Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš: "Manus puikas šodien neaiztieciet!"

Ozoliņš: "Manus puikas šodien neaiztieciet!"
Sandis Ozoliņš un Edgars Masaļskis
Foto: AP/Scanpix

Pēc otrā zaudējuma olimpiskā kvalifikācijas turnīra apakšgrupā Latvijas izlases hokejisti izteicās, ka laukumā atstātas visas spēka un enerģijas rezerves. Pieļautas kļūdas, taču kopumā – novērtēta arī Čehijas izlases pieredzējušo spēlētāju meistarība un prasmes.

“Šodien nevienu no maniem puišiem neaiztieciet! Mani varat kritizēt – nav problēmu, uz priekšu. Bet puikas neaiztieciet,” tāpat kā pēc pirmās spēles, arī pēc otrās ar paziņojumu sāka Sandis Ozoliņš. “Cīnījāmies, kapājām. Bija momenti, kad viņus pārāk daudz respektējām. Tas, par ko nav šaubu – viņu meistarība ir liela, ļoti daudz spēlētāju ar labu un dažādu pieredzi NHL, taču tas netraucēja mums cīnīties. Spēlējām līdz galam, taču mums šodien pietrūka laika. Tas bija tas, kā bija par maz – laika...” Kādus vārdus komandai pateica pirms izšķirošās trešdaļas, Sandis nebija noskaņots atklāt. “Būtu tu ģērbtuvē, tad zinātu...”

Latvijas izlases pirmo vārtu autors Soču olimpiskajās spēlēs Jānis Sprukts atzina, ka nav pamanījis, ka ripa šķērsojusi līniju. “Patiesību sakot, man likās, ka ripu aizķēra vārtsargs – jo tā izlēca laukā, neskarot tīkliņu. Tobrīd vienkārši vajadzēja spēlēt līdz galam – jo, ja izvilka, tad jāturpina un jāmēģina iemest atkal,” epizodi, kurā nenoorientējās arī tiesneši, vārtu guvumu konstatējot tikai pēc vēl 15 spēlētām sekundēm, atcerējās uzbrucējs. “Spēles sākums bija pagrūts – par daudz metāmies pretkustībā un viņi vienkārši ar ātrumu mums gāja garām. Momentus nerealizēja, taču bija grūti. Pēc tam jau labāk iegājām spēlē. Vajadzēja efektīvāk pieskatīt viņu spēlētājus, kas ieslidojās ātrumā. Mēģinājām ripu pārtvert, kas nebija pareizi – tas noveda pie tā, ka viņi saņēma ripu ātrāk un nāca virsū. Pretkustībā un ātrumā – tur jau vairs neko nevari izdarīt.”

Čehu nospiedošo pārsvaru metienos pa vārtiem Sprukts neuzskata par nozīmīgu faktoru – drīzāk par normālu parādību Latvijas izlases rokrakstā. “Mums pašiem bija jāiemet vairāk. Sākumā sanāca, pēc tam vēl bija varianti, kad to varējām izdarīt. Nekad jau nav bijis tā, ka pretiniekus nomētājam. Ir bijuši treneri, kas nākuši un teikuši, lai metam no jebkurām pozīcijām, bet es domāju, ka mums hokejs jāspēlē tā, kā paši to jūtam. Pārkombinēties nevajag, taču nekam neder arī tikai sausi metieni no zilās līnijas.” Rīt spēle ar grupas favorīti Zviedriju, taču par to Jānis vēl nebija gatavs domāt, un izvairījās vērtēt komandas kopējo līkni – vai tā uzlabojas, pamazām tuvojoties turnīra izšķirošajam ceturtajam mačam. “Mūsu prātos ir tikai katra nākamā spēle, mēs neskatāmies uz to ceturto, kas vēl tikai nāks. Bija svarīga spēle pret čehiem – jā, mēs to zaudējām, taču atstājām laukumā visus simts procentus, lai to vinnētu. Rīt runāsim par zviedriem.”

