Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zelta kauss: mājiniece ASV zaudē pendelēs un paliek arī bez 3. vietas

Agris Suveizda

Zelta kauss: mājiniece ASV zaudē pendelēs un paliek arī bez 3. vietas
Panama svin vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Par CONCACAF Zelta kausa trešās vietas īpašnieci kļuva Panama, kas, lai arī pamatlaikā nenosargāja uzvaru (1:1), pendelēs apspēlēja mājinieci ASV. Amerikāņiem pēdējo 13 Zelta kausa finālturnīru laikā tā bija tikai otrā reize, kad nācās palikt ārpus labāko trijnieka. Panamieši trijniekā bija trešo reizi pēc kārtas.

Pusfinālā Panama tikai par mata tiesu zaudēja Meksikai (1:2, pagarinājumā), savukārt ASV ar 1:2 piekāpās Jamaikai. Salīdzinājumā ar šīm cīņām lielākās izmaiņas sākumsastāvā bija amerikāņiem, kas veica sešas izmaiņas, bet panamiešu rindās tādu bija trīs.

Abas komandas aci pret aci tikās arī grupu turnīrā, kad Panama pirmā guva vārtus, bet ASV atspēlējās un nopelnīja neizšķirtu (1:1). Šī cīņa ritēja pēc ļoti līdzīga scenārija. Panamieši vadībā izvirzījās 55. minūtē, kad Roberto Nurse soda laukumā ar skaistu kustību izrēķinājās uzreiz ar diviem aizsargiem un trāpīja apakšējā stūrī (1:0).

Savukārt izlīdzinājumu mājinieki panāca 70. minūtē, kad latviešu izcelsmes spēlētājs Diandrē Jedlins soda laukumā uztvēra bumbu uz krūtīm, tālāk to atspēlēja Klintam Dempsijam, un 32 gadus vecais futbolists kritienā guva savus septītos vārtus turnīrā (1:1).

Dempsijs pēcspēles sitienu sērijā realizēja arī pendeli, precīzi sitot otrajā sērijā (pēc tās bija 2:2), taču visi trīs nākamie sitieni ASV nebija sekmīgi – Panama pendelēs uzvarēja ar 3:2.

Finālspēle starp Meksiku un Jamaiku pēc Latvijas laika notiks naktī uz pirmdienu plkst. 2:30.

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsIzlaseSk
1.Klints DempsijsASV7
2.Andress GvardadoMeksika5
3.Orive PeraltaMeksika3
4.9 spēlētāji2

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...