Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Meksika pārspēj Jamaiku un desmito reizi triumfē Zelta kausa izcīņā

Rolands Eliņš

Meksika pārspēj Jamaiku un desmito reizi triumfē Zelta kausa izcīņā
Meksikas futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Meksikas futbola izlase šonakt ar 3:1 Zelta kausa izcīņas finālā pārspēja Jamaikas izlasi un desmito reizi šī turnīra pastāvēšanas vēsturē izcīnīja galveno godalgu.

Meksikas izlase CONCACAF Zelta kausa finālā spēlēja ceturto reizi pēdējos piecos finālturnīros un iepriekšējās trīs reizēs tā bija tikusies ar ASV izlasi, taču šoreiz ierasto dueli izjauca Jamaikas futbolisti, kuri pusfinālā sarūpēja sensāciju un turnīra rīkotājus amerikāņus atstāja cīnoties par trešo vietu. Jamaikai iekļūšana finālā bija visu laiku lielākais panākums Zelta kausā, taču turnīru noslēgt ar uzvaru viņiem neļāva meksikāņi.

Meksika maču Filadelfijā uzsāka visai pieticīgi, taču spēja atvairīt Jamaikas sākotnējos uzbrukumus un 31. minūtē pēc standartsituācijas Meksikas kapteinis Andress Gvardado izvirzīja to vadībā. Jamaikas izredzes uz vēl vienu pārsteigumu tika vēl vairāk sabojātas otrā puslaika sākumā, kad 15 minūšu laikā divas kļūdas pieļāva jamaikiešu aizsargs Maikls Hektors un divreiz Meksika viņu sodīja ar vārtu guvumiem. Spēles izskaņā Darens Matoks guva goda vārtus Jamaikai, taču spēles likteni vairs nemainīt nespēja, un Meksika uzvarēja ar 3:1.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Gvardado, kurš guva sešus vārtus, taču rezultatīvākā spēlētāja tituls ASV līderim Klintam Dempsijam, kurš precīzi sita septiņas reizes.

Meksika izcīnīja Zelta kausu pēc četru gadu pārtraukuma un trešo reizi pēdējos sešos gados. Meksikai šis ir jubilejas jeb desmitais triumfs CONCACAF galvenajā izlašu turnīrā, tiesa, Zelta kausa nosaukumu tas ieguva vien 1991. gadā un iepriekš bija pazīstams vienkārši kā CONCACAF čempionāts.

Jāatgādina, ka trešo vietu šogad izcīnīja Panamas izlase, kura pēcspēles sitienu sērijā bez vietas godalgoto trijniekā atstāja ASV izlasi. Pusfinālā Meksika tikai ar lielām pūlēm bija pieveikusi Panamu (2:1 papildlaikā), turklāt vēl līdz 89. minūtei atradās iedzinējos, līdz nopelnīja tiesības izpildīt strīdīgu 11 metru soda sitienu, kuru asi apšaubīja Panamas izlases pārstāvji un līdzjutēji.

Zelta kausa laureāti

GadsČempioneFināliste
2015MeksikaJamaika
2013ASVPanama
2011MeksikaASV
2009MeksikaASV
2007ASVMeksika
2005ASVPanama
2003MeksikaBrazīlija

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2015-07-27 10:21, pirms 9 gadiem
...FIFA Konfederācijas kausā, lai tiktu Mexiko būs 09.10.2015 jāspēlē ar USA

     [+] [-]

, 2015-07-27 11:19, pirms 9 gadiem
Jamaika jau tā uzleca augstāk pa d..... bik