāvēja "Tranzītu". Pussargs arī ir stabils pamatsastāva spēlētājs Latvijas U-21 izlasē šajā atlases ciklā. Vēl pirms pāris dienām Gramovičs trenējās kopā ar "Jelgavu", kuras sastāvā piedalījās arī pārbaudes spēlē pret "Daugavu". Savukārt Borisovs pārstāvēja "Blāzmu" līdz par pērnajai sezonai, kurā uzbrucējs guva četrus vārtus.

"Mēģināsim noturēt vietu 2. divīzijā, un šis ir darījums, pie kura tika strādāts ilgu laiku. Abiem ir labas dotības - viens no viņiem (Gramovičs) pagājušajā gadā bija uz pārbaudi Skotijas Premjerlīgas klubā, un pirms viņa pārejas runāju ar tā kluba treneri. Tagad mums jāvēro, kā Dmitrijs un Aleksandrs iejutīsies Skotijas dzīvē un 2. divīzijā - gaidu brīdi, kad viņus abus varēs redzēt darbībā!" apmierināts ar darījumu ir "Clyde" direktors Neils Vats. Abi rēzeknieši Skotijā ieradušies šodien un klātienē vērojuši, kā "Clyde" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas - šoreiz 0:2 pret "Stenhousemuir".

Izmantotie resursi:
clydefc.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-02-07 00:41, pirms 14 gadiem
Gramovičš malacis. prieks par viņu

     [+] [-]

, 2010-02-07 00:43, pirms 14 gadiem
Nu ko.. zemu.. bet veiksmi.. gjau delj anudas ne limenja..

 +12 [+] [-]

, 2010-02-07 00:46, pirms 14 gadiem
ervains91 rakstīja: Nu ko.. zemu.. bet veiksmi.. gjau delj anudas ne limenja..
Nezinu gan kāds līmenis ir Skotijas otrajā līgā, bet nu Latvijas Virslīgā tas arī nav īpaši augsts.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 01:07, pirms 14 gadiem
Lai izdodas!

  +7 [+] [-]

, 2010-02-07 01:14, pirms 14 gadiem
tur līmenis ir apm tāds pats kā pie mums. ja mēs noņemtu nost venstpili un metalurgu, tad LMT būtu pat zemāks.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-07 02:03, pirms 14 gadiem
Runājot par to līmeni, ja arī Virslīga kopumā ir pēc līmeņa augstāka nekā citu valstu 2., 3. utt. līgas, tad jāņem vērā ka ir liela atšķirība līmenī starp mūsu FKV, LM un Skonto un pārējām komandām. Līdz ar to, ja spēlētājs nav kādā no šīm 3 komandām, tad nu tas līmenis ir ļoti bēdīgs un tad jau labāk starptaustiksa pieredze, spēļu atmosfēru, treniņprocesu izbaudīt kādā no citu valstu kaut arī zemākām līgām nekā LMT Virslīgā kādā ne top 3 komandā.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-07 02:50, pirms 14 gadiem
Nezinu kā tur ar to līmeni 2.līgā,bet fakts paliek viens-lielākā daļa spēlētaju,kas nav skonto sistēmā,spēj atrast iespēju spēlēt.Visi tie,kas ir zem "visuredzošās rokas",bieži vien,tiek marineti ar nesamērigiem transfēru prasijumiem.Piemēru tam ir ļoti daudz.Tieši tā pat kā fakts,ka dažus jauno spēlētaju vecākus ir apciemojis pats Petrovičš ar ultimātu-vai nu ar mums,vai uz izlasi durvis slēgtas uz mūžiem.Viens spēlētājs gan ir spējis "uz savu roku" izsisties un ticis atzīts pat par vērā ņemamu bumbotāju.Līdzīgus panākumus gribētos arī novēlēt šiem censoņiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 08:06, pirms 14 gadiem
Labvēlis rakstīja: Nezinu kā tur ar to līmeni 2.līgā,bet fakts paliek viens-lielākā daļa spēlētaju,kas nav skonto sistēmā,spēj atrast iespēju spēlēt.Visi tie,kas ir zem "visuredzošās rokas",bieži vien,tiek marineti ar nesamērigiem transfēru prasijumiem.Piemēru tam ir ļoti daudz.Tieši tā pat kā fakts,ka dažus jauno spēlētaju vecākus ir apciemojis pats Petrovičš ar ultimātu-vai nu ar mums,vai uz izlasi durvis slēgtas uz mūžiem.Viens spēlētājs gan ir spējis "uz savu roku" izsisties un ticis atzīts pat par vērā ņemamu bumbotāju.Līdzīgus panākumus gribētos arī novēlēt šiem censoņiem.
Vadonis šeit esportā intervijā teica:
,,ka visiem citiem(LV) klubiem ir problēmas jaunos spēlētājus iekārtot ārzemju klubos un ka viņš(G.I.)vienīgi var paļauties uz sevi,,
Kā redzams, tā nav!

