Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Iznākusi grāmata par latviešiem Soču olimpiskajās spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Iznākusi grāmata par latviešiem Soču olimpiskajās spēlēs
"Latvijas leģendas IV"
Foto: Alberts Linarts, sigulda.lv

Siguldas Valsts ģimnāzijā šonedēļ notika grāmatas "Latvijas leģendas IV" atklāšanas svētki. Grāmata veltīta ziemas olimpiskajām spēlēm un olimpiešiem, kuri ar saviem sasniegumiem, uzvarām un cīņas sparu Latvijas valsts vārdu ir nesuši pasaulē. Krāsaini attēli un aizraujoši stāsti par mums nozīmīgām personībām - brāļiem Dukuriem, Elīzu Tīrumu, Andri un Juri Šiciem un citiem - motivēs ne tikai topošos sportistus, bet jebkuru lasītāju.

Tā kā vairāki grāmatā pieminētie sportisti nākuši no Siguldas, izdevniecības “Jumava” pārstāve Zenta Valtere 24.novembrī iepazīstināja ar jauno grāmatu Siguldas Valsts ģimnāzijas vienpadsmito klašu skolēnus. Viņa dalījās pārdomās par leģendas kā kultūras fenomena nozīmi un pastāstīja par izdevniecības tālākajiem plāniem grāmatu cikla ”Latvijas leģendas” izdošanā.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics novērtēja grāmatas ”Latvijas leģendas” patriotiskās audzināšanas nozīmi un novēlēja ģimnāzijas skolēniem izaugsmi un pašiem kļūt par leģendām, par kurām rakstīs nākotnē.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis runāja par leģendārajiem Latvijas sportistiem un augstu novērtēja Siguldas kā olimpiešu mājvietas nozīmi, kā arī uzdāvināja ģimnāzijas bibliotēkai grāmatas par Soču olimpiskajām spēlēm.

Pēc viesu uzrunām sekoja skolēnu jautājumi par leģendām un leģendāriem cilvēkiem. Z.Valtere uzdāvināja grāmatas “Latvijas leģendas IV” eksemplārus interesantāko jautājumu autoriem - Laumai Vilciņai, Aleksai Vihlo un Teodoram Kerimovam.

Izmantotie resursi:
ww.svg.lv