Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Jamaika pusfinālā šokē ASV, skandaloza pendele izglābj Meksiku

Rolands Eliņš

Jamaika pusfinālā šokē ASV, skandaloza pendele izglābj Meksiku
Jamaika svin vienu no saviem lielākajiem panākumiem futbola vēsturē
Foto: AP/Scanpix

Zelta kausa izcīņas finālā iekļuva Jamaikas un Meksikas futbola izlases. Pirmā ar 2:1 pārspēja turnīra saimniekus un par favorītiem uzskatītos amerikāņus, savukārt Meksika tikai ar divu pendeļu palīdzību papildlaikā tika galā ar mazākumā spēlējošo Panamas valstsvienību (2:1), neizšķirtu izraujot otrā puslaika kompensācijas laikā.

ASV izlase savu skatītāju priekšā grupu turnīrā nerādīja to vislabāko sniegumu, taču ne reizi nezaudēja un guva septiņus punktus. Ceturtdaļfinālā pret Kubas izlasi tā nodemonstrēja jau daudz iespaidīgākas ambīcijas, sasitot to ar 6:0, un bija izteikta favorīte arī šodienas pusfinālā pret Jamaiku, kura gan arī šajā turnīrā vēl nebija cietusi zaudējumu.

Mačs tika uzsākts visai piesardzīgi abu komandu izpildījumā, bet Jamaika puslaika noslēgumā sagādāja pārsteigumu - vispirms vārtus ar galvu guva Darens Metoks, bet piecas minūtes vēlāk ASV vārtsargs Breds Guzans ar roku nospēlēja ārpus soda laukuma un soda sitienu realizēja Gils Bārnss.

Otrā puslaika pašā sākumā droši nenospēlēja Jamaikas vārtsargs Raiens Tompsons, kurš pēc tālsitiena nespēja noturēt bumbu, un Maikls Bredlijs to raidīja vārtos. Lai arī ASV bija iedzinējos vairs tikai ar 1:2 un atlikušajās 40 minūtēs izvērsa milzu spiedienu, bumba tomēr spītīgi negāja Jamaikas vārtos, un ASV palika ārpus fināla.

Šī ir pirmā reize Jamaikas vēsturē, kad tai izdevies sasniegt Zelta kausa finālu, kamēr ASV ārpus fināla palikusi pirmo reizi kopš 2003. gada turnīra, kā arī nespēs aizstāvēt savu pirms diviem gadiem izcīnīto čempionu titulu.

Finālā Jamaika spēkosies ar Meksikas izlasi, kura nebija tālu no vēl viena pārsteiguma sarūpēšanas, jo vēl 90. minūtē atradās iedzinējos pret Panamas izlasi ar 0:1. Taču laime (un tiesnesis) uzsmaidīja Meksikai, jo 90. minūtē Panamas kapteinis Romans Toress tika sodīts par spēli ar roku soda laukumā, par ko ļoti aktīvi protestēja Panamas futbolisti, izceļoties arī plašākām nekārtībām, jo lietu skaidrošanā iesaistījās arī tās treneru kolekt'vis un rezervisti. Viņu protesti gan netika pieņemti un pēc krietnas pauzes, kas tika veltīta komandas nomierināšanai, Andress Gvardado realizēja 11 metru soda sitienu.

Arī papildlaikā Gvardado tika pie iespējas izpildīt pendeli, un Meksika svinēja laimīgu uzvaru 2:1. Jāpiemin, ka Panama jau kopš 25. minūtes spēlēja mazākumā.

Zelta kausa fināls paredzēts 27. jūlijā, savukārt spēle par trešo vietu norisināsies 25. jūlijā.

Meksika iegūst tiesības izpildīt 11m soda sitienu 90. minūtē

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
Jamaica shock United States in Gold Cup...

  -2 [+] [-]

, 2015-07-23 09:12, pirms 9 gadiem
Kaut kā no sākuma man likās, ka Meksika tika finālā nepelnīti, bet šis video mani pārliecināja, ka roka bija un 100% pelnīta pendele.
https://www.youtube.com/watch?v=wWO... Epizode labi redzama sākot ar 20 sekundi.

