Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Biatlonistes sāks sniegā un lietū

Biatlonistes sāks sniegā un lietū
Māris Čakars un Madara Līduma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
23:00
Vankūvera 2010, OS-Biatlons (Sievietes), 7,5km sprints
Magdalena Neuner
3.50
Helena Jonsson
4.50
Anna Carin Olofsson
7.50
Madara Līduma
100.00

Šovakar 23.00 pēc Latvijas laika Vistleras Olimpiskā parka biatlona trasē tiks dots starts 7,5 kilometru sprintam sievietēm. Pirms dažām stundām pēdējo oficiālo treniņu, slapja sniega pavadītas, aizvadīja arī četras Latvijas biatlonistes.

Kaut gan Vistlerā sniega nav daudz vairāk kā lejā Vankūverā (kur plus deviņos grādos tā nav vispār...), un visu nakti nepārtraukti spēcīgi lija, nedaudz augstāk kalnos Olimpiskajā parkā, kur olimpisko sacensību mājvietu raduši slēpotāji, tramplīnlēcēji, ziemeļu divcīņnieki un biatlonisti, zeme ir balta. Tiesa, piepalīdzot arī mākslīgām metodēm. Uz biatlonistu treniņa beigām debesis mazliet papildināja krājumus, taču - kamēr termometra stabiņš neslīd zem nulles, lielas jēgas tam nav. Kā atzina šautuvē sastaptais treneris Māris Čakars - laika apstākļi ir tādi, kas komandas līderei Madara Līdumai varētu nākt par labu. Salīdzinoši vienkāršā Vistleras trase gada laikā sarežģītāka nav padarīta, tieši pretēji - savedot un izlīdzinot mākslīgo sniegu, trase palikusi vēl lēzenāka, nekā bija iepriekš.

Meteorologu solījumi šodienas mačiem īsti neatbilst ziemas olimpisko spēļu standartiem. "Laika prognoze uz sacensību laiku - plus trīs grādi un sniegs, kas pāriet lietū... Ņemot vērā, ka pirms mačiem trasē vēl notiks oficiālais treniņš vīriešiem, sniegs jau būs samalts putrā un skriet būs grūti. Tas būtu labi," spriež Čakars. Protams, droši kaut ko paredzēt šajos platuma grādos ir gandrīz neiespējami, tādēļ dilemma - kurā starta grupā pieteikt Līdumu - bija aktuāla līdz pat treniņa beigām, tomēr beigās tika pieņemts lēmums palikt pie ierastās kārtības - pieteikties sākumā. Uzreiz pēc tam notika arī izloze, un latvietes ieguva sekojošus starta numurus - Līduma skries 16., Glāzere - 36., Juškāne -72., bet Krūmiņa - 80.

Treneris apliecina, ka aklimatizācijas problēmas meitenēm jau esot aiz muguras. "Šķiet, ka šoreiz būs trāpīts ļoti labi. Meitenes ir aklimatizējušās, jūtas labi. Ja būtu atskrējuši šurp agrāk, būtu jau paspējuši nogurt no regulārajām drošības pārbaudēm un visa pārējā. Atbraukt tikai divas vai trīs dienas pirms starta arī nebūtu nopietni. Šobrīd viss ir ļoti labi." Nepatīkamus mirkļus gan sagādāja Žannas Juškānes apslimšana, kas pat ieviesa korekcijas izvietojumā pa istabiņām - sportistei nācās pārcelties tuvāk ārstiem, lai, nedod Dievs, nepielipinātu kādu bacili komandas biedrenēm. Vakar Juškāne jau trenējās un šodien startēs, taču skaidrs, ka sportiskajai formai šāds kaitējums vienalga ir paliekošs.

Čakars uzsver - labam iznākumam šodienas sacensībās būtu milzīga nozīme. "Ja Turīnā programma sākās ar 15 km, tad šeit pirmais starts ir sprints, kas principā nozīmē - izšķiras ļoti daudz kas, ja ne viss. No sprinta atkarīgs, kādas izredzes iedzīšanā, savukārt tas viss kopā - vai izdosies iekļūt masu startā. Tas nozīmē, ka uz spēles būtībā būs trīs no četrām individuālajām distancēm. Cenšos meitenēm par to lieki nerunāt, lai nebojātu nervus, taču skaidrs, ka viņas pašas visu labi saprot..." Madara Līduma pirms spēlēm ir labā noskaņojumā un cenšas saglabāt vieglu galvu. "Šobrīd jūtos labi un tiešām gaidu, kad sāksies mači. Zinu, ka izdarīts viss maksimālais, ko varējām, un bez pārmetumiem sev vai citiem varu iet uz starta. Ceru, ka izdosies," atzina Madara. "Nervu drudzis gan ir lieta, kas pavisam nepazūd arī ar gadiem - lai arī cik startētu. Vēl pagājušajā naktī rādījās murgi, ka nokavēju startu - tad pazudušas slēpes, tad īsti neizdodas tās pielikt... Labi, ka tas nav diezcik reāli." Starp galvenajām favorītēm šodien būs zviedrietes, vācietes un krievietes, taču olimpikajās spēlēs nereti gadās arī pārsteigumi. Cerams.

Vakar šautuvē bija arī Vitālijs Urbanovičs, kurš pastāstīja plānus attiecībā par Latvijas komandas sastāvu rītdienas 10 km sprintam - no pieciem mūsējiem malā šoreiz paliks Kaspars Dumbris, kaut gan iekšējos atlases mačos par dalību šajā distancē viņš apsteidza Ilmāru Brici. "Kasparam vislēnāk notiek aklimatizācija - redzams, ka ir problēmas," paskaidroja Urbanovičs. 20 km malā acīmredzot paliks komandas jaunākais dalībnieks Andrejs Rastorgujevs, kam šī distance objektīvi pagaidām par smagu. Nelielas problēmas ar plecu jau ilgāku laiku ir Bricim, taču viņš trenējas normālā režīmā.

  +5 [+] [-]

, 2010-02-13 03:32, pirms 14 gadiem
Tā kā latvietēm reti kad slīd slēpes, izņemot Līdumu, tas ir ieguvums.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-13 03:59, pirms 14 gadiem
Veiksmi meitenes.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-13 03:59, pirms 14 gadiem
Man nenāk miegs

     [+] [-]

, 2010-02-13 04:55, pirms 14 gadiem
Muuseejie labi izskatiijaas!!! Martins labais!!

     [+] [-]

, 2010-02-13 05:01, pirms 14 gadiem
Tērpi ne īpaši izskatījās uz citu fona, manuprāt. Bet Martins un pārējie priecīgi (Lipmans jo īpaši )

     [+] [-]

, 2010-02-13 05:05, pirms 14 gadiem
Man patika, ka Martins baigi briivi un paarliecinoshi ILIKA visiem!! Esmu lepns!!

     [+] [-]

, 2010-02-13 05:24, pirms 14 gadiem
h_ball rakstīja: Tērpi ne īpaši izskatījās uz citu fona, manuprāt. Bet Martins un pārējie priecīgi (Lipmans jo īpaši )

tērpi bija normāli, bez kaut kādiem kamuflāžas traipiem, kā vairumam, un arī neizskatījās pēc pidžamām, kā, piemēram, Azerbaidžānai. Lai gan piekrītu - vislabāk mūsējo tērpi izskatās tuvplānā, kad redz tos rakstus.

     [+] [-]

, 2010-02-13 05:27, pirms 14 gadiem
Skaties tiešraidē Vankūveras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju - lattelecom-online.info: Tiešraides no Olimpiādes | LATTELECOM - ONLINE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-13 05:46, pirms 14 gadiem
Mūsējie tik ļoti kuplā skaitā izskatījās ļoti labi!
Lepnums!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-13 05:51, pirms 14 gadiem
Kanādieši esot labi vijolnieki, pašiem savs Stradivari kanoe ar vikingu cepuri, tas kā viņi savu himnu izākstija, pa pirmo un arī piesevinās inuitu kultūru, batajam tā neklātos. Bet Brian Adams un Nelly Furtado dziesma man patika, nezinu kā jums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-13 06:18, pirms 14 gadiem
Eu nu kas tas par čali, jā Latvija arī Z vietā saka Z un mēs arī esam vairāk par kokiem, ha ha ha . Ko var Kanāda zīmēties, Ķīnieši pat tā nezīmējās.

     [+] [-]

, 2010-02-13 06:21, pirms 14 gadiem
Pashol tu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-13 07:55, pirms 14 gadiem
pipars2323 rakstīja: Totāla LTV izgāšanās,neparādīt kā Greckis ārpusē iededzina otro lāpu!
PAZORS LTV TRANSLĀCIJAI1
Labi,ka ir EUROSPORT!
Reklaamas vnk iznesa visu cauri!
Var saprast, ka nesvariigaa briidii taas ir (teikim, kaa savulaik pasaulee Latvijas uznaakshanas reizee paliada reklaamu, tad mees buutu to amiishu vai krievu baru notusheejushi, bet laapas iedegshanu..... Es uzskatu, ka sponosrs, aks buutu pazinjojis, ka sho raidiijumu juus redzeesiet bez reklaamaam buus vairaak vinneejis, ka tas, kas katraa briidii taas baazh degunaa!

     [+] [-]

, 2010-02-13 08:07, pirms 14 gadiem
Galvenais lai Madarai plintei stobrs ir taisns, pārējām latvietēm arī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-13 09:38, pirms 14 gadiem
DeeHaaBee rakstīja: Galvenais lai Madarai plintei stobrs ir taisns, pārējām latvietēm arī!
Tieši tā. unkājas vieglas!

     [+] [-]

, 2010-02-13 11:02, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Tā kā latvietēm reti kad slīd slēpes, izņemot Līdumu, tas ir ieguvums.
Atļaušos nepiekrist, Līduma jau vairākkārt šosezon ir sūdzējusies, ka slēpes salīdzinot ar citām sezonām ir sagatavotas vāji un slīdamība ir krietni pasliktinājusies. Šādos laika apstākļos pareizai slēpju sagatavošanai ir vēl lielāka un pat izšķiroša nozīme, tādēļ šobrīd neredzu pamatu optimismam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-13 12:06, pirms 14 gadiem
Buffalo rakstīja: Neslīdēja tādēļ, ka slēpju meistars kaut ko bija pārforsējis.
nu ja, un vai tad ir pamats domāt, ka tagad tas slēpju meistars būs kļuvis gudrāks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja