Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gvardado par izšķirošo pendeli 90. minūtē: "Apsvēru domu speciāli sist garām"

Rolands Eliņš

Gvardado par izšķirošo pendeli 90. minūtē: "Apsvēru domu speciāli sist garām"
Andress Gvardado
Foto: AFP/Scanpix

Meksikas futbola izlases kapteinis Andress Gvardado pēc iekļūšanas Zelta kausa finālā sarunā ar "Fox Sport 2" atklāja, ka apsvēris domu speciāli netrāpīt 11m soda sitienu, kas ļautu finālā iekļūt Panamā.

Meksikas un Panamas izlases pusfināla izskaņa izvērtās patiešām dramatiska, un 90. minūtē Panamas spēlētājs tika sodīts par spēli ar roku savā soda laukumā. Meksikas kapteinis Andress Gvardado pēc panamiešu ilgajiem protestiem soda sitienu realizēja, tāpat kā vēl vienu pagarinājumā, taču pēcspēles intervijā Gvardado atklāja, ka emocijas nav tās vissaldākās.

"Es nesvinēju precīzo soda sitienu, jo tā pendele atstāja rūgtas sajūtas," izteicās 28 gadus vecais "Eindhoven" pussargs. "Uz brīdi domāju, ka šadā situācijā būtu speciāli jāsit garām, taču man tomēr bija jābūt profesionālim. Galu galā, arī mēs iepriekš esam saņēmuši skarbus tiesnešus spriedumus."

Gvardado un Meksikas izlase finālā sacentīsies ar Jamaiku, kuru tik tālu Zelta kausā aizspēlējusies pirmoreiz, savukārt Panama un ASV cīnīsies par trešo vietu. Panamas futbolisti ģērbtuvēs gan visai skaidri norādījuši, ko domā par turnīra organizatori CONCACAF, visi kopā paceļot plakātu, uz kura rakstīts "CONCACAF ir zagļi" un "korupcija".

Savukārt Panamas Futbola federācija savā mājaslapā izplatījusi ļoti emocionālu paziņojumu, kurā pieprasa diskvalificēt attiecīgās spēles tiesnešus ar ASV galveno tiesnesi Marku Gaigeru priekšgalā: "Visiem, kuri redzēja spēli, ir skaidrs, ka Panama laukumā bija pārāka. Pretiniekiem nebija nekādu argumentu pret mūsu tehnisko spēli un taktiku, tādēļ ar skaidru mērķi iegāzt mūsu izlasi spēlē iesaistījās tiesnesis, netaisnīgi parādot sarkano kartīti un no nekurienes ieviešot 11m soda sitienu. CONCACAF ļaunā tiesāšana atstājusi mūsu izlasi ārpus Zelta kausa fināla, tādēļ visa Panama nosoda tiesnešu vājo darbību un cer, ka tiks pieņemti situāciju uzlabojoši lēmumi."

Izmantotie resursi:
Mexico's Guardado thought about missing penalty...
FEPAFUT exige remoción integral de la Comisión...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 13:30, pirms 9 gadiem
Diskutabli tiesneša lēmumi un ne tas labākais veids kā iekļūt finālā. Paldies dievam, ka šis nebija fināls. Un par meksikas faniem runājot...bez komentāriem. Džungļi.

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:08, pirms 9 gadiem
jaa, visvairak apspriestais 11m gan ir tiesham diskutabls abejadi - t.i. te vareja gan dot, gan nedot (taa minimala roka uzkritot bija), tachu kopuma skatoties uz machu, tiesnesha darbiba nebija limeni un vairak par labu meksikaniem
Hose Girtinho rakstīja: Diskutabli tiesneša lēmumi un ne tas labākais veids kā iekļūt finālā. Paldies dievam, ka šis nebija fināls. Un par meksikas faniem runājot...bez komentāriem. Džungļi.

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:12, pirms 9 gadiem
Jā, tur bija 50:50, bet tiesāšana kopumā tiešām ar mīnusa zīmi.

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:18, pirms 9 gadiem
Maču neredzēju, bet ja jau Gvardado saka, ka nebija, tad ko ta te strīdēties?

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 14:31, pirms 9 gadiem
pirmā uzskatu ka bija. par otro varētu pastrīdēties

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:53, pirms 9 gadiem
Eliņš tagad mēģina savu virsrakstu visādi pasniegt, labāk būtu to nomainījis nevis rakstījis aplamības. Tas ka tiesnesi visu spēli biji pret Panamu + divas pendeles,skaidrs ka spēle bija nesmuka, bet ne jau kā virsrakstā pasniedzi kad skandaloza bija pirmā pendele, tīra pendele kuru varēja pilnībā novērtēt atkārtojumā,bet tienesis vai nu labi redzēja,vai gaidīja mazāko iespēju lai iedotu 11m.
Tas ko Gvardado saka pēc spēles ir tīri sirdsapziņa, situāciju no viņa skata punkta vispār nevarēja redzēt + atkārtojumus viņam ar nebija,bet spēles laikā bija pirmais, kurš cēla rokas augšā un rādīja uz pendeli.
Labi ir neskatīties spēli un pēc tam runāt muļķības + situāciju vērtēt pēc apskatiem un komentāriem...gan jau ietekmējies no tā,kad pēc šīs pendeles radās nekārtības un tāpēc tā bija skandaloza.

     [+] [-]

, 2015-07-24 12:54, pirms 9 gadiem
runcels23 rakstīja: Eliņš tagad mēģina savu virsrakstu visādi pasniegt, labāk būtu to nomainījis nevis rakstījis aplamības. Tas ka tiesnesi visu spēli biji pret Panamu + divas pendeles,skaidrs ka spēle bija nesmuka, bet ne jau kā virsrakstā pasniedzi kad skandaloza bija pirmā pendele, tīra pendele kuru varēja pilnībā novērtēt atkārtojumā,bet tienesis vai nu labi redzēja,vai gaidīja mazāko iespēju lai iedotu 11m.
Tas ko Gvardado saka pēc spēles ir tīri sirdsapziņa, situāciju no viņa skata punkta vispār nevarēja redzēt + atkārtojumus viņam ar nebija,bet spēles laikā bija pirmais, kurš cēla rokas augšā un rādīja uz pendeli.
Labi ir neskatīties spēli un pēc tam runāt muļķības + situāciju vērtēt pēc apskatiem un komentāriem...gan jau ietekmējies no tā,kad pēc šīs pendeles radās nekārtības un tāpēc tā bija skandaloza.
Nemuldi! Nebija pendele, drīzāk meksikānim sods! Tīri no pirksta izzīsta! Nemaz nerunājot par situāciju!