Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Cauņa simboliskajā izlasē, Višņakovam debija Krievijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cauņa simboliskajā izlasē, Višņakovam debija Krievijā
Aleksandrs Cauņa
Foto: ITAR-TASS

Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa nebeidz saņemt uzslavas par parādīto sniegumu Krievijas Premjerlīgas mačā pret „Krylya Sovetov”. Vairāki sporta izdevumi atvēlējuši viņam vietu simboliskajā izlasē, tāpat augstu tiek novērtēts viņa vārtu guvums.

Atgādināsim, ka Cauņa 6. kārtas mačā pret „Krylya Sovetov” izcēlās ar ļoti efektīgu vārtu guvumu, ieraidot bumbu vārtos no apmēram 30 metriem.

Portāls championat.ru Cauņas gūtos vārtus ierindojis kārtas otrajā vietā, bet pirmā vieta atvēlēta Kazaņas „Rubin” spēlētājam Romānam Jerjomenko, kura precīzais sitiens nodrošināja vienībai panākumu pār Sanktpēterburgas „Zenit” – 2:1. Portāla apskatnieki arī iekļāvuši Cauņu simboliskajā izlasē kopā ar tādiem spēlētājiem kā Samjuels Eto’o, Romāns Jerjomenko, Balašs Džudžaks un citiem.

"Cauņa aizvadījis kārtējo lielisko spēli balsta pussarga pozīcijā. Latvietis vairākas reizes pārtvēra bumbu, tādā veidā novēršot „Krylya Sovetov” pretuzbrukumus. Vēl vairāk, viņš arī guva neprātīgus vārtus no apmēram 33 metru attāluma. Tieši šis vārtu guvums nodrošināja uzvaru.” Arī vairākos citos portālos atsevišķa uzmanība tiek pievērsta tieši Cauņam. Saša tiek saukāts par "latviešu strēlnieku", "supergola" autoru un līdzīgi. Daudzi futbola eksperti īpaši akcentē viņa veiksmīgo sadarbību ar Rasmusu Elmu - zviedrs esot labs pretinieku uzbrukumu apstādināšanā, savukārt Cauņa ir ļoti meistarīgs uzbrukumu iesācējs.

Vēl šajā Premjerlīgas kārtā būtu jāizceļ Maskavas „Dinamo” pirmā uzvara čempionātā. Spraigā spēlē ar 3:2 tika apspēlēta Maskavas „Lokomotiv”. Kā jau minējām, pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja „Zenit”, kas aktīvi meklē papildinājumus transfēru tirgū (īpaši tiek kārots grieķu aizsargs Kirjakoss Papadopuloss). Britu prese ziņo, ka „Zenit” piedāvājis 25 miljonus sterliņu mārciņu par „Manchester United” spēlētāju Nani. Sīkāka informācija gan netiek izpausta.

Madrides „Real” pussargu Lasanu Diarā savā paspārnē grib iegūt cits Krievijas grands „Spartak”. Maskavieši šajā kārtā viesos ar 1:2 pamanījas zaudēt „Terek”, savukārt vispārliecinošākais panākums „Kuban”, kas ar 6:2 sagrāva „Volga”.

Krievijas Premjerlīga, 6. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Kuban - Volga6:2Corajevs; Pizeli 2; Balde 2; Nikulae - Asiļdarovs (11m); Sapogovs
Anzhi - Mordovia4:2Traorē; Eto'o 2; Dujmovičs (s.v.) - Muhametšins; Rogovs
CSKA - Krylya Sovetov3:0Cauņa; Tošičs; Musa
Amkar - Krasnodar2:2Burmistrovs; Rjabokobilenko - Movsisjans 2
Rostov - Alania3:1Holenda 3 - Neko
Terek - Spartak2:1Ļebedenko; Fereira - Insauralde
Zenit - Rubin1:2Faizuļins - Natho (11m); Jerjomenko
Lokomotiv - Dinamo2:3Maikons; Ndoje - Kokorins; Džudžaks; Noboa

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKomandaP
1.Zenit13
2.Terek13
3.Rubin12
4.CSKA12
5.Spartak12
6.Anzhi11
7.Lokomotiv10
8.Kuban9
9.Amkar8
10.Krasnodar8
11.Krylya Sovetov7
12.Alania7
13.Rostov5
14.Mordovia4
15.Volga3
16.Dinamo3

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1Bibrass NathoRubin6 (4)
.Danilo NekoAlania6 (3)
.Jura MovsisjansKrasnodar6 (1)
4.Aleksandrs KeržakovsZenit4 (2)
.Jans HolendaRostov4

Višņakovs debitē Krievijas 1. līgā

Vakar kārtējās spēles Krievijas Nacionālajā līgā aizvadīja Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas. Kaļiņingradas "Baltika" viesos nospēlēja 1:1 ar Ufas futbolistiem. Aleksandrs Koliņko atkal atgriezās komandas sākumsastāvā, aizvadot nesliktu spēli. Pirmo reizi laukumā devās komandas jaunieguvums Aleksejs Višņakovs, nospēlējot 76 minūtes. Vienreiz viņš izdarīja bīstamu sitienu. Atgādināsim, ka līdz šim Višņakovs spēlēja Polijā, bet pēc iepriekšējās sezonas beigām bija bez kluba. Artūrs Zjuzins nebija pieteikumā.

Citā cīņā Krasnojarskas "Enisey" viesos ar 1:2 piekāpās "Salyut". Oļegs Laizāns spēlēja visas 90 minūtes. Šodien mačs Edgaram Gauračam un Maskavas "Torpedo".

  +1 [+] [-]

, 2012-08-28 12:25, pirms 12 gadiem
par višnakovu viens teikums un tas pats tikai virsraksta..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-08-28 15:54, pirms 12 gadiem
Latviešu strēlnieks ? Sākas jau atkal !!!!
Nesen biju Minskā - bārā sarunu uzsāka nepazīstami puiši. No Latvijas ?? ooo, - "krassnij strelok" !!!
Nekur tālu cilvēki nav aizgājuši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-28 16:40, pirms 12 gadiem
Prieks par mūsu mazo cinīti Cauņu. Atceros, ka tad, kad viņš pārcēlās uz CSKA, tad lielākā daļa bļāva, ka viņš tur ātri tiks patriekts, būs tāpat kā ar Angliju u.t.t. Redz kā, stabils CSKA pamatsastāva spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-28 18:26, pirms 12 gadiem
nu ko, malacis, jāpievienojas tiem, kuri saka, ka kaut ko līdzīgu noderētu arī 7.septembrī skonto stadionā izpildīt!

     [+] [-]

, 2012-08-29 14:00, pirms 12 gadiem
Un kas tur slikts, ka saukā par strēlnieku? Lepojies būtu, jo tie bija cilvēki, kas Latvijai nopelnīja neatkarību.
Tavai zināšanai, tiem sargājot Ļeninu arī tika dota zaļā gaisma Brīvai Latvijai, jo pirms Pirmā Pasaules kara, Latvija vēl bija Krievijas Impērijas sastāvā.
Collina rakstīja: Latviešu strēlnieks ? Sākas jau atkal !!!!
Nesen biju Minskā - bārā sarunu uzsāka nepazīstami puiši. No Latvijas ?? ooo, - "krassnij strelok" !!!
Nekur tālu cilvēki nav aizgājuši