Par to, ka, ja spēlēsi Skonto, tiksi izlasē arī taisnība!
Šī sistēma vadonim(gan jau ka Starkovam vadonis dod šos rīkojumus) agrāk īpaši nenostrādāja,ja nu vienīgi Verpaku izdevās pārvilināt.Starp citu tieši ar to arī saistu iepriekš minēto G.I. citātu,jeb: nākiet uz Skonto ,iekārtosim ārzemju klubos.(pašsaprotami ,arī izlasē).

Prieks par abiem Rēzekniešiem,lai arī kāds tur(2 divīzijā) būtu līmenis,bet ja parādīsiet sevi no labās puses ,noteikti viņus ievēros.Lai abiem veicas!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 09:17, pirms 14 gadiem
Par Skonto sistēmu taisnība. Pietiek paskatīties no kurienes pēdējos gados nāk jaunatne - t.i. Liepāja, Rēzekne, Ventspils. Arī izlasi tikai pēdējos gados sāk parādīties spēlētāji no LM, FKV, bet āgrāk tikai 1 vai divi pamatsastāvā bija ne no Skonto.

     [+] [-]

, 2010-02-07 09:33, pirms 14 gadiem
Anet rakstīja: Par Skonto sistēmu taisnība. Pietiek paskatīties no kurienes pēdējos gados nāk jaunatne - t.i. Liepāja, Rēzekne, Ventspils. Arī izlasi tikai pēdējos gados sāk parādīties spēlētāji no LM, FKV, bet āgrāk tikai 1 vai divi pamatsastāvā bija ne no Skonto.
ko tu te murgo!!! Cauna, Rudnevs.... nak no D-pils, bet spele dazhados klubos. Ne jau noteicoshais kuros klubos vini spele tagad, bet gan kur vini ieguva tos futbola pamatus.

     [+] [-]

, 2010-02-07 09:38, pirms 14 gadiem
Klubā viņi skaitīsies uz pusslodzi.Otro pusi atstrādās elites krogā par oficiantiem.Tur esot baigie "čajeviji" un tāpēc labākais variants.

     [+] [-]

, 2010-02-07 09:47, pirms 14 gadiem
starp citu Gramovichs ir ridzinieks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-07 10:11, pirms 14 gadiem
ja ta palasit sc.com komentarus, tad sanak ka pasaule, vajaka futbola liga ir Virsliga, pat Skotijas 7 liga i to butu prieksh tiem specigaka
bet ja nopietni tur jau 1.liga vieni amatieri, 2 liga vispar shausmigs futbols, nezinu ka tur Borisovs, bet par Gramovichu izbrinits esmu, dzheks varbut vareja uz ko labaku ceret

     [+] [-]

, 2010-02-07 10:54, pirms 14 gadiem
Liquid rakstīja: ja ta palasit sc.com komentarus, tad sanak ka pasaule, vajaka futbola liga ir Virsliga, pat Skotijas 7 liga i to butu prieksh tiem specigaka
bet ja nopietni tur jau 1.liga vieni amatieri, 2 liga vispar shausmigs futbols, nezinu ka tur Borisovs, bet par Gramovichu izbrinits esmu, dzheks varbut vareja uz ko labaku ceret
Pirmajā līgā nespēlē neviens amatieris, visas komandas ir profesionālas. par otro nezinu, varētu būt, ka vājākajās ir part-time contracts, stiprākās nopeikti ir profesionālas.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 11:50, pirms 14 gadiem
Man gan neliekas, ka Skotijas variants ir sliktāks par Rēzekni... šaubos vai viņu izaugsmei ir tāls ceļs ejams paliekot Rēzeknē. Bez tam viņi brauc līdz sezonas beigām, un viss ir viņu rokās izsisties uz kādu spēcīgāku klubu. Pie tam Skotijas 2.līga nav Tanzānijas 2.līga... Tas, ka vadošais trijnieks no virslīgas varētu spēlēt vairums eiropas augstākajās līgas šaubu nav, bet saliekot vidējo virslīgas līmeni radas pilnīgi preteja aina...

     [+] [-]

, 2010-02-07 14:15, pirms 14 gadiem
Veiksmi puišiem. Skotija paliek Skotija, lai tur vai kas!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 20:29, pirms 14 gadiem
lai macas no reezeknes ka jatirgo sava prece

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 10:16, pirms 14 gadiem
..nu bet tur vismaz čaļiem visticamāk būs arī ko ēst - gan jau ar atalgojumu iztikšanai pietiks.. tomēr labāk, nekā LMT Virslīgas vienā no vājākajiem klubiem, kurā nezini vai vispār kaut ko samaksās..