Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 EČ2015 4. grozā, Riherts atskatās uz Sadraudzības kausu

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas U-21 EČ2015 4. grozā, Riherts atskatās uz Sadraudzības kausu
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Ceturtdien, 31. janvārī, notiks 2015. gada Eiropas U-21 futbola izlašu čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze, kurā Latvijas komanda būs 4. grozā.

Pavisam kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 52 izlases, kas sadalītas piecos grozos – pirmajos četros grozos pa 10 izlasēm, bet 5. grozā 12 izlases, kas nozīmē, ka astoņās grupās būs piecas komandas, bet divās grupās sešas komandas. Finālturnīrā iekļūs visu 10 grupu uzvarētājas un četras labākās 2. vietu ieguvējas. Latvijas izlase gaidāmajā izlozē kā pēdējā iespraukusies 4. grozā. Jāmin, ka Lietuvas un Igaunijas U-21 izlases atrodas pēdējā 5. grozā. Izloze notiks jau parīt, un kvalifikācijas turnīrā mūsējos vadīs Marians Pahars.

Tikmēr viņa asistents Andris Riherts, kurš vienlaikus ir „Metta/LU” galvenais treneris, atskatījies Sadraudzības kausa izcīņā, kurā Latvijas U-21 izlase ierindojās 11. vietā 12 komandu konkurencē: „Tas viennozīmīgi ir augstas klases turnīrs, kurā spēlē arī vairākas izlases, kuras ir ļoti tuvu Eiropas elitei (Krievija, Ukraina, Baltkrievija). Vērojot šo komandu spēlētāju individuālo meistarību, tas ir jūtams un acīmredzams. Tāpat arī organizatoriski tur viss ir visaugstākajā līmenī. Tā ir lieliska pieredze gan futbolistiem, kuri sevi var parādīt starptautiskā līmenī, gan arī treneriem, jo notiek ļoti daudz spēļu, kuras var skatīties un daudz ko mācīties. Ja tieši par mani, tad pirmā pieredze tā gluži man nav - savulaik esmu darbojies jau ar U-16 izlasi, taču tie vēl ir jaunieši. U-21 jau ir ļoti tuvu lielajam futbolam, tāpēc varu teikt, ka arī man tā bija lieliska pieredze.

„Mettas” futbolisti? Pirmkārt, jau žēl, ka uz laukuma neredzējām Mārtiņu Milašēviču. Trauma beigās izrādījās diezgan nopietna, un arī šobrīd viņš vēl netrenējas kopējā grupā. Slikti, ka neizdevās viņu novērtēt šādā līmenī un palūkoties, uz ko viņš ir spējīgs. Edgars Vardanjans bija stabils pamatsastāva spēlētājs. Iespējams dažās situācijās gan viņš nedaudz nobijās no iniciatīvas uzņemšanās, taču kopumā aizvadīja labu turnīru. Artjoms Loginovs pamatsastāvam vēl nav gatavs, taču uz maiņu viņš nāca un pierādīja, ka viņam ir laba perspektīva. Artis Ostrovskis bija stabils un patiesībā pat nedaudz pārsteidza, ļoti labi nospēlējot savā pozīcijā un izceļoties ar apdomīgiem un pareiziem lēmumiem.”

Edgars Vardanjans: „Uz Sadraudzības kausu katru gadu dodas spēcīgas izlases, tāpat kā šogad. Nevaru teikt, ka izlases līmenis šogad bija labāks vai sliktāks, varu tikai teikt, ka bijām pelnījuši ierindoties labākā pozīcijā. Pietrūka vienu vārtu - tad viss būtu pavisam citādi. Mūs iegāza momentu realizācija. Spēlējām diezgan labi un katrā spēlē mums bija pietiekami daudz iespēju iesist. Pat grūti pateikt, kāpēc tā notika. Bumba lidoja visur, bet ne vārtos. Dažās vietās varbūt pietrūka meistarības, bet daudzās gluži vienkārši nepaveicās. Iespējams, kādā brīdī arī nenoticējām saviem spēkiem. Žēl, ka tā, jo varējām cīnīties par augstām vietām.

EČ2015 kvalifikācijas turnīra izlozes grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs5. grozs
SpānijaRumānijaGrieķijaBosnija un HercegovinaZiemeļīrija
AnglijaSerbijaSlovākijaPolijaAlbānija
NīderlandeTurcijaBeļģijaGruzijaFēru salas
ItālijaUkrainaUngārijaIslandeLietuva
VācijaSkotijaArmēnijaMoldovaAzerbaidžāna
ŠveicePortugāleHorvātijaĪrijaKazahstāna
KrievijaAustrijaNorvēģijaBulgārijaIgaunija
FrancijaDānijaMelnkalneKipraMalta
ZviedrijaBaltkrievijaSomijaMaķedonijaLuksemburga
IzraēlaVelsaSlovēnijaLatvijaAndora
Lihtenšteina
Sanmarīno

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
METTA

  +5 [+] [-]

, 2013-01-29 15:36, pirms 11 gadiem
Lietuva un Igaunija piektajā grozā, Polija tikai cetrutajā

  +2 [+] [-]

, 2013-01-29 16:46, pirms 11 gadiem
Tik tiešām žēl, ka Milašēviča nebija. Tīrā sodība ar to pārbaudes spēli pirms Sadraudzības kausa, kurš viņš guva traumu. Komandai pietrūka īsta līdera, lai gan šajā gadījumā izcēlās Svārups, kurš vismaz mani reāli pārsteidza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja