Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi florbola līgā komandām otrie ceturtdaļfināli

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi florbola līgā komandām otrie ceturtdaļfināli
Emīls Birķis tūlīt gūs vārtus
Foto: FS Masters

Vakar tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles Elvi vīriešu florbola līgā. Spēles nelika vilties, bet jau šovakar komandām jādodas laukumā atkārtoti.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 17:00 Ulbrokā

Līdzīgi kā abu komandu abās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā, arī pirmajā izslēgšanas mačā liepājnieki ļoti vāji aizvadīja spēles pirmo trešdaļu, nonākot iedzinējos ar 0:3. Tomēr šī nebija regulārās sezonas spēle un liepājnieki spēja piecelties no sarežģītās situācijas, trešā perioda ievadā ne vien spējot panākt konkurentus, bet arī pārņemt vadību ar 6:4. Taču Ulbrokas komanda ir pietiekami pieredzējusi, lai arī šādā situācijā nesalūztu. Divi ātri vārtu guvumi ļāva izlīdzināt rezultātu, bet mača izskaņā vēl divi precīzi metieni ļāva pērnās sezonas finālistiem ceturtdaļfinālu sākt ar 8:6 uzvaru.

Uzvarētāju rindās spilgtu maču aizvadīja Rolands Kovaļevskis (3+1) un Atis Blinds (1+3), bet par labāko tika atzīts Matīss Kristians Morozovs, kuram vārtu guvums un piespēle. Liepājniekiem trīs vārtus iemeta Toms Akmeņlauks, saņemot arī labākā spēlētāja balvu savā komandā.

"Lielvārde/FatPipe" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 17:00 Lielvārdē

Ļoti līdzīga izvērtās pirmā cīņa Lielvārdē, kur neviena no komandām tā arī nespēja iegūt vairāk par vienu vārtu pārsvaru. Katrā no trešdaļām abas komandas guva pa vieniem vārtiem, līdz ar to ar 60 minūtēm nepietika, lai noskaidrotu uzvarētāju. Nācās spēlēt papildlaiku, kurā atrisinājumu teica viens no pieredzējušākajiem Talsu kluba florbolistiem Toms Bitmanis, gūstot uzvaras vārtus un ļaujot talsiniekiem priecāties par 4:3 panākumu. Interesanti, ka pamatlaika pēdējā minūtē viņš no izcilas pozīcijas aizmeta garām vārtiem, tādējādi neizmantojot iespēju priekšlaikus nodrošināt uzvaru komandai.

Vienīgajā spēlē, kurā bija nepieciešams papildlaiks, neviens no florbolistiem neguva vairāk par diviem punktiem. Mājnieku rindās rezultatīvākais bija Juris Gribusts, kuram vārti un piespēle, bet par labāko tika atzīts Maikls Nazarovs, kurš trešā perioda vidū Lielvārdes komandu uz piecām minūtēm izvirzīja vadībā. Viesu komandā rezultatīvākais ar vārtu guvumu un piespēli bija Toms Bitmanis, kuram arī labākā spēlētāja balva.

"Rubene" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Kocēnos

Pie pārliecinošākās uzvaras pirmajā dienā izdevās tikt "Rubenei", kas Stalbes komandu savās mājās pieveica ar 8:5. Abas komandas turnīra tabulā finišēja viena otrai blakus, taču Stalbes komanda izslēgšanas turnīru sagaidīja vājā formā ar vairākiem savainotajiem spēlētājiem. Pēc diviem periodiem "Rubenei" bija komfortabls 5:2 pārsvars, taču trešā perioda ievadā viesi ar diviem vārtu guvumiem prata atgriezt intrigu un viss izšķīrās vien perioda pašā izskaņā, kad Ingars Matisons guva sestos vārtus. Pēdējā minūtē komandas guva vēl vairākus vārtus, kad "Pārgauja" spēlēja bez vārtsarga, taču Kocēnu komanda pārliecinoši nosargāja uzvaru mačā un izvirzījās vadībā sērijā ar 1:0.

Ritvars Bērziņš ar vārtu guvumu tukšos vārtos un četrām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākais savā komandā. Par labāko atzina Dāvi Zēmeli, kurš spilgti aizvadīja spēles sākumu, 25 minūšu laikā noformējot sev hat-trick, pamanoties arī izdarīt rezultatīvu piespēli. Stalbes komandā par labāko atzina divu vārtu autoru Artūru Jurševski. Tāda pati staistika arī Olafam Zvīnim, bet Mārtiņš Rajeckis pievienoja divas piespēles.

"Lekrings" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Cēsīs

Cēsu un Valmieras komandas regulārajā sezonā uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt pie panākumiem tiekot pretinieku laukumos. Cēsnieki šoreiz ļoti aktīvi sāka maču, ātri panākot 2:0 vadību, tādējādi parādot, ka vēlas lauzt cīņas gaitu. Līdz pārtraukumam viesi gan prata atspēlēties, bet uzreiz pēc atelpas "Lekrings" atkal bija vadībā. Tomēr spēles gaita mainījās, jo valmierieši 16 sekunžu laikā guva divus vārtus, pārņemot vadību. Otrā perioda otrajā pusē komandas sapelnīja vairākus noraidījumus, bet vairākumu cēsnieki izmantoja 48.minūtē, tobrīd panākot 4:4. Tas gan arī izrādījās viss, jo nākamo piecu minūšu laikā bumbiņa trīs reizes pabija "Lekrings" vārtos. Vēl atlika septiņas minūtes, bet vairāk par vieniem vārtiem mājinieki neatspēlēja, piedzīvojot zaudējumu ar 5:7 un zaudējot sava laukuma priekšrocības šajā sērijā.

Lielisku maču aizvadīja regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs, kurš guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, tādējādi saņemot labākā spēlētāja balvu. Cēsu komandā rezultatīvākais ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija Andris Rajeckis, bet par labāko atzina vienus vārtus guvušo Emīlu Dzalbu.