Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Metta/LU" mācībstunda no lietuviešiem

Andrejs Siliņš

"Metta/LU" mācībstunda no lietuviešiem
Foto: fsmetta.lv

26. februārī FS "Metta/Latvijas Universitāte" tikās ar pagājušās sezonas septīto labāko Lietuvas A līgas komandu FK "Kruoja". Jau pirmajā puslaikā Pakruojas komanda sniedza FS "Metta/LU" vienībai pamatīgu mācību, gūstot četrus bezatbildes vārtus. Diemžēl pārspēt pretinieku vārtsargu "mettiešiem" neizdevās ne pirmajā, ne otrajā puslaikā. Spēle noslēdzās ar pamatīgu FS "Metta/Latvijas Universitāte" zaudējumu - 0:4.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm izpaudās nospiedošs pretinieku pārsvars. Līdz 25. minūtei tas tika atainots arī uz rezultāta tablo, kas vēstija 3:0 par labu viesiem no Lietuvas. Pirmie vārti tika zaudēti pēc centrējuma. Aizsargi neprata sadalīt pretinieku spēlētājus un FK "Kruoja" šādu kļūdu izmantoja. Otro reizi bumba "mettiešu" vārtos pabija pēc rupjas kļūdas sava soda laukuma tuvumā. Kāds no FS "Metta/LU" spēlētājiem cenšoties apspēlēt pretinieku, pazaudēja bumbu un arī šo kļūdu FK "Kruoja" izmantoja simtprocentīgi - 0:2.

Trešie vārti tika zaudēti pēc standartsituācijas. No stūra sitiena tika izdarīts centrējums un pretinieku spēlētājs, neviena netraucēts, raidīja bumbu vārtu tīklā - 0:3. Savukārt ceturtais gols tika ielaists līdz ar pirmā puslaika beigu signālu. Ātrā Pakruojas komandas uzbrukumā lieliski pieslēdzās malējais aizsargs, kurš ar asu piespēli centrā atrada nepiesegtu partneri, kas sita nekļūdīgi. Pēc pirmā puslaika FS "Metta/Latvijas Universitāte" atpūtā devās ne tajā labākajā noskaņojumā - 0:4.

Otrajā puslaikā FK "Kruoja" veica ļoti daudz spelētāju maiņas un spēle izlīdzinājās. Reti, taču vārtu gūšanas iespējas radās arī FS "Metta/Latvijas Universitāte" spēlētājiem. Reālākās no tām bija spēles izskaņā. Vispirms Edgars Vardanjans norībināja pretinieku vārtu pārliktni, bet pēdējā minūtē labu iespēju gūt vārtus neizmantoja Emīls Kārkliņš. Lieliska iespēja gūt vārtus bija arī Lietuvas kluba spēlētājiem.

Kādā no uzbrukumiem FK "Kruoja" futbolistu ar pārkāpumu savā soda laukumā apturēja Romans Rožkovskis par ko uz FS "Metta/LU" vārtiem tika nozīmēts 11 m soda sitiens. Piektos vārtus lietuviešiem neļāva gūt "mettiešu" vārtsargs Gvido Ķikāns, kurš bumbu nevis atsita, bet tvēra. Galarezultātā nepatīkams zaudējums ar 0:4.

FS "Metta/LU" galvenā treneria Andra Riherta komentārs:

"Šodien pretī stājās labi sagatavota un motivēta komanda, kurai Lietuvas čempionāts sāksies 12. martā. Savukārt mēs aizvadījām, es ceru, ka sliktāko spēli sagatavošanās posmā. Mēs nospēlējām slikti ne tikai individuāli, bet arī komandas spēlē. Paldies pretiniekiem, ka mūs pamodināja, lai veicas viņiem Lietuvas čempinātā".

FS METTA/Latvijas Universitāte

Sastāvs:
Gvido Ķikāns, Juris Skābardis, Rūdolfs Puķītis, Oļegs Abramovs, Romans Rožkovskis, Jaroslavs Zoricovs, Edgars Vardanjans, Artjoms Zotovs, Deniss Ostrovskis, Artjoms Loginovs, Kalvis Grāveris
Uz maiņu iznāca:
Māris Riherts, Emīls Kārkliņš
Brīdinājumi:
Romans Rožkovskis, Māris Riherts