Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1.līgas klubi briest sezonai (3.daļa)

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

1.līgas klubi briest sezonai (3.daļa)
Pērn LMT Virslīgā spēlējusī Rīgas "Daugava", tiesa,
ar krietni atjaunotu sastāvu centīsies atkal gozēties
starp 1. līgas čempionāta līdervienībām
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jau rīt startēs 2010. gada sezona Latvijas čempionātā 1.līgā futbolā. Kā ierasts, Sportacentrs.com pirms gaidāmās sezonas dod iespēju par aktualitātēm klubā izteikties katras vienības pārstāvim. Šoreiz – apskata trešā un pēdējā daļa.

Vērīgākie futbola draugi jau būs ievērojuši, ka Sportacentrs.com pirms un pēc katras sezonas ikviena 1. līgas kluba pārstāvim dod iespēju izteikties par pēdējiem jaunumiem klubā, veiktajām izmaiņām, nākotnes cerībām un ieteikumiem organizācijas uzlabošanai. Jau rīt startēs šī gada 1. līgas sezona, un 12 klubi cīnīsies par iespējami augstāku vietu. Pēc 22 kārtām kļūs zināms, kura komanda izcīnīs vietu startēt Virslīgā nākamsezon, kura – piedalīsies pārspēlēs utt. Deviņas patstāvīgas komandas un trīs dublieru vienības ir apņēmības pilnas parādīt visu, uz ko spējīgas.

Lasiet vēl:

Apskata 1. daļa - par FK "Jelgava-2", FC "Jūrmala", "Valmieras FK/BSS" un FK "Auda".
Apskata 2. daļa - par FS "Metta/LU", FK "Spartaks", FK "Tukums 2000/TSS" un SK "Liepājas Metalurgs-2".

Sportacentrs.com pirmssezonas apskata 3. daļā vēsta par atlikušajiem četriem klubiem un to gatavošanos sezonai – vārds tika dots BFC "Daugava-2", FB "Gulbene-2005", FK "Daugava/RFS" un FK "Kuldīga" pārstāvjiem. Kā ierasts, katram pārstāvim tika uzdoti teju vieni un tie paši jautājumi:
1) Kādas izmaiņas skārušas klubu starpsezonā?
2) Kā noritējis sagatavošanās posms sezonai?
3) Kādi ir kluba mērķi 2010. gada sezonā?
+4) Papildus komentāri, ieteikumi čempionāta organizācijas uzlabošanai utt.

BFC Daugava-2

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Kirils Kurbatovs.
1. Galvenā izmaiņa ir tāda, ka mums šogad ir pavisam cits statuss. Ja pagājušajā gadā mēs startējām kā atsevišķs klubs, tad šogad mums ir dublieru komandas statuss. Pilnībā vēl sastāvs nav zināms, jo būs atsevišķi spēlētāji no Virslīgas komandas, kuri spēlēs pie mums. Līgums ar mūsu komandu ir trīs lielās "Daugavas" spēlētājiem – Raščevskim, Pučinskim un Čižovam. Varbūt pievienosies vēl kāds. Komandas pamatkodolu veidos jaunie spēlētāji – 1992.-1994. gadā dzimušie spēlētāji. Kopumā sastāva izmaiņas nav lielas.

2. Gatavojoties sezonai, aizvadījām vairākas pārbaudes spēles. Piedalījāmies turnīrā Salaspilī, kur nospēlējām neizšķirti ar "Jūrmalu-VV", kā arī piekāpāmies "Kruojai" no Lietuvas. Trīs reizes tikāmies ar lielo "Daugavu", vienreiz nospēlējot neizšķirti, bet divreiz zaudējot – vienreiz graujoši, bet vienreiz ar 1:2. Vēl aizvadījām spēli pret "Blāzmu", kā arī ar 2. līgas komandu "Ilūksti", kuru sagrāvām ar 7:0. Viss, kas tika ieplānots tas tika izdarīts, tādēļ uzskatu, ka esam ļoti labi sagatavojušies sezonai. Protams, ka netrenējāmies cauru dienu, jo lielākajai daļai spēlētāju bija mācības. Kopumā, esmu ļoti apmierināts ar paveikto starpsezonā.

