Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Riherts un Astafjevs kļuvuši par Pahara asistentiem Latvijas U-21 izlasē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts un Astafjevs kļuvuši par Pahara asistentiem Latvijas U-21 izlasē
Marians Pahars un Andris Riherts
Foto: f64 (Gints Ivuškāns) un fsmetta.lv

Virslīgas kluba "Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts kļuvis par Mariana Pahara palīgu Latvijas U-21 izlasē. Kā atklājis Riherts, tā bijusi paša Pahara izvēle.

Pirmās ugunskristības Mariana Pahara, Andra Riherta un Vitālija Astafjeva vadītajai Latvijas U-21 izlasei gaidāmas jau pavisam drīz, jo jau 18. janvārī jāaizvada pirmā spēle Sadraudzības kausa izcīņā pret spēcīgo Baltkrievijas U-21 izlasi. Vēl ātrāk pienāks Latvijas U-19 izlases eksāmens - Granatkina piemiņas kausa izcīņa startēs jau 5. janvārī, mūsējiem mačs pret Krieviju, un arī Vladimira Babičeva komandai izvēlēts palīgs. Arī par to kļuvis "Metta/LU" pārstāvis - Andrejs Gluščuks, kurš nesenajā LFF Laureātu vakarā saņēma Jura Docenko balvu" kā Latvijas labākais jaunatnes futbola treneris/pedagogs.

Riherts intervijā "Metta/LU" citēts oficiālajā mājas lapā: "Ar vairāku darbu apvienošanu jau ilgstoši sastopos arī FS METTA, darbojoties gan ar lielo komandu, gan bērniem, gan studentiem, tādējādi tas nebūs nekas jauns. Pie tā esmu pieradis un iemācījies, kā pārslēgties no viena pienākuma citam. Neko daudz tur nebija, ko domāt, jo trenerim tas ir viens no lielākajiem godiem un izaicinājumiem.

Ko ar Paharu mainīsim? Pirmkārt, jau vēlreiz jāsaka, ka tas ir liels pagodinājums kļūt par Latvijas U-21 izlases trenera asistentu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka mani uzaicināja pats Marians Pahars. Viņš bija futbolists ar lielo burtu, un arī trenera karjeru viņš ir iesācis ļoti apņēmīgi un labiem panākumiem. Domāju, ka sastrādāsimies labi, bet par mainīšanu vēl pāragri runāt. Šobrīd esam tikušies tikai vienu reizi, taču tūlīt jau jāsāk gatavoties Sadraudzības kausam, kas arī būs mūsu pirmais nopietnais pārbaudījums. Svarīgākais ir izveidot plānu, pēc kura darboties nākotnē. Nākotne ir pats svarīgākais, jo U-21 izlase ir komanda, caur kuru futbolisti tiek sagatavoti nacionālajai izlasei. Tas ir ļoti svarīgs un atbildīgs posms, un mēs tam pieiesim ar visliekāko nopietnību."

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...
METTA

  -3 [+] [-]

, 2013-01-03 19:50, pirms 11 gadiem
tad jau vairs pie visām nelaimēm nevarēs piesaukt Skonto cilvēkus.
bet varbūt tomēr....

  +3 [+] [-]

, 2013-01-03 19:52, pirms 11 gadiem
Interesanti!

  +9 [+] [-]

, 2013-01-03 19:54, pirms 11 gadiem
Zīmīga bilde. Patiesībā lielisks Latvijas futbola latviskošanas plāns
2013. gada marts - Pahars savu treniņtērpu noliek skapja tumšākajā vietā un nu spēles apmeklē tikai glītā uzvalciņā (janvārī tiek iziets īsais kurss pie Daiņa).
2013. gada maijs - Marians Riherta ietekmē intervijas sāk sniegt skaidrā latviešu valodā.
2013. gada Jāņi - U-21 izlase tos kopīgi svin Brīvdabas muzejā, dziedot tautasdziesmas un ievērojot latviskās tradīcijas

  +5 [+] [-]

, 2013-01-03 20:06, pirms 11 gadiem
Riherts, Gluščuks. Kurš nākopšais mettists? Napaleons - Mihelsons? Interesanti, kādā valodā izlasē sevi parādīs šis jaunietis?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 20:07, pirms 11 gadiem
Būs vismaz kaut kas savādāk nekā iepriekš.....