Savukārt uzbrucējam Kasparam Daugaviņam tika vaicāts, vai savas pēdas prātā neatstāja nelaimīgi zaudētā pirmā spēle. “Jā, varbūt arī tas iedzina kādu nagliņu, taču tā zaudējuma dēļ šodien nedrīkstējām spēlēt sliktāk un tā arī nebija – sākām labi, aktīvi, visu laiku metām uz vārtiem. Protams, nebija tā, ka vazājām viņus šurpu turpu, taču cīnījāmies, līdām uz vārtiem, spēlējām drusciņ netīrāk. Viņi drusciņ iespieda, kaut kur parādījās dažas mazas kļūdiņas, un uzreiz dabūjām iekšā trešo un ceturto. Varbūt varējām vēl kādu iemest vairākumā, taču kopumā ņemot – spēlējām diezgan labi. Varbūt otrā trešdaļa sanāca tā vairāk uz mūsu vārtiem, taču principā turējāmies labi, nospēlējām aizsardzībā un izskatījāmies diezgan solīdi,” uzskata Kaspars.

- Spēles disciplīna nedaudz nepievīla?
- Protams, vienmēr var izvairīties no kādiem noraidījumiem, taču tā ir spēles daļa, un tur neko nevar izdarīt. Kopumā mazākums turējās, un visi noraidījumi šodien bija pa lietu. Protams, mazliet nūja aizgāja pa brīvu, trāpīja pa ķiveri, vēl asinis kaut kur – rezultātā četras minūtes un tur dabūjām iekšā vārtus.

- Kāds vispār bija spēles plāns? Zinot čehu vecumu, varbūt prasījās nedaudz straujāks temps.
- Pret tādām komandām grūti spēlēt, jo viņi kontrolē ripu. Īsti uzskriet arī nevar, jo viņiem tā taktika tāda – ar diviem aizsargiem un centru turēt to ripu savā zonā, kontrolēt, bet tajā pašā laikā abi pārējie ganās augšā. Aizmet tālo piespēli un tad savukārt tie trīs nāk ar otro vilni ātrumā. Grūti tam atrast kādas pretzāles. Mēģinājām cieši spēlēt vidējo zonu un it kā sanāca ļoti labi – šodien nebija tādu 2:1 vai 2:0 situāciju, kad Edža paliktu viens pats. Taktiski spēlējām diezgan disciplinēti un tas bija tas, ko no mums arī prasīja. Pirms trešās trešdaļas runājām par to, ka jāatrod veids, kā skriet virsū un spēlēt agresīvāk, tiešām arī nopelnījām divus vairākumus. Bija tur pāris šances iemest vēl kādu, bet nepaveicās.

- Viņi divreiz vairāk meta pa vārtiem un divreiz vairāk arī iemeta. Par šo Sandis pēc Šveices mača teica – jāuzlabo!
- Viņi meta vairāk, jo viņiem bija lielāka ripas kontrole un diezgan labi izspēlēti vairākumi – dabūja daudz mest no augšas. Domāju, nevaram mēs kaut ko baigi sūdzēties, tā tomēr ir pasaules klases komanda. Grūti likt kaut ko pretī. Mēs tomēr ikdienā spēlējam dažādās līgās, dažādos klubos, viņi – var teikt, ka vienā līgā.

- Uz šodienas spēli tika pamainītas maiņas, arī tev viens partneris nomainījās – kā tas palīdzēja?
- Neko daudz neizdarījām... Bija labi, aizsardzībā nospēlējām labi, taču uzbrukumā pietrūka.

1 2 3 4 111 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-02-14 13:32, pirms 10 gadiem
2:1 bija kādas 2 reizes noteikti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2014-02-14 13:34, pirms 10 gadiem
visas pretenzijas pie lipmanja kunga

  -3 [+] [-]

, 2014-02-14 13:35, pirms 10 gadiem
Ozolins pec runas makas varetu but ari aktieris !
Zel , ka Ozolins pepavadija so laiku nevis KHL , bet NHL , vinu pat atceras CNN , kas radija sizetu par Ozolinu Svieces speles laikaa!

 +15 [+] [-]

, 2014-02-14 13:35, pirms 10 gadiem
Veči, vēl nekas nav zaudēts! Viss ir tikai sācies!
Vēl ir divas spēles - pirmā, lai saprastu, ko varam vēl labāk izdarīt un otrā - lai cīnītos cik spēka, atdod sevi par visiem 100%

Par LATVIJU!