3. Komandas vadības nav izvirzījusi nekādu konkrētu uzdevumu, jo mūsu galvenais uzdevums būs sagatavot jaunos spēlētājus spēlēšanai Virslīgai. Viņiem ir jāsajūt atšķirība pārejā no jaunatnes futbolu uz pieaugušo. Daudziem tā būs iespēja gūt spēļu praksi, arī tiem, kuri netiks "Daugavas" pamatsastāvā. Personīgi es uzskatu, ka mums būtu jātiek labāko pieciniekā.

+4. Nekādu īpašo ieteikumu rīkotājiem man nav, jo pagājušajā gadā čempionāts tika organizēts labā līmenī. Nekādu pretenziju nav.

Daugavpilī cer uz talantīgā Ričarda Raščevska izaugsmi – 18 gadus vecais uzbrucējs ziemā iemaņas slīpēja pilsētas futzāla čempionātā (Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com).

FB Gulbene-2005

Uz jautājumiem atbildēja kluba sporta direktors Romans Lajuks.
1. Komanda sanāca kopā 1. aprīlī, pirms tam nekā nebija. Tikai martā federācija piedāvāja startēt 1. līgā, un divu nedēļu laikā tika salasīta jauna komanda. No pagājušā gada sastāva palicis un starp 18 labākajiem iekļuvis tikai gulbenietis Jānis Lapss. Pieteikumā gan ir 29 futbolisti. Vidējais komandas vecums ir 21-22 gadi. Mūsu doma ir tāda – šobrīd Latvijas futbolā radusies plaisa, un, ja daudzi puiši, kas pēc spēlēšanas jaunatnes izlasēs, pat U-21, netiek vadošajās Latvijas komandās, viņi beidz spēlēt futbolu, daži aizbrauc uz Īriju strādāt. No tādiem futbolistiem, kas bijuši jaunatnes izlasēs, bet nav tikuši vadošajos klubos, arī salasīta mūsu komanda, kuru trenēs Mihails Koņevs.
Federācijas piedāvājumu pāris dienas pārdomājām, iniciatīvas grupa savācās, guvām atbalstu pilsētas domē – ne finansiālu, taču drīkstam izmantot sporta bāzi utt. Ārzemēs pagaidām nekādas sadarbības nav. Ir palīdzējušas privātpersonas segt dalības maksu, un doma ir tāda, ka šogad atradīsim ģenerālsponsoru. Visas tās runas par bagātu ukraiņu biznesmeni kāds ir izdomājis – mēs būtu priecīgi, ja tā būtu patiesība, taču ir tikai pasakas. Ukrainā treniņnometnē notika, pateicoties manai personīgai pazīšanai , un ar domu, ka vienu ukraiņu apgabala komandu vasarā uzņemsim mēs. Tāds kā barteris.

2. Nedēļu bijām Gulbenē, bet divas – Ukrainā. Aizvadījām astoņas spēles, bet rezultāti nav tik svarīgi. 22-23 kandidāti bija uz 18 vietām, tagad ir atlasīti 18 spēcīgākie. No zināmākajiem – Igors Korabļovs, kurš būs spēlējošais treneris. No Liepājas izīrēti četri cilvēki, no kuriem zināmākais ir U-21 izlases spēlētājs Toms Mežs – viņš arī būs komandas kapteinis. Klāt nākuši aizsargi Kirils Jeļkins, kurš līdz šim spēlēja "Jūrmalā", un Staņislavs Pihockis. Ivans Sputajs un Sergejs Mišins ir spēlējuši "Olimpā", no Daugavpils ir Jans Radevičs un Dmitrijs Vorobjovs. Vārtos – Alberts Nikoļskis, kurš agrāk spēlēja Rīgā un Jūrmalā.

3. Galvenais uzdevums ir popularizēt futbolu Gulbenes novadā un Ziemeļaustrumu reģionā. Tā kā basketbolā te vairs nav lielās komandas – "Buki" spēlē vien jaunatnes līmenī –, tad mēģināsim puikas vairāk piesaistīt futbolam. Otra doma ir dot 22-23 gadus veciem puišiem iespēju trenēties abos treniņapstākļos un tad pāriet uz lielākiem klubiem. Pagaidām ir grūti spriest, kāds ir mūsu līmenis, tāpēc par iespējamo vietu domāsim jūnijā, kad būs nospēlētas vismaz astoņas spēles. Trijnieks vai sešinieks nav pašmērķis. Ir grūti salīdzināt ar citiem, jo esam pilnīgi jauna komanda – kā tā izskatīsies uz pārējo fona, pagaidām nezinām. Mums ir tādi labi piemēri, kā "Jelgava" un "Metta", kas strādā ar skatītājiem. Mēģināsim kaut ko citu, par skatītājiem noteikti neaizmirsīsim – pirmās piecas spēles ir izbraukumā, un jūnija sākumā pilsētā būs atklāšanas spēle. Domāju, ka laika apstākļi nepievils un izdomāsim futbola svētkus.

Romans Lajuks pēc tiesneša karjeras beigām pievērsies futbola popularizēšanai Gulbenē (Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64).

FK Daugava/RFS

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Sergejs Semjonovs.
1. Salīdzinot ar to Vladimira Beļajeva vadīto "Daugavu", kuru pārņēmu pērnās sezonas beigās, puskomanda ir aizgājusi. Pievienojušies gados jaunie spēlētāji, kas tur nespēlēja – 1992., 1993. gadā dzimušie, ir arī 1994-tie. Būtībā jauna ir puskomanda, jaunpienācēji ir gan no "Daugavas", gan RFS, gan Šitika futbola skolas. Beļajevs ar pirmo komandu vairs nestrādā, mans asistents būs bijušais "Valmieras" treneris Romans Sidorovs. Sadarbojamies ar Rīgas Futbola skolu.

2. Gatavojamies no 15. decembra, visu laiku tepat Rīgā, Arkādijas stadionā. Nekur nebraucām – šeit trenējāmies, šeit spēlējām. Aizvadījām aptuveni desmit pārbaudes spēļu, un rezultāti bija dažādi. Viss, ko plānojām, neizdevās. Patraucēja mūsu sniegotā ziema, taču nekad neminu nākotni – sezona visu parādīs. Centīsimies! Uztrauc traumatisms – sāksim sezonu bez pāris pamatsastāva spēlētājiem. Pirmajā spēlē nepiedalīsies Kristaps Priedēns, Tarasovs u.c. Varbūt jau 8. maijā viņi spēlēs.

3. Konkrēta uzdevuma mums nav, taču man un arī spēlētājiem gribētos tikt trijniekā. Pārbaudes spēles parādīja, ka par to varam cīnīties. Centīsimies un sitīsimies! Ļoti svarīgi būs tas, kā iesāksim sezonu. 22 spēles ir maz, un, protams, ka gribētos vairāk, taču šībrīža apstākļos būs grūti, ir lieli izdevumi. Mājas spēles aizvadīsim LU stadionā, un varbūt jūlijā varētu pārvākties uz Arkādijas jauno stadionu.

Sergejs Semjonovs no Vladimira Beļajeva pērn pārņēma Rīgas "Daugavas" stūri, un šosezon pieredzējušais speciālists ar jaunajiem futbolistiem turpina strādāt (Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64).

FK Kuldīga

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Nikolajs Poļakovs.
1. Pats tikai pavisam nesen sāku strādāt ar šo komandu. Priekšā ir ļoti daudz darba, bet sākt strādāt ar jaunu klubu vienmēr ir ļoti interesanti. Mūsu komandā ir sapulcēti gan gados jauni, gan arī vecāki spēlētāji. Centīsimies apvienot jaunību ar pieredzi, jo nav labi, kad komandā ir tikai veči vai tikai jaunie. Jebkurā gadījumā būs kaujinieciska komanda. Negribu saukt potenciālos līderus, taču pārītis man prātā ir. Lai viņi uz laukuma pierāda savu varēšanu.

2. Aizvadījām četras pārbaudes spēles. Divas reizes spēlējām ar "Ventspils" jaunatnes komandu (17-18 gadi). Pirmo spēli nospēlējām 0:0, bet otrajā piekāpāmies ar 2:3. Aizvadījām arī spēli pret "Metalurga" dublieriem, kuriem zaudējām ar 0:3, kā arī ar pavisam jaunajiem liepājniekiem, kurus uzvarējām ar 2:1. Gatavošanās posms sanāca ļoti īss, jo es vēlu pievienojos komandai, bet dotajā laika posmā labi pastrādājām.

3. Būšu godīgs, mūsu uzdevums ir saglabāt vietu 1. līgā arī nākamsezon. Ja paveiksies, varam pacīnīties arī par augstākām vietām, taču tās noteikti nebūs medaļas. Es būšu apmierināts, ja saglabāsim vietu līgā.