     [+] [-]

, 2013-01-03 20:13, pirms 11 gadiem
Interesanti, bet arī diezgan loģiski. Mettā Rihters pieradis strādāt ar jauniem futbolistiem, U-21 izlasē tas nebūs nekas jauns. Pahars Skonto sastāvā jau arī daudz ar jauniešiem darbojās. Diezgan interesants treneru sastāvs. Lai veicas. Abi jauni treneri ar potenciālu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-03 22:06, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Tava versija ticamākā
Sastāva komplektācija noliks visu pa vietām(izvirzīs pareizo versiju)!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 22:15, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Interesanti, bet arī diezgan loģiski. Mettā Rihters pieradis strādāt ar jauniem futbolistiem,
Tik tiešām loģiski!Paskatīsimies kur pēc tam vedīs šo Mettas jauno futbolistu ceļi!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 01:12, pirms 11 gadiem
gan jau panema daleji ar tape ka jauniesi nu jau ar lielam problemam saprot krievu valodu. pahars nespes neko jedzigi izstastit!! bet nu lai veicas varbut ar kas jedzigs tur beigas sanaks

     [+] [-]

, 2013-01-04 10:58, pirms 11 gadiem
Kādas muļķības jūs runājat...

     [+] [-]

, 2013-01-04 15:54, pirms 11 gadiem
Urla? Tu nezinu ko tas nozīmē. Tu saukā cilvēkus, kas LV vārdu ir izteikuši skaļāk, nekā Tu jebkad to izdarīsi!
JimBim rakstīja: Mož uzaicināja Rihertu lai ir ko sūtīt uz intervijām.Urla Pahars jau ne reizi vien aizbēga no intervijām,vai sēdēja treniņbiksēs un urkšķēja nevalodā

     [+] [-]

, 2013-01-04 19:43, pirms 11 gadiem
resnais ronaldo rakstīja: Urla? Tu nezinu ko tas nozīmē. Tu saukā cilvēkus, kas LV vārdu ir izteikuši skaļāk, nekā Tu jebkad to izdarīsi!
Izcils sportists var būt arī tāds kam pajāt uz latviešu valodu,kā šajā gadījumā.
Ļoti zema reputācija manās acīs( jo man nav īsa atmiņa kā citiem ) ir arī Astafjevam.Teikšu pat-viņs ir lupata,sliktāks par Paharu.
Kas neatceras-atgādinu,2005.g šis kadrs teica,ka :" Kā ziņots, skandāls sākās otrdien, kad izdevumā "Sporta Avīze" publicētajā intervijā Latvijas valstsvienības kapteinis Vitālijs Astafjevs atklāja, ka Latvijas izlases futbolistiem un federācijai ir piedāvāta nauda no Krievijas puses par zaudējumu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē ar Krieviju.

KFS atsūtītajā faksā teikts, ka "Krievijas Futbola savienība izmeklē gadījumu par Astafjeva aizskarošajiem paziņojumiem, kas izteikti par Krievijas oficiālajām personām". Tomēr "Neatkarīgā" norāda, ka Astafjevs intervijā minējis Krievijas puses pārstāvjus, nevis KFS vai Krievijas izlases cilvēkus.

Vēlāk Astafjevs sarunā ar Krievijas laikrakstu "Sovetskij Sport" vēlreiz apliecinājis, ka centieni nopirkt maču ir bijuši."

Pēc tam redzēju inteviju,kurā šis Vitja stostījās,skatījās uz visām pusēm,pirda un elsa un bija aizmirsis pat krievu valodu un kaut ko ņaudēja kad viņam prasija kurš un cik lielu naudu īsti piedāvāja..MĒSLS NE VECIS