Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ņikitina pēc ilgas pauzes atgriežas ar neveiksmi junioru PČ

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņikitina pēc ilgas pauzes atgriežas ar neveiksmi junioru PČ
Diāna Ņikitina
Foto: World Junior Figure Skating Championships 2017

Taivānā risinās junioru pasaules čempionāts daiļslidošanā. Iepriekšējo divu gadu Jelgavas labākā sportiste Diāna Ņikitina šodien atgriezās pēc ilgas pauzes un nekvalificējās garajai programmai.

Kā jau ziņots, pirms pieciem mēnešiem Diāna Ņikitina guva potītes savainojumu, sākotnēji tika prognozēts, ka nevarēs slidot 4-5 nedēļas. Sportiste vēlējās kvalificēties pieaugušo Eiropas čempionātam, tāpēc bija jāsteidzas ar atgriešanos, atsāka trenēties, taču kāja lika par sevi manīt un nācās atteikties no domas par EČ. Kopš tā laika jelgavniece nebija startējusi. Piecu mēnešu pauze daiļslidošanā ir pārāk ilgs laiks, lai atgrieztos ar labu sniegumu, ja vien neesi liela zvaigzne.

Šodienas īsās programmas sākumā Ņikitinai nesanāca lēcienu kaskāde, ar ko plānoja nopelnīt vismaz 10 punktus. Konkurence šeit ir ļoti liela, līdz ar to turpinājumā bija jārāda brīnumi, lai kvalificētos garajai programmai. Gaidot savu rezultātu, daiļslidotāja raudāja. Vērtējums sanāca katastrofāls - 39.39 [protokols] - tas deva vien 30. vietu starp 44 dalībniecēm. Garajai programmai kvalificējās 24 sekmīgākās, Ņikitinai pietrūka 5.27.

Īsajā programmā uzvarēja junioru pasaules rekordiste un sacensību galvenā favorīte Alīna Zagitova no Krievijas (70.58), otro vietu ieguva pērnā gada junioru pasaules čempione Marina Honda no Japānas (68.35), trešajā vietā iekārtojās japāniete Kaori Sakamoto (67.78), savukārt galvenā pretendente uz sudraba medaļu Poļina Curska (Krievija) nokrita un ierindojās vien 11. pozīcijā. Garā programma tiks demonstrēta rīt.

--

Pirms tam puišu sacensībās jelgavnieks Gļebs Basins īsajā programmā uzrādīja 45.70, netika tālāk un ierindojās 39. vietā starp 45 dalībiekiem.

Atgādinām, ka iepriekšējās sezonas pirmajā pusē Diāna Ņikitina ar 170.28 pārspēja Angelinas Kučvaļskas rekordu, taču neieskaitīja, jo tas tika sasniegts pārāk zema ranga sacensībās. Pasaules jaunatnes olimpiādē Diāna Ņikitina uzrādīja 165.60 (visu laiku otrais labākais rezultāts Latvijas sieviešu daiļslidošanā) un izcīnīja piekto vietu, savukārt komandu sacensībās ieguva sudraba medaļu.

2017. gada 29. martā Somijas galvaspilsētā Helsinkos sāksies pasaules čempionāts, kur tiks dalītas ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.


Izmantotie resursi:
isu.org