  -5 [+] [-]

, 2015-07-23 10:42, pirms 9 gadiem
par ko šūšanās? čalis apzināti gāzās uz bumbas un aizskāra ar roku. tīra pendele

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 10:49, pirms 9 gadiem
kasagrande rakstīja: Kaut kā no sākuma man likās, ka Meksika tika finālā nepelnīti, bet šis video mani pārliecināja, ka roka bija un 100% pelnīta pendele.
https://www.youtube.com/watch?v=wWO... Epizode labi redzama sākot ar 20 sekundi.
Šajā video var ļoti skaisti redzēt kā 0:25 džeks ar labo roku pasit bumbu zem sevis, bet pēc tam vēl ar kreiso uzkrīt bumbai virsū. Tiešām nekā skandaloza tur neredzu, pelnīta pendele un cieņa tiesnesim, ka varēja to ieraudzīt.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 10:52, pirms 9 gadiem
Kas tur skandalozs? Tīra pendele, pirmkārt šādi nedrīkst ar ķermeni piespiest bumbu par ko ir sods un otrkārt, taču ar elkoni bumbai pieskārās.

     [+] [-]

, 2015-07-23 10:57, pirms 9 gadiem
Turklāt epizode pati par sevi nebūt nebija tāda, kurā prasītos šāda rīcība, vārtsargs vai Nr.11 būtu bijuši pirmie pie bumbas un izsituši no soda laukuma. Pats Panamas kapteinis nepareizi novērtēja situāciju.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-23 12:25, pirms 9 gadiem
pirmkaart, nekaadas sarkanaas nebija. otrkaart, normaalaa izpratnee arii pendeles nebija, protams. vinsh vienkaarshi uzkrita bumbai, tur nekaa nebija. smuki tas viss neizskatiijaas.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 13:13, pirms 9 gadiem
situācija bija strīdīga, jo bija burzma, taču 1. tiesnesis bija gandrīz blakus un visu ļoti labi redzēja un 2. Panamas aizsargs, kurš uzkrita virsū bumbai, itkā nevainīgi, pēc inerces, ar roku to pavilka zem sevis. es saprastu, ja kkas tāds notiktu laukuma vidū, bet nu kamoon...tas tomēr ir soda laukums, kur jāspēlē tīri.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 13:23, pirms 9 gadiem
Bet meksikāņu faniem ar "Homo Sapiens" nav nekā kopīga. Mest alus glāzes pa Panamas futbolistiem tikai tāpēc, ka tie guvuši vārtus? Tas jau ir no džungļu iemītnieku sērijas. Nekādas cieņas.

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:26, pirms 9 gadiem
Mārcis Apškrūms rakstīja: par ko šūšanās? čalis apzināti gāzās uz bumbas un aizskāra ar roku. tīra pendele
NEBIJA PENDELE! KO MULDI "autor", pat Gvardado atzina, ka nebija!

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:29, pirms 9 gadiem
refuze rakstīja: Šajā video var ļoti skaisti redzēt kā 0:25 džeks ar labo roku pasit bumbu zem sevis, bet pēc tam vēl ar kreiso uzkrīt bumbai virsū. Tiešām nekā skandaloza tur neredzu, pelnīta pendele un cieņa tiesnesim, ka varēja to ieraudzīt.
Neko nepasit, brilles nopērc! NEBIJA PENDELE! Paprasi Gvardado!

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:33, pirms 9 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Bet meksikāņu faniem ar "Homo Sapiens" nav nekā kopīga. Mest alus glāzes pa Panamas futbolistiem tikai tāpēc, ka tie guvuši vārtus? Tas jau ir no džungļu iemītnieku sērijas. Nekādas cieņas.
i.4cdn.org

Skatoties šo pārņem tāda laba sajūta, karma visā savā krāšņumā.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-23 15:50, pirms 9 gadiem
Tas, ka Meksikas uzbrucējs tajā epizodē ar roku parauj aiz pleca Panamas aizsargu, pēc kā nopļauj abas kājas, jums, aklajiem sporta gudrīšiem neko nenozīmē?!

     [+] [-]

, 2015-07-24 11:39, pirms 9 gadiem
atkārtojumā redzams,pie tam palelināti ,ka aizsargs krītot ir aizmiedzis acis un sajutot bumbu padusē ,rauj roku uz augšu mazlieti saniski,jo pēc fizikas uz ķermeni ir darbojas zemes pievilkšanās spēks.Tiesnesis ir turpat līdzās un iedod MEX šanci izglābties strīdīgā situācijā.PAN pamatoti protestē...

     [+] [-]

, 2015-07-24 12:58, pirms 9 gadiem
refuze rakstīja: Šajā video var ļoti skaisti redzēt kā 0:25 džeks ar labo roku pasit bumbu zem sevis, bet pēc tam vēl ar kreiso uzkrīt bumbai virsū. Tiešām nekā skandaloza tur neredzu, pelnīta pendele un cieņa tiesnesim, ka varēja to ieraudzīt.
Nemuldi! Apskaties 42 sek. ! Nav nekādas pendeles!