Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas U-21 izlase pendelēs zaudē Kirgizstānai un spēlēs par 11.vietu

Agris Suveizda

Latvijas U-21 izlase pendelēs zaudē Kirgizstānai un spēlēs par 11.vietu
Marians Pahars
Foto: com-cup.com

Šodien aizvadītas kārtējās spēles Sadraudzības kausa izcīņā. Latvijas U-21 izlase tikās ar Kirgizstānas valstsvienību un piekāpās pēcspēles sitienu sērijā. Latvijas labā vienīgos vārtus 80.minūtē guva Edgars Jermolajevs (1:1). Cīņā par priekšpēdējo vietu Latvijas pretiniece būs Turkmenistāna.

Mariana Pahara vadītā U-21 izlase grupu turnīru sāka ar zaudējumiem Baltkrievijai (0:3) un Tadžikistānai (0:1), bet pēdējā spēlē pieveica igauņus (1:0). Grupā Latvija ieguva trešo vietu, taču diemžēl kļuva par sliktāko trešās vietas ieguvēju - arī Kazahstānai un Moldovai bija pa trim punktiem un negatīva vārtu starpība -3, tomēr abas guva vairāk vārtus (attiecīgi sešus un divus).

Latvijai nācās cīnīties par devīto vietu, un šodien pusfinālā pretī stājās B grupas vājākā izlase Kirgizstāna. Tā turnīru sāka ar zaudējumu Kazahstānai (1:3), bet abos atlikušajos mačos spēlēja neizšķirti - pret Krieviju (0:0) un Uzbekistānu (2:2). Rezultāts tika atklāts 59.minūtē, kad precīzi sita uz maiņu iznākušais Tamerlans Kozubajevs. Latvijai bija jāatspēlējas, un tas arī tika paveikts - 80.minūtē izcēlās Edgars Jermolajevs (1:1).

Pagarinājums turnīra nolikumā nav paredzēts, kas nozīmēja, ka izlasēm pēc pamatlaika beigām bija jāizpilda pa pieciem 11 metru sitieniem. Kirgizstāna realizēja visas pendeles, bet Latvija pretī lika trīs precīzus sitienus. Latvija sērijā zaudēja ar 3:5 un parīt cīņā par 11.vietu tiksies ar Turkmenistānu, kas šodien zaudēja Igaunijai (1:2). Pēc pirmā puslaika Turkmenistāna bija vadībā, taču beigās piedzīvoja sāpīgu zaudējumu - uzvaras vārti no 11 metru atzīmes tika gūti pašā pamatlaika izskaņā.

Pirms tam grupu turnīrā Turkmenistāna spēlēja pret Moldovu (1:2), Lietuvu (0:0) un Ukrainu (0:5). Tikmēr Lietuvai rīt gaidāms pusfināls pret Ukrainu. Ceturtdaļfinālā lietuvieši apspēlēja Tadžikistānu - 1:1 spēlē un 4:2 pēcspēles sitienu sērijā.

""Diezgan līdzīga spēle, un pendeļu sērija to apstiprināja. Varējām zaudēt pamatlaikā, varējām arī uzvarēt. Vienkārši jau ceturto dienu pēc kārtas notiek spēles. Daudz savainojumu, kartīšu. Lielas slodzes. Kaut arī tā veidojas raksturs - kurš čīkstulis, kurš līderis. Kurš nevar kļūt par līderi, un kurš pavelk aiz sevis. Ielaistajos vārtos palaidām garām spēlētāju. Viņš ieguva bumbu, un neviens netraucēja iesist. Nekādas pretošanās, iesita viegli. Bet mēs no spēles iesist nespējām. Žēl, vēja nebija, nav uz ko novelt vainu," pēc spēles teica Marians Pahars.

"Laikam prožektori apžilbināja mūsu uzbrucējus, ka viņi netrāpīja vārtos. Vārtsargu pirms sērijas nomainīju, jo viņš [Čižovs] trenios ļoti labi atvairīja 11 metru sitienus. Pats viņam situ un redzēju, ka ļoti labi reaģēja uz sitieniem. Kaut arī varbūt man nebija taisnības un vajadzēja atstāt Dmitriju. Viņš bija spēlē, tonusā. Kopumā nezinu, vai tā ir vai nav kļūda. Čižovs varēja izglābt pēdējā sitienā," Pahars turpināja.

