Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņa pirmo reizi sezonā netiek pamatsastāvā, CSKA laimīga uzvara

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņa pirmo reizi sezonā netiek pamatsastāvā, CSKA laimīga uzvara
Zorans Tošičs un Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

Šodien Krievijas Premjerlīgas 14. kārtas spēlē Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda pieliktajā laikā, spēlējot ar divu vīru pārsvaru, izrāva 2:1 uzvaru pret Maskavas "Lokomotiv". Cauņa pirmo reizi sezonā spēli uzsāka uz rezervistu soliņa, taču tika laukumā 67. minūtē.

Aleksandrs Cauņa pirmajās 13 kārtās nemainīgi nāca laukumā sākumsastāvā, taču šodien Latvijas izlases pussargs palika rezervē. Tas skaidrojams ar Krievijas izlases futbolista Alana Dzagojeva atgriešanos pēc izciestās diskvalifikācijas (to samazināja no piecām uz trim spēlēm) - Dzagojeva prombūtnē Cauņa aizvietoja viņu kreisās malas pussarga pozīcijā, kamēr Cauņas centra pussarga vietu itin veiksmīgi ieņēma zviedrs Pontuss Vernblūms. Pēc Dzagojeva atgriešanās CSKA treneris Leonīds Sluckis nolēma Vernblūmu paturēt un ziedot Cauņu.

CSKA uzņēma 8. pozīcijā esošo Slavena Biliča trenēto Maskavas "Lokomotiv". 1. puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1. CSKA vadībā ar skaistu soda sitienu izvirzīja cits zviedrs Rasmuss Elms, bet "Lokomotiv" prata panākt izlīdzinājumu, kad ar veiksmīga rikošeta palīdzību iesita Andrejs Ješčenko. 53. minūtē CSKA nonāca vairākumā - tieši Cauņas konkurents Vernblūms izkārtoja otro dzelteno kartīti un noraidījumu Dmitrijam Tarasovam (sitiens ar elkoni gaisa divcīņā).

Lai gan Vernblūms spēlēja labi un palika laukumā līdz pat mača beigām, savu iespēju sagaidīja arī Cauņa - mūsu universālais pussargs 67. minūtē nomainīja serbu Zoranu Tošiču, ieņemot viņa labās malas pussarga pozīciju. Saša uzreiz izcēlās ar ne pārāk veiksmīgu centrējumu, bet pēcāk arī ar neprecīzu sitienu. 79. minūtē "Lokomotiv" brazīliešu leģionārs Maikons sarāva muskuli, un viesi maču pabeidza deviņu vīru sastāvā, jo visas maiņas Biličs tobrīd jau bija izdarījis... Neticami, bet "Lokomotiv" arī šādos apstākļos pamanījās radīt divus izcilus momentus.

Spēles izskaņā gan spiedienu veica CSKA un kompensācijas laika 1. minūtē laba iespēja bija Cauņam. Pēc Pāvela Mamajeva centrējuma Cauņa sarežģītā situācijā no soda laukuma robežām labi uzsita vārtu stūrī, taču vārtsargs bija modrs. Toties burtiski pēc pāris brīžiem CSKA tomēr izrāva uzvaru - Sergejs Iganševičs izpildīja tālsitienu, rikošeta dēļ vārtsargs ar pūlēm atvairīja bumbu sev priekšā, un uzvaras vārtus kritienā iesita Vernblūms. CSKA guva laimīgu uzvaru ar 2:1 un turpina atrasties 1. vietā. Tiesa, Vernblūma veiksmīgās spēles dēļ Cauņa, iespējams, nebūs sākumsastāvā arī nākamreiz.

     [+] [-]

, 2012-11-04 13:28, pirms 12 gadiem
Cauņu izlaida laukumā un uzreiz kaut kāds asums bij. Žēl ka tos uzvaras vārtus neiesita, bet nu viss labi, kas labi beidzaas.

     [+] [-]

, 2012-11-04 13:35, pirms 12 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Cauņu izlaida laukumā un uzreiz kaut kāds asums bij. Žēl ka tos uzvaras vārtus neiesita, bet nu viss labi, kas labi beidzaas.
Tomēr tas vairāk saistīts ka mēs 11 pret 9 spēlējām) Bet jā, verēja ielikt uzvaras golu 91. minūtē

     [+] [-]

, 2012-11-04 13:39, pirms 12 gadiem
Buutu prieks ja Cauna iesistu uzvaras vaartus , bet taa 1:1 bij jaabuut ! nebuutu Lokomotiivei jaaspeelee ar 9 cilveekiem , buutu notureejushi nichu

     [+] [-]

, 2012-11-04 13:49, pirms 12 gadiem
Cerams,ka Saša nav zaudējis vietu pamatā pavisam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-04 16:32, pirms 12 gadiem
Nesaprotu, Cauņa tak labak spēlē par to zviedru.