Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Martins Dukurs: „Šo medaļu veltu tēvam”

Martins Dukurs: „Šo medaļu veltu tēvam”
No kreisās - Martins Dukurs, Tims Montgomerijs un Aleksandrs Tretjakovs
Foto: AFP/Scanpix

Intervija ar Martinu DukuruInformācija no parsportu.lv

Tikai labu brīdi pēc finiša mainījās olimpiskās sudraba medaļas ieguvēja skeletonā Martina Dukura sejas izteiksme, kurā parādījās arī prieka dzirksts. Olimpiskais zelts bija izslīdējis, bet olimpiskais sudrabs tak bija viņa!

"Uzreiz pēc finiša ir dalītas jūtas,” atzina Martins Dukurs. „Ar katru brīdi paliek labāk. Esmu pārliecināts, ka rīt, kad pamodīšos, jau būs daudz vairāk prieka par sudraba medaļu. Esmu sarūgtināts ne tik daudz par vietu, bet par veidu, kā pazaudēju zeltu, par braucienu. Diezgan rupji kļūdījos pēdējā braucienā, daudz laika joprojām man apēd pēdējā virāžā. Starplaiki ar kanādieti Montgomeriju bija līdzīgi, bet zaudēju desmitdaļu tikai uz pēdējo virāžu. Kamanu specifika vai nu kāda mana kļūda, ko es joprojām nejūtu - nezinu. Es pat it kā saprotu, kas jādara, bet nevar paspēt – ātrums ir tik liels. Šoreiz bija arī kļūdu trases vidū, līdzīga kā pērn Pasaules kausā, bet šoreiz pēdējā brīdī nostrādāju un izglābos no borta.

Zelts tomēr bija pavisam tuvu...
Es par to neskumstu - zaudēju godam. Viņš tomēr ir mājinieks, labi brauca. Viņam bija mājas trases priekšrocības, šeit bija daudz vairāk braucis par mums. Vienmēr uzvar stiprākais. Ja reiz pa braucieniem man ir 1., 2, 2., 2.

Vai Vistlerā būs iespējas tev revanšēties Montgomerijam?
Es arī neesmu pārliecināts, vai šeit rīkos kādas nozīmīgas sacensības. Ja tomēr rīkos, mēģināšu gan.

Ko dzird, kādu trasi būvēs Sočos?
Jau bija paklīdušas runas, ka vēl ātrāku, kā šeit. Tagad tas viss esot apstājusies, tomēr vieta laikam paliks tā pati.

Kāds pjedestāls izskatīsies tur?
Vēl ir četri gadi! Es vēl domāju startēt, Tretjakovs savā trasē noteikti būs stiprs. Bet ne Montgomerijs, jo Eiropā viņš neko nerāda.

Neesi rēķinājis, cik daudz naudas tēvs dēliem skeletonā ir ieguldījis?
To pat grūti aprēķināt. Šīs kamanas nav tik dārgas. Bet, kamēr līdz tām nonācām, kādas desmit ir izmestas lūžņos.

Tad jau sanāktu māja Floridā?
Floridā diez vai, bet Mārupes pļavā noteikti. Tieši tāpēc arī šo medaļu veltu tēvam. Viņš skeletonā un mūsos ar brāli ieguldījis ne vien naudu un darbu, bet arī sirdi.

Vai turpināsiet pilnveidot kamanas, ko sākāt būvēt pērn?
Noteikti. Mūsu sporta veidā visu laiku jāiet uz priekšu un kaut kas jāizdomā. Citādi tev aizies garām. Ja amerikāņi – tad trīs, ja kanādieši – tad trīs, ja vācieši – arī trīs. Tas ir nepārtraukts process. Pagājušo sezonu var teikt, ka izgāzām, jo kamanas īsti negāja un tad visu sākām no nulles. Tagad var teikt, ka vajadzēja to darīt jau gadu iepriekš. Varvūt un varbūt arī rezultāts būtu labāks.

Kā gulēji pēc pirmās sacensību dienas?
Diemžēl ne pārāk labi. Aizmigu labi, bet ātrāk pamodos. Sacensībās tas tomēr netraucēja.

Par ko domāji pirms pēdējā brauciena?
Biju diezgan mierīgs. Zināju: ja nobraukšu sakarīgi, sudrabam jābūt. Var būt arī zelts. Nesanāca.

Kurš bija grūtākais brauciens?
Pirmais brauciens bija pat grūtāks nekā ceturtais. Neesmu pieradis sākt ar pirmo numuru. Trešajā braucienā tas jau bija vieglāk.

Tavs padomnieks Štēli teica, ka ļoti spēcīgi jāsāk un jāveic pirmais brauciens. Izdevās.
Pie tāda secinājuma bijām nonākuši arī mēs ar tēvu. Pārsvars pār Montgomeriju bija lielāks, kā varēju cerēt. Jebkura medaļa ir laba. Man šīs ir pirmās olimpiskās spēles, kur reāli varēju kaut kur aizķerties. Ņemot vērā, kā gāja treniņos, esmu apmierināts.

Tu tajā tikai vienu simtdaļu zaudēji Tretjakovam.
Tātad biju labā fiziskā kondīcijā, jo bijām labi pastrādājuši.

Ko darīsi turpmākajās dienās?
Vēl nedēļu būšu šeit. Gribu aizbraukt uz hokeju. Te esot pasaules labākais slēpošanas kūrorts - tagad varu mazliet atļauties arī paslēpot. Jāatpūšas, jo psiholoģiskais spiediens pēdējā laikā bij liels.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja