Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.

Starkovam par nopelniem Latvijas labā ir piešķirts IV šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Skeletonistam Martinam Dukuram un kamaniņu braucējiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļas, piešķirti V šķiras Triju Zvaigžņu ordeņi.

Starkovs, Dukurs un brāļi Šici apbalvojumus saņems maija sākumā, kad Rīgas pilī notiks svinīgā ceremonija.

Turpretī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris, kam ordeni rosināja piešķirt partiju apvienība "Saskaņas centrs", valsts augstāko apbalvojumu nav saņēmis.

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls saistībā ar Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu valsts augstākos apbalvojumus nolēmis piešķirt kopā 102 personām - sabiedriskajiem darbiniekiem, māksliniekiem, mediķiem, iekšlietu struktūru pārstāvjiem, sportistiem, tiesu sistēmas darbiniekiem, karavīriem u.c.

Triju Zvaigžņu ordenis ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums, ko piešķir par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā. Nopelni Tēvijas labā, par kuriem Triju Zvaigžņu ordeni piešķir, var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā.

Izmantotie resursi:
skontofc.lv
Latvijas Vēstnesis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-04-14 13:15, pirms 14 gadiem
pilnigi pamatoti! Viņš Latvijas futbolam ir pietiekami daudz devis, kā arī mūsu futbolistus aizvedis uz kontinenta lielākajiem futbola svētkiem

 +10 [+] [-]

, 2010-04-14 13:16, pirms 14 gadiem
Apsveicu. Viņš to ir pelnījis.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-14 13:17, pirms 14 gadiem
es domājis, ka ir pelnījis, iemācijies pat pa latviski runāt, bet tikai ne Znarokam, tauta nesapratīs
Slēpts komentārs: krabathor
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 14:11, pirms 14 gadiem
Atšķirībā no citiem minētajiem kandidātiem(kuri pilnīgi noteikti kaut ko var novervelēt vāciski), noteikti pelnījis-apsveicam!!! Vienreiz jāsaprot,ka ne visu mērīt tikai ar sasniegumiem,jābūt lojālam pret valsti,kurā strādā,dzīvo.
Slēpts komentārs: playthegame

  +2 [+] [-]

, 2010-04-14 14:32, pirms 14 gadiem
Tagad iedod ordeņus visiem, kas dabūja medaļas olimpiādē. Bet vai Rubeņa medaļa ir mazvērtīgāka? Viņš bija pirmais, kas izcīnīja medaļu atjaunotās LV ziemas olimpiādē. Kāpēc tad viņam neviens nedeva? Kur ir kāda konsekvence valdības rīcībā?
Slēpts komentārs: daywalker

     [+] [-]

, 2010-04-15 08:15, pirms 14 gadiem
garais_999 rakstīja: es domājis, ka ir pelnījis, iemācijies pat pa latviski runāt, bet tikai ne Znarokam, tauta nesapratīs
Ko tad Znaroks ir izdarījis?

     [+] [-]

, 2010-04-15 08:17, pirms 14 gadiem
m.ruu rakstīja: Atšķirībā no citiem minētajiem kandidātiem(kuri pilnīgi noteikti kaut ko var novervelēt vāciski), noteikti pelnījis-apsveicam!!! Vienreiz jāsaprot,ka ne visu mērīt tikai ar sasniegumiem,jābūt lojālam pret valsti,kurā strādā,dzīvo.
Norvēģu karalim arī iedeva! Laikam runā latviski?

     [+] [-]

, 2010-04-15 08:18, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Starkovam 4 šķira, M.Dukuram un Šiciem 5 šķira(zemākā škira).
piemēram ja es būtu OS sudraba medaļas īpašnieks un man pateiktu, ka man piešķirs 5 šķiras ordeni es stipri apdomātu vai to vispār vaig
Vispirms sāc slidināties no Bastejkalna!!!

     [+] [-]

, 2010-04-15 08:19, pirms 14 gadiem
daywalker rakstīja: Ceru, ka ieradīsies uzvalkā nevis adidas treniņtērpā u fufaikā...
Tu tak tāds padumjšs izklausies!

     [+] [-]

, 2010-04-15 13:31, pirms 14 gadiem
Par Znaroku -- galvenā vaina jau nav tas, ka viņš nerunā latviski, bet gan publiski demonstrētā nievīgā attieksme pret mūsu valodu. Ko tādu Norvēģijas karalis nav gan atļāvies