 +11 [+] [-]

, 2014-02-14 13:35, pirms 10 gadiem
puiki malači

 +41 [+] [-]

, 2014-02-14 13:36, pirms 10 gadiem
Paldies Ozoliņam un Komandai par cīņas sparu!!
Slēpts komentārs: gebels
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Darkmen

  +5 [+] [-]

, 2014-02-14 13:42, pirms 10 gadiem
Nebūtu masala vilcis daudzās epizodēs sanāktu kā Slovākiem pret jeņķiem! Bet vienalga cepuri nost par kvalitatīvu hoķi!

  -2 [+] [-]

, 2014-02-14 13:43, pirms 10 gadiem
Komentetajs Krepans nav isti kompetents ne tikai par biatlonu , bet ari par sleposanu , biezi min Northugu ka favoritu , ja vins butu ieprieks skatijies kadus sleposanas posmus , tad Northugs ilgi slimoja un ne tuvu nav favorits
Kreipans ir aizmirsis , kad vairs nedzivojam padomju savieniba un turpina slavinat un just lidzi krieviem , kadaa biatlona parraide saka saukt milvardinos krievus ka Dasa uz prieksu utt , man nav vajadzigas Kreipana ilgas vizitkartes un stasti par krievu biatlonistiem , taja pasa bridi nepieminot ipasi musejos, laikam Kreipans ir parkomentejies nash kanala TV 5 Dzianama Riga

  +3 [+] [-]

, 2014-02-14 13:45, pirms 10 gadiem
Darkmen rakstīja: Starkovu Nolana vietā!
Vaitad Znaroks bija labāks par Nolanu? nekad jums nav labi

 +26 [+] [-]

, 2014-02-14 13:46, pirms 10 gadiem
Nu cīnās jau atzīstami, tikai pietrūkst kaut kā, it īpaši spēlē pret Šveici! man patīk šis LV hokejs. Atceroties ar kādiem rezultātiem zaudējām Turīnā un Vankūverā, progress ir jūtams pamatīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 13:47, pirms 10 gadiem
Laba spele ,bet nepaveicas
.Cehija bij labaka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 13:53, pirms 10 gadiem
gebels rakstīja: ej disrt
kad vienreiz mainīs reģistrācijas formu lai visādi šitādi te beidz taisīt sevi pa muļķiem

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 13:53, pirms 10 gadiem
Ozoliņam jau arī nav ko pārmest..Varēja redzēt ka centās kko mainīt ,bet nesanāca..Visi malači ļoti patika Girgensona un Ķēniņa spēka spēle gandrīz katru epizodi pabeidza ar spēka paņemienu
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 13:58, pirms 10 gadiem
Pārkombinēties nevajag, taču nekam neder arī tikai sausi metieni no zilās līnijas.”

Nu majn šķiet, ka mēs pārāk daudz kombinējām un, Jānīt, ja gribam iemest vārtus vairāk nekā pretinieki, tad ir jāmet no zilās līnijas un jārada spiediens vārtu priekšā. Mēs gribam reizēm spēlēt pārāk ilgi, līdz ar to pusminūtes laikā no vairākuma izdaram vienu metienu par vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-02-14 14:00, pirms 10 gadiem
fruttto rakstīja: Nu nejau Nameji kritizēs Sandi
Es viņu nekritizēju.
Vienkārši virsraksts un teksts šajā rakstā liek mazliet aizdomāties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 14:02, pirms 10 gadiem
sandris rakstīja: Pārkombinēties nevajag, taču nekam neder arī tikai sausi metieni no zilās līnijas.”

Nu majn šķiet, ka mēs pārāk daudz kombinējām un, Jānīt, ja gribam iemest vārtus vairāk nekā pretinieki, tad ir jāmet no zilās līnijas un jārada spiediens vārtu priekšā. Mēs gribam reizēm spēlēt pārāk ilgi, līdz ar to pusminūtes laikā no vairākuma izdaram vienu metienu par vārtiem.
Jā tas arī nedaudz kaitināja vajag izdarīt vairāk metienus pa vārtiem nevis mēģināt apvadīt vai gaidīt kko labāku kā rezultātā zaudējam ripu

