Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Principiālais "Rubenes" un "FBK Valmiera" duelis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiālais "Rubenes" un "FBK Valmiera" duelis
Ingars Matisons vakar nodrošināja "Rubenei" vērtīgu punktu tabulā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgas turnīrā šovakar ieplānotas divas spēles, no kurām saistošākā varētu būt ģeogrāfisko kaimiņu "Rubenes" un "FBK Valmiera" savstarpējā spēkošanās Kocēnu sporta namā.

"Ogres vilki" – "Ķekava" pulksten 18:00 Ogrē

Ogrēnieši 16 aizvadītajās spēlēs izcīnījuši trīs punktus, līdz ar to jau sešas spēles pirms regulārās sezonas beigām kļuvis skaidrs, ka augstāk par 11.vietu turnīra tabulā komanda pakāpties vairs nevar, līdz ar to būs bez sava laukuma priekšrocībām play-out pusfinālā, kur būs jātiekas līdz divām uzvarām ar devīto vai desmito labāko komandu turnīra noslēgumā. Pēdējās spēlēs ogrēnieši atguvuši rezultativitāti, iemetot sešus vārtus Stalbē un septiņus mājās pret "Irlava/Avant". Tajā pašā laikā aizsardzībā bijušas lielas problēmas, jo pēdējās trijās spēlēs ielaisti 39 vārti. Komandas vārtos debitējis arī pieredzējušais Valērijs Bodnieks, taču komandai daudz jāstrādā pie spēles aizsardzībā. Pret irlavniekiem pa trim punktiem sakrāja Elvijs Jankovskis un Markuss Januševskis, kuri attiecīgi ar 31 (19+12) un 27 (15+12) punktiem ir savas komandas rezultatīvākie spēlētāji arī sezonas griezumā.

Ķekavas florbolisti spēlē mainīgām sekmēm pēdējā laikā, kas tabulā ar 19 punktiem 15 spēlēs pašlaik neļauj atrasties augstāk par desmito vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no kārotā astotnieka. Pašlaik gan visas kārtis ir "Ķekavas" rokās, jo komanda aizvadījusi par divām spēlēm mazāk nekā astotajā vietā esošie irlavnieki. Pēdējā spēlē "Ķekava" viesos ar 1:4 piekāpās "Kurši/Ekovalis" – komandai pret kuru viņiem šosezon klājās ļoti smagi, jo savā laukumā tika zaudēts ar sauso 0:7, bet otrajā mačā nācās samierināties ar tikai vienu vārtu guvumu Artūra Naroga personā. Sezonā Narogs iekrājis 17 (14+3) punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā. Par viņu rezultatīvāks bijis vienīgi Kristaps Laugalis, savācot 23 (9+14) punktus.

Lai saglabātu cerības uz labāko astotnieku, skaidrs, ka "Ķekavai" šodien jāpārrodas mājās ar trim punktiem tabulā. Savā laukumā ar "vilku" apspēlēšanu problēmas neradās, jo uzvara tika izcīnīta ar graujošo 14:3. Toreiz Narogs guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, esot gan rezultatīvākais, gan labākais komandā. Mājiniekiem līdzīgi godi Jankovskim, kuram vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

"Rubene" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Kocēnos

Tikai pirmo reizi šosezon savā starpā sacentīsies Kocēnu un Valmieras komandas, kas pēc nepilnas nedēļas nūjas krustos atkārtoti. Šai spēlei bija jānotiek jau pirms laba laika taču elektrības traucējumu dēļ mačs pārcelts uz janvāra otro pusi. Komandām priekšā divas ļoti atbildīgas savstarpējās spēles, jo abām joprojām jāspēkojas par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Rubene" pēdējo spēli aizvadīja vakar, savā laukumā sacenšoties ar "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", atspēlējoties no 0:2 deficīta, nerezultatīvā spēlē panākot izlīdzinājumu un vien pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties ar 2:3. Vērtīgāki būtu trīs punkti, taču arī viens punkts pret vicelīderiem var būt ļoti vērtīgs, jo "Rubene" ar 26 punktiem 16 spēlēs saglabāja septīto vietu, par četriem punktiem esot priekšā saviem šodienas pretiniekiem. Pret ulbrokiešiem abus vārtus iemeta Ingars Matisons, bet rezultatīvākais komandā ar 27 (18+9) punktiem joprojām ir Atis Stepāns, no kura divus punktus atpaliek Arnijs Kuratņiks un Reinis MIrkšs.

Pēc ieilgušās zaudējumu sērijas sešu maču garumā "FBK Valmiera" tikuši pie panākumiem pēdējās divās spēlēs, ar 22 punktiem 15 mačos pašlaik esot devītajā vietā, par uzvaras tiesu atpaliekot no irlavniekiem, kuri nospēlējuši par divām spēlēm vairāk. Pēdējā spēlē valmierieši ar 14:4 viesos apspēlēja "Bausku", sešus punktus iekrājot Intam Vilkam, kuram sezonā kopumā 30 punkti. Par viņu rezultatīvāki joprojām ir Mārtiņš Broks ar 34 (26+8) un Pāvels Semjonovs ar 32 (12+20) punktiem. Ļoti iespējams, ka šovakar komandas rindās debitēs Edijs Hammers, kurš pāreju perioda izskaņā pievienojies valmieriešiem, pārnākot no "Ogres vilkiem".