Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Tā pirmā kļūda bija tik lieka..."

Rastorgujevs: "Tā pirmā kļūda bija tik lieka..."
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Andreja Rastorgujeva ambīcijas šajās olimpiskajās spēlēs joprojām paliek nepiepildītas – trīs soda minūtes bija daudz par daudz, lai šovakar pretendētu uz augstām vietām. Pēc finiša sportists atzina, ka sašļucis jau pēc pirmās pieļautās kļūdas otrajā šaušanā, jo sapratis, ka cerēto izdarīt neizdosies.

- Slēpes slīdēja normāli, tomēr 20 kilometri – tā nav viegla distance. Viss jau bija kārtībā, taču baigi lieks bija tas pēdējais šāviens pirmajā stāvus šaušanā. Tas mazliet izsita no līdzsvara, jo tajā brīdī jau saproti, ka tālāk kaut ko izdarīt būs baigi grūti. Saproti, ka tev jau ir viena kļūda un... Tas bija baigi lieks šāviens.

- Tuvu garām?
- Nezinu, tas jāprasa trenerim (kļūda bija neliela, tiesa, pretēji paveicās pirmajā guļus šaušanā, kad piektajā šāvienā mērķis aizvērās pēc pamatīga gabarīta – aut.)

- Un ceturtā šaušana?
- Nezinu, tas joprojām pēc tā pirmā šāviena, kas izsita [no līdzsvara]. Vairs nespēju tik labi sakoncentrēties un droši vien tāpēc arī tie divi šāvieni aizgāja garām. Droši vien pēc pulsācijas aizgāja nedaudz par augstu un nenovilku lejā. Vajadzēja notēmēt zemāk un tad būtu iekšā. Taču es to neizdarīju un... Trīs garām.

- Pēdējā aplī jau vairs neskrēji ar pilniem apgriezieniem?
- Skrēju un cīnījos, bet tāpat jau apzinājos, ka nav vairs īsti tas, kas būtu vajadzīgs. Kad jāskrien vēl viena distance, šādā situācijā nevajag izspiest no sevis visu pēdējo sulu. Rēķinājos, ka man vēl viena gonka palikusi.

- Pēc iedzīšanas runāji par koncentrēšanos. Kā tev šoreiz veicās ar to – pietika nosvērtības?
- Viss jau bija kārtībā līdz tam vienam šāvienam. Tas bija pilnīgi lieks. Pēc tam jau sacīkstes gaitā nekas vairs negāja. Jā, arī ar to vienu beigās vieta varētu būt normāla, taču kāda motivācija iebraukt desmitniekā, ja redzi un saproti, ka tas tāpat nav tas, ko vari izdarīt.

- Masu startu šogad esi skrējis divas reizes. Kā tev patīk šī disciplīna?
- Interesanta. Taču šeit būs ļoti bīstami – jau pirmais nobrauciens. Kad ies vienlaikus 30 lejā, nevar zināt, kas tur notiks. Ja samiksēsies, tad vienkārši visus paraus lejā. Tā nav iedzīšana, kur brauc cits aiz cita un atstarpe liela, te nāks visi kopā.

- Masu startā jāmēģina šaut ātrāk vai jātur savs ritms?
- Droši vien būtu jāšauj ātrāk, taču arī sasteigt nevajag.

 +12 [+] [-]

, 2014-02-13 18:00, pirms 10 gadiem
Lai kurš paliks masu startā, nebūšu vīlies! Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-13 18:03, pirms 10 gadiem
tu esi baigais malacis....
sasperjods rakstīja: Joprojām SC liek rakstu kopā ar manis sagatavotiem komentāriem
Kā Jums tas patīk?!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 18:06, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Joprojām SC liek rakstu kopā ar manis sagatavotiem komentāriem
Kā Jums tas patīk?!
tavs 1. koments ir 6 min peec raksta....

  +7 [+] [-]

, 2014-02-13 18:10, pirms 10 gadiem
Rastijs droši var arī kā savlaik Ole pārstāvēt savu valsti tik pat labi klasiskajā slēpošanā,par tūristiem Liepiņveidīgajiem 100% būtu augstāk! Es savu personīgi maksāto nodokļu procentu valstij atdodu Andrejam...viennozīmīgi!!!

  -2 [+] [-]

, 2014-02-13 18:13, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Cik tev centi ienaak tagad?
Lūdzu neapvainojies lētais lohatron,jo lielākie SC provakatori pelna eirās,nevis centos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-13 18:38, pirms 10 gadiem
SKALS rakstīja: Viņš vēl nav sasniedzis nevienu godalgotu vietu ne tikai olimpiādē bet arī pasaules kausā ( eiropas čempionāts nav nopietni) bet redz, ja nesanāk medaļa gandrīz vai nolaiž rokas. Bricis savulaik šajā distancē ar trim kļūdām cīnījās līdz galam un ieguva piekto vietu bet šitam tas nederot. Puisītim sakāpis galvā un patreiz spožus rezultātus var negaidīt.
tavs Bricis 28. gados to vietu izcīnīja, Rastijam 29 būs 2016. gadā Dienvidkorejā OS... Tad paskatīsimies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 20:19, pirms 10 gadiem
Es būšu pārsteigts, ja kāds apsteigs sasperjodu, iekomentējot pašam pirmajam

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 20:28, pirms 10 gadiem
Un daudzi no viņa konkurentiem var priecāties, jo Andrejs ir skrējis visu iespējamo un vēl nedēļu pirms OS skrēja EČ lai arī forma ir laba(principā tāda pati kā visu sezonu, vai pat mazliet kritusies), es varu iedomāties kas būtu ja viss būtu tikai saplānots tikai priekš OS, jo domāju formas virsotne šogad nav un netiks sasniegta.

  +8 [+] [-]

, 2014-02-13 21:08, pirms 10 gadiem
ingars31 rakstīja: Rastijs droši var arī kā savlaik Ole pārstāvēt savu valsti tik pat labi klasiskajā slēpošanā,par tūristiem Liepiņveidīgajiem 100% būtu augstāk! Es savu personīgi maksāto nodokļu procentu valstij atdodu Andrejam...viennozīmīgi!!!
Tu nu āksts muti būtu pieturējis, lielais nodokļu maksātājs. Liepiņu personīgi pazīstu. Tas puisis pats visu sasniedzis ar savām fantastiskajām darba spējām. Ģimene viņam neko diži palīdzēt nevarēja. Jau no bērnības ar veļuku uz treniņiem braukāja,kamēr citus senči ar auto pievadāja. Cik viņš to nodokļu naudu redzējis un tērējis. Kauns tā teikt būtu. Paskaties kāds bardaks tajās slēpošanas un biatlona federācijās. Labi ka mums vispār kāds valsti pārstāv. Stulbais Bērziņš vēl priecājas, ka tikai viens vien esot. Nauda nav jāizdod. Cerams ka viņu nepārvēlēs šogad.

     [+] [-]

, 2014-02-13 21:16, pirms 10 gadiem
Stundu staavu domaadama, kam lai kaapju kamanaas - tas par pirmo shaushanu staavus peedeejo shaavienu. Pirmos cetrus raiti ritmaa sashaava, pie peedeejaa apstaajaas.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 23:13, pirms 10 gadiem
Šis vīrs ir pievērsis manu uzmanību biatlonam, ko nav viegli izdarīt, aiziet Rastij parādi uz ko esi spējīgs