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 14:04, pirms 10 gadiem
Manuprāt čehi,vienkārši fiziski ir spēcīgāki,viņi ir masīvāki un tehniskāki ! Netiekam viņiem līdzi....
Čehi neļāva mums noķert "vilni" .....
Mūsējie dabūja daudz strādāt un spēki nepietika.....
Negribās nemaz domāt par spēli pret zviedriem....
Ja zviedri vēlēsies uzspēlēt pa īstam - mums klāsies ļoti bēdīgi....
Bet kopumā man patīk mūsu komanda un komandas spēle ! Vienkārši - pretinieki arī šajos gados ir ļooooti auguši kadros un meistarībā !
Un Olimpiāde 'švako' vairs nav.....
Jā,un tā shēmošana bez Nolana visai amizanta izskatījās !

 +12 [+] [-]

, 2014-02-14 14:04, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ozoliņam nav mazliet sakāpis galvā?
Ja žurnālisti nav kaut ko kārtējo reizi sajaukuši,tad par to var aizdomāties.
Nesāc te uzstādīt diagnozes. Es Tev vienreiz pateikšu atklāti - visai d.iršanai ir robeža. Vari savu žulti izvemt uz dažādiem komercprojektiem, bet IZLASI liec mierā. Es domāju, ka labi apzinies - tu neesi Ozo mazā pirkstiņa vērts.

  +5 [+] [-]

, 2014-02-14 14:06, pirms 10 gadiem
Augstāk par savu pēcpusi neuzlēksi,tas ir jāsaprot.Puikām nav ko pārmest,visi cīnās cik var.Cerams,ka arī pret zviedriem spēsim parādīt kaut ko līdzīgu,tad iespējams paliksim pēc vārtu starpības 10 vietā un pretī nāks labāka 3.vieta.Varbūt ,ka tā nebūs TOP komanda un vienā spēlē varēsim izšaut.Tā kā viss vēl priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 14:12, pirms 10 gadiem
Puishi ciiniijaas, taa ka shoreiz patieshaam nav , ko paarmest. Varbuut tempu patieshaam vajadzeeja kurinaat maksimaalu, lai chehi hogurst.

Bet cik nu taas meistariibas ir, tik ir.
Ozo raavaas kaa zveers. Shoreiz uzvareeja stipraakais.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 14:13, pirms 10 gadiem
soreiz vnk nav ko citu vainot un uzreiz visi uz nolanu saak...
aunu bars! :d

  +8 [+] [-]

, 2014-02-14 14:14, pirms 10 gadiem
Savā līmenī nospēlējām. Laimes māte mums šodien blakus nestāvēja, čehi arī nospēlēja savā līmenī. Masaļskis brīnumus nerādīja.

Bez veiksmes palīdzības pret top6 komandām uzvarēt ir ļoti sarežģīti, domāju, ka to katrs saprot.

Tagad jāstrādā pret Zviedriju (vārtu starpība ir svarīga) un jācer, ka ceturtajā spēlē pretī nenāks ASV/somi/čehi, bet kāds pavājāks pretinieks.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 14:14, pirms 10 gadiem
Ovechkinfan rakstīja: Jā tas arī nedaudz kaitināja vajag izdarīt vairāk metienus pa vārtiem nevis mēģināt apvadīt vai gaidīt kko labāku kā rezultātā zaudējam ripu
Tieši tā. Lai gan čehiem bija viennozīmīgs pārsvars, taču mums arī bija iespējas mest, nevis vienādos sastāvos censties izveidot kādas kombinācijas. Neesam tik augstas klases komanda, lai kaut ko kombinētu līdz skaistam metienam. Mums ir daudz labu spēlētāju, kas var ieiet pretinieku zonā un izdarīt labus metienus. Tieši tādu, kādu izdarīja Vasiļjevs saņēma ripu un uzreiz meta.Tieši tādu aktivitāti gaidu uzbrukumā - vairāk metienus par vārtiem.

     [+] [-]

, 2014-02-14 14:15, pirms 10 gadiem
Tieši domāt ir tass ko tev nevajadzeetu dariit
NAMEJS 9999 rakstīja: Es viņu nekritizēju.
Vienkārši virsraksts un teksts šajā rakstā liek mazliet aizdomāties.
1 2 3 4 111 komentāri