Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbolā sākas interesantākās cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolā sākas interesantākās cīņas
Cēsis un Valmiera konkurē ne vien florbola laukumos, bet gaidāmās nedēļās galvenās cīņas būs tieši tajos
Foto: lekrings.lv

Tas brīdis ir klāt! Elvi vīriešu florbola līgā šovakar sākas izslēgšanas spēļu turnīrs un astoņas vadošās komandas dosies laukumā pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs. Mačs no Lielvārdes ūs vērojams arī Sportacentrs.com

"Lekrings" – "FBK Valmiera" (pulksten 18:00 Cēsīs)

Regulārajā sezonā abas komandas turnīra tabulā šķīra 18 punkti, kas ir salīdzinoši daudz, taču, ņemot vērā, ka komandas ieņēma pirmo un astoto vietu, tas liecina par blīvo turnīra tabulu. Ja cēsnieki uzvaru regulārajā sezonā bija nodrošinājuši divas spēļu kārtas pirms sezonas noslēguma, tad valmierieši vietu izslēgšanas turnīrā izcīnīja vienīgi pēdējās spēles pēcspēles metienu sērijā, kad tika pie tik ļoti vajadzīgās uzvaras pār Ulbrokas komandu.

Cēsu "Lekrings" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs bijis Andris Rajeckis, kurš komandā aizvada pirmo sezonu pēc vairāku gadu pavadīšanas Šveicē. Tādējādi jāsaka, ka visnotaļ labi viņam izdevies aizstāt Pēteri Trekši, kurš pēc rezultatīvās sezonas Cēsu rindās pārcēlies uz Somiju. Rajeckim šosezon 38 (20+18) punkti, kamēr Emīls Dzalbs savāca 36 (18+18) punktus. Vairāk par 30 punktiem ir arī Jānim Rajeckim (34), Kevinam Šmitam (33) un Jorenam Malkavam (33), kas liecina par līdzvērtīgo sastāvu. Labākais vārtu guvējs šajā sezonā bijis Šmits, kuram 21 precīzs metiens. Visās spēlēs mača pieteikumā bijuši septiņi spēlētāji.

Valmierieši jau ilgāku laiku spēlējuši gluži kā izslēgšanas spēļu grafikā, beigās otro sezonu pēc kārtas laimīgi kvalificējoties play-off turnīram. Pirms gada viss noslēdzās ar zaudējumu ceturtdaļfināla septītajā spēlē. Redzēsim kādu formu būs izdevies saglabāt šosezon. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 45 (20+25) punktiem ir krievu leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš aizvada pirmo spēli komandas rindās. Turpat netālu ar 44 (33+11) punktiem ir Mārtiņš Broks, kuram arī labākā vārtu guvēja tituls komandā. 30 punktu robežai pāri tika arī Gatis Liepiņš (36), Ints Vilks (32) un Ričards Eglītis (30). Visās spēlēs mača pieteikumā bijuši septiņi spēlētāji.

Savstarpējās spēlēs komandas panākumus dalīja uz pusēm, turklāt uzvaras tika svinētas pretinieku laukumos. Jau sezonas ievadā valmierieši pārveda 6:5 uzvaru no Cēsīm, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas galvgalī. Sezonas izskaņā komandas sniegums bija krietni vājāks, tādēļ nepārsteidza 7:10 neveiksme savā laukumā uzreiz pēc gadu mijas. Abam komandām šī būs pirmā tikšanās izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 19:00 Ulbrokā

Ulbrokas vienība tradicionāli sezonas izskaņā atrodas turnīra tabulas augšgalā, šoreiz gan esot spiestiem samierināties ar otro vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no "Lekringa". Komanda vāji iesāka sezonu ar diviem zaudējumiem un vēl viens vājuma posms iestājās gadu mijā, kad arī tika piedzīvoti vairāki zaudējumi, kas liedza reāli paspēkoties par uzvaru pamatturnīrā. Izslēgšanas spēles komanda sagaida ar zaudējumu Valmierā, kas lika pārtraukt trīs uzvarēto spēļu mini sēriju. Neskatoties uz trim izlaistajiem mačiem, par regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju komandas rindās kļuva Lauris Zaicevs, savācot 39 (15+24) punktus. Turpat netālu arī Rolands Kovaļevskis, kuram 38 punkti. Savukārt 30 punktu robežu izdevās pārsniegt vēl tikai Danielam Anim (34), kurš ar 27 precīziem metieniem ir labākais vārtu guvējs komandā. Visās spēlēs mača pieteikumā pabijuši tikai trīs Ulbrokas florbolisti, kas arī varētu būt viens no iemesliem, kas liedza paspēkoties par uzvaru regulārajā turnīrā.

