Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

SOK atļauj Austrālijai izkārt karogu ar attēlotu ķenguru boksa cimdos

SOK atļauj Austrālijai izkārt karogu ar attēlotu ķenguru boksa cimdos
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas Olimpiskā komiteja (AOK) tomēr saņēma atļauju olimpiskajā ciematā piestiprināt lielizmēra karogu, kurā attēlots ķengurs ar boksa cimdiem.

Pagājušajā nedēļā AOK pie savu sportistu mītnes Vankūveras olimpiskajā ciematā piekāra karogu, uz kura bija attēlots austrāliešu talismans - ķengurs boksa cimdos. Pēc neilga laika Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieprasīja šo karogu novākt, jo olimpiskajā ciematā drīkst plīvot tikai valstu nacionālie karogi.

Nedaudz vēlāk AOK prezidents Džons Koutss tikās ar SOK vadītāju Žaku Rogi, lai pārrunātu šo lietu. Pēc sarunas Roge atsūtīja vēstuli, kurā tika paziņots, ka šis karogs olimpiskajā ciematā drīkst plīvot līdz olimpisko spēļu beigām.

Kā atzina Džons, tad austrālieši šo karogu olimpiskajās spēlēs izmanto kopš 2000.gada, un līdz šim nekādu problēmu viņiem nebija. ''Ķengurs boksa cimdos ir mūsu simbols, kuru mēs izmantojam bērnu izglītošanā par olimpiskajām spēlēm,'' tika teikts oficiālajā AOK paziņojumā.

Izmantotie resursi:
lenta.ru

Vai SOK vajadzēja atļaut Austrālijai olimpiskajā ciematā izkārt šādu karogu?

  • 131

  • 11


     [+] [-]

, 2010-02-08 22:56, pirms 15 gadiem
fuuu, labi ka taa, es jau nobijos

     [+] [-]

, 2010-02-08 22:57, pirms 15 gadiem
Austraalji labaakie
Vienmeer ar attieksmi un smaidiigi savaa sulaa!!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 23:36, pirms 15 gadiem
Tur ir vēl cita problēma. Šis simbols ir reģistrēta preču zīme, lai arī piereģistrējusi nekomerciāla organizācija. Un ar tādiem olimpisko spēļu laikā plātīties aizliegts. Tāpēc jau uz bobiem, formastērpiem u.c. OS nav reklāmas.

     [+] [-]

, 2010-02-09 10:40, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Tur ir vēl cita problēma. Šis simbols ir reģistrēta preču zīme, lai arī piereģistrējusi nekomerciāla organizācija. Un ar tādiem olimpisko spēļu laikā plātīties aizliegts. Tāpēc jau uz bobiem, formastērpiem u.c. OS nav reklāmas.
Mjā.. bet viņi šo simbolu izmanto bērnu izglītošanai TIEŠI par olimpiskajām spēlēm, t.i. arī SOK'u