Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ņikitina un Vasiļjevs iepriecina valsts čempionāta pirmajā dienā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņikitina un Vasiļjevs iepriecina valsts čempionāta pirmajā dienā
Treneris Stefans Lambjēls un Diāna Ņikitina
Foto: Dailslidosana Latvia

2.-3. decembrī Mārupes Ledus hallē notiek Latvijas čempionāts daiļslidošanā. Sacensību pirmajā dienā jelgavniece Diāna Ņikitina parādīja labāko īso programmu sieviešu sacensībās, pērnā gada Eiropas ceturtās vietas īpašniece bija pieteikta, taču nepiedalījās. Lieliski uzstājās arī olimpisko ceļazīmi izcīnījušais Deniss Vasiļjevs.

Tika gaidīts, ka sieviešu sacensībās pirmoreiz par valsts čempiones titulu cīnīsies abas mūsu labākās daiļslidotājas Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina, kura pieteikta arī 8.-9. decembra "Challenger" sērijas sacensībām Zagrebā. Jelgavniece tagad demonstrēja lielisku sniegumu (58.08), savukārt šajā sezonā pieticīgi startējošā rīdziniece nedevās laukumā.

Vīriešu sacensībās piedalījās tikai valsts labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš iepriecināja ar augstvērtīgu sniegumu - 86.97. Uzstājās arī juniores, juniori un sinhronās daiļslidotājas. Latvijas čempionāts sākotnēji tika ieplānots Lietuvas pilsētā Elektrēnos, taču galu galā pasākums tomēr risinās Mārupes Ledus hallē.

Ledus dejās startēja tikai Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss - pērn debitēja zem Latvijas karoga, tagad pirmoreiz piedalās nacionālajā čempionātā - īsajā daļā nopelnīja 41.80. Mūsu labākais duets Olga Jakušina / Andrejs Ņevskis valsts čempionātā tradicionāli nepiedalās. Rīt sacensību noslēdzošā diena.

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina.

Janvāra kontinentālajās meistarsacīkstēs Latvijas sievietēm ir tikai viena kvota - uz to pretendē Diāna Ņikitina un Angelina Kučvaļska, kuras izpildījušas vajadzīgos tehniskos minimumus. Valsts čempionātā viņām bija jācīnās par ceļazīmi. 2018. gada 15.-21. janvāra Eiropas čempionāts ieplānots Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Izmantotie resursi:
skatelatvia.lv
slidas.sauc.lv
https://www.youtube.com/watch?v=lLn...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-02 22:53, pirms 6 gadiem
Diāniņ tu mūs priecē , paldies -opis .