"Ar rezultātu esmu apmierināts, bet par spēli puišiem ir daudz jautājumu. Īpaši otrajā puslaikā. Sarunājām, ka, ja gūsim vārtus, tad neiesēdīsimies aizsardzībā un turpināsim kontrolēt bumbu. Tas nenotika. Atdevās iniciatīvu, par ko arī samaksājām. Pret Latviju ir grūti spēlēt. Viņi ir garāki, fiziski stiprāki, uzvar visas gaisa divcīņas. Bet mēs spēlējam kau arī par devīto vietu, tomēr vienalga gribam uzvarēt. Valsts karogs uz krūtīm liek spēlēt labi. Jā, pendeļu sērijā vārtsargs mūs izglāba, bet kapteinis laboja savu kļūdu, trāpot izšķirošo pendeli. Tieši viņa spēles ar roku dēļ latvieši pamatlaikā panāca izlīdzinājumu. Bet mēs uzvarējām, paldies puišiem," teica Kirgizstānas galvenais treneris Anarbeks Ormombekovs.

Kirgizstāna - Latvija 1:1 (0:0), 5:3 p.s.s.

Vārti Kozubajevs 59' - Jermolajevs 80' (11m)
Brīdinājumi: Sidikovs - Baronovs, Jermolajevs, Jagodinskis
Latvija: Grigorjevs (Čižovs 90'), Jagodinskis, Giļničs (Ostrovskis 3'), Barinovs, Vardanjans, Kļuškins, Jermolajevs, Flaksis, Ulimbaševs (Hmizs 46'), Loginovs, Mukins (46'), Stuglis (Svārups 46')

Izmantotie resursi:
Sport АКИpress - Новости спорта Кыргызстана:...
Международный турнир по футболу «Кубок...

1 2 47 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2013-01-24 19:26, pirms 11 gadiem
spoža, tā Latvijas futbola nākotne.

     [+] [-]

, 2013-01-24 19:31, pirms 11 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: spoža, tā Latvijas futbola nākotne.
,,spoži,, treneri mums vada šo futbola nākotni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 19:44, pirms 11 gadiem
sasperjods, 2013-01-22 19:56, aizvakar
pa pakaļu būs no KIR, jo šiem niča ar krieviem

---------------
Bija Tev taisnība!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 19:47, pirms 11 gadiem
Srsly Kirgiztānai? (facepalm)

  +8 [+] [-]

, 2013-01-24 19:48, pirms 11 gadiem
...''Cīņā par priekšpēdējo vietu Latvijas pretiniece būs Turkmenistāna''

Tālāk pat nelasīju...Viss skaidrs.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 19:50, pirms 11 gadiem
Ja skonta nekur nespēj nogrūzt fertovu,vai nevarēja pahars šo pie reizes kirgīziem piedāvāt?Tie būtu paņēmuši,vismaz kas labs būtu no sadraudzības kausa!No Latvijas fertovs patālāk,un jādomā, no izlases arī!

  -4 [+] [-]

, 2013-01-24 19:55, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja skonta nekur nespēj nogrūzt fertovu,vai nevarēja pahars šo pie reizes kirgīziem piedāvāt?Tie būtu paņēmuši,vismaz kas labs būtu no sadraudzības kausa!No Latvijas fertovs patālāk,un jādomā, no izlases arī!
Kāds sakars te Fertovam

  -4 [+] [-]

, 2013-01-24 19:56, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kāds sakars te Fertovam
pokemon tev to nesaprast, paaudzies!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 19:58, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: pokemon tev to nesaprast, paaudzies!
Kāpēc tu satraucies tagad par šo turnīru , ja pats teici , ka īsto spēku redzēsim kvalifikācijā. Tas jau tagad ir tas pats kas LM draudzības spēlēs , vai ne?

     [+] [-]

, 2013-01-24 19:59, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Kur vispār virzās Latvijas futbols? Laikam ejam nekurienes virzienā....bet kā līdz tam nonācām? Laikam izlasē neņen labākos
Kāda jēga tev ir vispār kaut ko komentēt , tu jau pat šos spēlētājus nezini,,

  +8 [+] [-]

, 2013-01-24 20:02, pirms 11 gadiem
aizdomīgas izcelsmes turnīrs un pat tādā post-padomju sabiedrībā čiks.. Skumji. interesanati ko ar mūsu u-21 izlasi izdarītu kautkādā Z-eiropas turnīrā.. Un vispār sāk smirdēt te kautkas atkla pēc kautkādu interešu vervēšanas. Pa lielam šajā vecumā vēl nevar visu norakstīt uz spēlētājiem, tādēļ jādomā, ka pie vainas ir treneri, kas vai nu prasa nepareizas lietas vai arī neprot pateikt ko un kā darīt..