Liepājas kluba rindās starpsezonā papildināja rezultatīvais Toms Akmeņlauks, kurš ar 40 (16+24) punktiem arī iekārtojās kluba labāko punktu guvēju saraksta galvgalī. Sezonas laikā rindas papildināja arī bijušais izlases vārtsargs Normunds Krūmiņš, taču komanda atkal radījusi nelielu vilšanos, sezonu spēlējot kā pa kalniem, kā rezultātā priekšsacīkstes noslēdzot vien septītajā vietā ar 36 nopelnītajiem punktiem. Sava laukuma priekšrocības palika piecu punktu attālumā, savukārt palikšana ārpus labāko astotnieka bija vien divu punktu jautājums. Bez Akmeņlauka 30 punktu robežai pārkāpt izdevās vēl tikai Ričardam Dēvitam, kuram 31 (12+19) punkts. Visās spēlēs mača pieteikumā bijuši septiņi florbolisti.

Abos savstarpējos mačos "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" ļoti pārliecinoši aizvadīja spēles sākumu, kā rezultātā tika pie pietiekami komfortablām uzvarām. Vispirms no Liepājas tika pārvests panākums ar 8:4, bet regulārās sezonas otrajā pusē mājās tika uzvarēts ar 5:2. Līdz šim vienīga spēkošanās izslēgšanas turnīrā bijusi tālajā 2010./11. gada sezonā, kad astotdaļfināla sērijā Ulbrokas komanda bija pārāka ar rezultātu 3:1 (6:5, 5:6, 7:3, 11:6).

"Lielvārde/FatPipe" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Lielvārdē

Pēc vājā sezonas starta, kad atjauninātā sastāvā spēlējošie Latvijas čempioni balansēja uz izslēgšanas spēļu zonas, turpinājumā komandas sekmes tomēr diezgan strauji uzlabojās, kā rezultātā regulāro sezonu Lielvārdes komanda noslēgusi trešajā vietā, turklāt pēdējā kārtā paši izniekoja iespēju ieņemt arī otro vietu tabulā. Komanda neaizraujas ar lielu rezultativitāti, kā rezultātā neviens no komandas florbolistiem nav sakrājis par 30 punktus. Rezultatīvākais ar 27 (17+10) punktiem, bet par punktu mazāk ir Jurim Sandim Jēgeram un Sandrim Virsnītim. Jēgers ar 19 precīziem metieniem ir labākais vārtu guvējs. Jāizceļ noteikti arī Jānis Salcevičs, kurš šobrīd, iespējams, ir labākais Latvijas florbola vārtsargs. Pieci komandas spēlētāji bija pieteikti visām sezonas spēlēm, bet no septiņiem rezultatīvākajiem neviens nav piedalījies visās cīņās.

Sērija varētu izvērsties interesanta ar to, ka abu komandu vārtos varētu stāties vārtsargi, kuri palīdzēja vīriešu valstsvienībai kvalificēties šī gada pasaules florbola čempionāta finālturnīram. Talsu vārtos darbojas Valters Kasjaņenko. Talsu komanda pēdējā mačā savā laukumā zaudēja "Rubenei", tādējādi neizmantojot iespēju iekļūt labāko komandu kvartetā, sezonu noslēdzot sestajā vietā. No Lielvārdes florbolistiem viņi atpalika vien par pieciem punktiem. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 40 punktiem bija Artis Raitums, bet 30 punktu robežu pārsniedza arī Toms Bitmanis (38), Andrejs Šķerbergs (32) un Matīss Fogelis (31). Visām spēlēm pieteikti bijuši deviņi spēlētāji, līdz ar to komanda sezonu varēja aizvadīt teju optimālajā sastāvā.

Savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Oktobra izskaņā aizraujošā, bet nerezultatīvā spēlē Talsi spēja izraut 3:2 uzvaru izbraukumā, bet, tuvojoties sezonas izskaņai, Lielvārdes komanda spēja mobilizēties un pārvest 7:3 uzvaru no Talsiem. Izslēgšanas spēļu turnīrā abām komandām līdz šim nav nācies sacensties.

"Rubene" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Kocēnos

Vien pateicoties pēdējā kārtā izcīnītajai uzvarai, "Rubene" ar 41 punktu nodrošinājusi sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu turnīrā, pretim saņemot "Pārgauju", kas vairākas mājas spēles aizvadīja tieši Kocēnos, bet izslēgšanas cīņas būs spiesti aizvadīt citur. Kocēnu komanda aizvadījusi visnotaļ stabilu sezonu, kas deva ceturto vietu regulārajā sezonā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs atkal bijis Reinis Mirkšs, iekrājot 42 (22+20) punktus. Ilgstoši viņam vairāk punktu bija par piespēlēm, bet sezonas izskaņā Reinis atkal sācis gūt vairākus vārtus, beigās kļūstot arī par komandas labāko vārtu guvēju. Pāri 30 punktu robežai tika arī Ingars Matisons (34), Arnijs Kuratņiks (34), Ritvars Bērziņš (33) un Atis Stepāns (30). Seši florbolisti bijuši pieteikti visām sezonas spēlēm.

"Pārgauja" ilgstoši cīnījās pat par uzvaru regulārajā sezonā, taču dažādi savainojumi bija viens no iemesliem, kā rezultātā beigu beigās nācās samierināties vien ar piekto vietu turnīra tabulā. Komanda pirmās divas mājās spēles aizvadīs Cēsīs, bet, nepieciešamības gadījumā, sestajai spēlei rezervēts Vidzemes Olimpiskais centrs Valmierā. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 44 (29+15) punktiem ir Lauris Ābols, kurš ir arī pārliecinoši labākais vārtu guvējs. Diemžēl spēlētājam šī sezona, visticamāk, jau ir noslēgusies, kas ir liels zaudējums komandai. 30 punktu robežu pārsniedza arī Artūrs Jurševskis (41) un Olafs Zvīnis (36). Pastāv cerība, ka sērijas laikā laukumā varētu atgriezties Edgars Puriņš, kurš izlaidis sezonas lielāko daļu. Labs papildinājums varētu būt pieredzējušā vārtsarga Renāra Arāja atgriešanās sastāvā. Diemžēl divas pēdējās spēles, kas zaudētas ar identisku 3:10 rezultātu neliecina par komandas gatavību sezonas svarīgākajiem mačiem. Visās spēlēs pieteikumā bijuši astoņi florbolisti.

Abās savstarpējās spēlēs šosezon uzvarējusi "Rubene". Vispirms Kocēnu komanda savā īstajā mājās spēlē atspēlējās no 2:6, triumfējot pēcspēles metienu sērijā ar 7:6. Savu mājas maču "Pārgauja" arī aizvadīja Kocēnos, šoreiz "Rubenei" esot pārākai ar rezultātu 5:3.

"Bauska" – "Irlava/Avant" pulksten 18:00 Bauskā

Paralēli ceturtdaļfinālam, četras vājākās komandas aizvada sēriju līdz divām uzvarām par vietas saglabāšanu Elvi līgā. Mačs starp Ogres un Ķekavas komandām jau aizvadīts, bet šovakar pirmo reizi šajā mini sērijā spēlēs Bauskas un Irlavas komandas. Baušķenieki tā arī nav tikuši pie punktiem šajā sezonā, kamēr Irlavas komandas florbolistiem būs jāmeklē motivācija, jo ļoti sāpīgā veidā nācās palikt bez izslēgšanas spēlēm un mačiem ar divreiz uzvarētajiem cēsniekiem. Tā vietā jāspēlē pret izteikti vājāko čempionāta komandu, ar kuru gan izbraukumā sanāca spraiga spēle, jo izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu un svinēt panākumu ar 6:5. Savās mājās irlavnieki savu pārākumu pierādīja, sagraujot pastarīšus ar rezultātu 15:4.