+4. Federācija izlemj visu – ko tā teiks, to arī darīsim. Mūsu uzdevums ir spēlēt.

2005. gadā Nikolajs Poļakovs kā spēlētājs mēģināja celt Kuldīgas "Ventas" līmeni. 2010. gadā Poļakovs jau kā treneris centīsies attīstīt jaunizveidoto "Kuldīgu" (Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64).

2010. gada sezona Latvijas čempionātā 1. līgā

Turnīra dalībnieces

Komanda
BFC Daugava-2 (Daugavpils)
FB Gulbene-2005
FK Daugava/RFS (Rīga)
FK Kuldīga
FK Jelgava-2
Valmieras FK/BSS
FK Auda (Rīga)
FK Spartaks (Jūrmala)
FS Metta/LU (Rīga)
FC Jūrmala
SK Liepājas Metalurgs-2 (Liepāja)
FK Tukums 2000/TSS

Piezīme: Slīprakstā izceltas dublieru komandas.

1. kārta

DatumsLaiksSpēle
01.05.2010.13:00FK Spartaks - FK Jelgava-2
01.05.2010.16:00FK Kuldīga - FS Metta/LU
02.05.2010.14:00SK Liepājas Metalurgs-2 - FB Gulbene-2005
02.05.2010.16:00BFC Daugava-2 - FK Tukums 2000/TSS
02.05.2010.16:00FC Jūrmala - FK Daugava/RFS
02.05.2010.16:00Valmieras FK/BSS - FK Auda

Pilnu spēļu kalendāru varat skatīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
lff.lv

  +2 [+] [-]

, 2010-04-30 15:54, pirms 14 gadiem
nav grūti iedomāties kādēļ futbolā kā kāda kluba direktors ienāk Lajux

  +2 [+] [-]

, 2010-04-30 15:56, pirms 14 gadiem
Vēl KK ar FK Priekuļi un Dailes teātri varēs vērt ciet

     [+] [-]

, 2010-04-30 16:04, pirms 14 gadiem
Gulbenei ir interesants sastāvs

  +4 [+] [-]

, 2010-04-30 16:35, pirms 14 gadiem
par FK Kuldigu

  +3 [+] [-]

, 2010-04-30 17:19, pirms 14 gadiem
dod Dievs, lai šosezon būtu intriga... ļoti interesē jaunā Kuldīga un Gulbene-2005

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 18:36, pirms 14 gadiem
Gulbenes sastāvs pieklājīgs priekš pirmās līgas.Jābūt līderos.Koļa Poļakovs nekādu optimismu intervijā neizrāda.Kuldīgai būs grūti.

     [+] [-]

, 2010-04-30 19:05, pirms 14 gadiem
par skaistu sezonu

     [+] [-]

, 2010-04-30 19:45, pirms 14 gadiem
Par to jauno puskomandu Semjonovs mazliet pārspīlē. Kad vēl atgriezīsies Priedēns, 80--90% no pamatsastāva būs tādi, kas spēlēja jau pagājšgad rudenī, Virslīgā (tiesa, ne visi pamatsastāvā).
Neliela, aptuvena prognozīte, neierēķinot dublierus:
1.--3. Gulbene
FC Jūrmala
Daugava/RFŠ
4.--5. Metta
Auda
6.--8. Tukums
Valmiera
Spartaks
9. Kuldīga (bet kuldīdznieki varētu apsteigt kādus no dublieriem, ja tie tiešām spēlēs ar tik jaunu sastāvu, kā, piemēram, plānojot liepājnieki).

  +2 [+] [-]

, 2010-04-30 20:03, pirms 14 gadiem
rit turam ikskus par kuldigu.paradiet visiem skeptikiem

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 22:01, pirms 14 gadiem
Dark Eagle rakstīja: dod Dievs, lai šosezon būtu intriga... ļoti interesē jaunā Kuldīga un Gulbene-2005
Pilnīgi pievienojos. Vēl interesanti būs palūrēt, ko sagādās favorītes tā saucamās, kas gan to vēl nespēj pierādīt - Metta, piemēram...

     [+] [-]

, 2010-05-01 00:32, pirms 14 gadiem
fk daugava/rfs nebus: Dzelme(kruoja),Maksimenko,seveljovs-fk skonto.d.tarasovs-fk ventspils,misins-gulbene. ponjakovs-norvegija.korablevs-gulbene