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 20:04, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kāpēc tu satraucies tagad par šo turnīru , ja pats teici , ka īsto spēku redzēsim kvalifikācijā. Tas jau tagad ir tas pats kas LM draudzības spēlēs , vai ne?
dodi kaut vienu teikumu kur esmu satraucies!Tas ka pahars nepavilks U-21 tas ir skaidrs ka diena(ari atlasi),šoreiz mēs esam tik zemu sadr.kausā kur šķiet neviens necerēja Latviju ieraudzīt!
Un kritizējis vēl es neko neesmu!Un netaisos to darīt!Bet rezultātiem pat ar šādu sastāvu bija jābūt labākiem!Varbūt tu tam nepiekrīti?

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 20:10, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: dodi kaut vienu teikumu kur esmu satraucies!Tas ka pahars nepavilks U-21 tas ir skaidrs ka diena(ari atlasi),šoreiz mēs esam tik zemu sadr.kausā kur šķiet neviens necerēja Latviju ieraudzīt!
Un kritizējis vēl es neko neesmu!Un netaisos to darīt!Bet rezultātiem pat ar šādu sastāvu bija jābūt labākiem!Varbūt tu tam nepiekrīti?
Protams , ka piekrītu , ka rezultātiem bija jābūt daudz labākiem. Bet es nedomāju , ka šis turnīrs ir īstais spēka rādītājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 20:14, pirms 11 gadiem
MTM88 rakstīja: aizdomīgas izcelsmes turnīrs un pat tādā post-padomju sabiedrībā čiks.. Skumji. interesanati ko ar mūsu u-21 izlasi izdarītu kautkādā Z-eiropas turnīrā.. Un vispār sāk smirdēt te kautkas atkla pēc kautkādu interešu vervēšanas. Pa lielam šajā vecumā vēl nevar visu norakstīt uz spēlētājiem, tādēļ jādomā, ka pie vainas ir treneri, kas vai nu prasa nepareizas lietas vai arī neprot pateikt ko un kā darīt..
Золотые слова - отдохнуть ему надо а то всё про футбол думает, о карьере.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 20:28, pirms 11 gadiem
Bet vai tad es ko citu saku?esmu pieminējis jau iepriekš,atlase būs rādītājs,tiesa nekas tur nebūs
Tiesa šeit mums ir otrais sastāvs,bet gan jau citām izlasēm arī nav visi vadošie!Jo šis tik tāds pārbaudes turnīrs(sagatavošanās posms) uz tepiķa vien ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 20:42, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: un tu personīgi pazīsti? Eksperts atradies
divu pokemonu profilu kauja! Nepievēršiet man uzmanību!Turpiniet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 21:20, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Simeks nav ļauns
viņš ir par Latgali, bet pret Skontieriem
Tici šim pokemonam! Tu laikam neesi lietas kursā par visiem pēdējiem komentiem,es zinu kāpēc šie pokemonu profili sāka savā starpā viens otram matus plēst! Es kaut kā neatminos, ka iepriekš šie būtu kāvušies!
šis simeks bija man vienreiz atsūtījis vēstuli (doma paņirgāties par 2012g.),es viņam uzspēlēti, bet tādu sulīgu atbildi ko domāju par guņas sistēmu, nosūtīju,viņa atbildē bija redzams spēcīgs sašutums par manu rakstīto ,nekāds mūsējais viņš nav,
daugavas fans - jā!skonta antifans - Nē!(tas ir uzspēlēts, šeit tā simeka antifanošana),LM antifans - Jā!

Vēl šis ir starkova histērisks fans,varu derēt, ka šis pokemons bija bikses pielicis aiz priekiem,kad šeit parādījās raksts ka starkovu vēsturnieki ielikuši 76 vietā!

simeks2, 2013-01-12 13:07, pirms 2 nedēļām, ignorēt, atbildēt
Super! Tas ir sasniegums! Varu derēt ,ka Andris5 lasot šo rakstu sāks dauzīt galvu pret tastatūru

  +6 [+] [-]

, 2013-01-24 21:21, pirms 11 gadiem
Tā maz ir valsts!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 21:56, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Viņš ir audzis un labojies pa šo laiku
karaliskais pokemons simeks ir ļoti daudz negatīvu šeit muldējis sakarā ar LM un to līdzjutējiem, iepriekšējā sezonā,mani tas aizkaitināja,un viņš nelabosies!Tādam nekad es nepiedodu!
1 2 47 komentāri