Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

SASPERJODS: Kā piecelties Latvijas sportam?!

Gudru un garīgi attīstītu kopienu izceļ spēja piecelties pēc kritiena, spēja analizēt, spēja atzīt kļūdas un strādāt ar uzlabojamām jomām. Vai to pēc Rio’ 2016 spēs pierādīt sporta kopiena Latvijā, maz ticīgo saskaitīsim. Taču tieši analīze un skaidrs bezkaislīgs skatījums var parādīt, ka problēmas ir risināmas un nav nekādas pārdabiskās.

Pārmaiņas vajag

No vienas puses objektīvi sporta pazinēji un eksperti atzīst, ka skaitlis 0 medaļu ailē ir likumsakarīgāks par jebkuru medaļu, kas šogad būtu. Tikai Laura Ikauniece – Ādmidiņa bija uzskatāma par reālu pasaules elites atlēti ar drošu potenciālu medaļai, kamēr pārējie – Štrombergs, Palameika, Samoilovs un Šmēdiņš, Plēsnieks, Grigorjeva tomēr virs sevīm turēja lielas jautājuma zīmes. Neiedziļināšos sīkāk, jo ne par to šeit ir stāsts.
No otras puses Latvijas atrašanās līdzās Luksemburgai, Maltai, Maķedonijai vai Turkmenistānai, Moldovai un Kirgizstānai nav likumsakarīga un cienīga OECD dalībvalstij. To vēl pieciestu, ja mums būtu kādi 6 top6 un 10 top10 rezultāti, bet tādu mums ir tikai attiecīgi 3 un 7.

Tātad Rio’ 2016 rezultāts ir slikts. Traģēdija tā nav, bet savā ziņā jumts uz galvas ir uzgāzies. IZM Sporta departamenta direktors E. Severs jau ceturtdien paziņoja, ka nepieciešamas pārmaiņas, saucot pie galda LOK, LOV un LSFP, kamēr A.Vrubļevskis – “Mums nav par ko uztraukties un kaunēties, ka Latvijas sportisti olimpiskajās spēlēs izcīna ceturto, piekto, sesto, septīto vai astoto vietu”. Pārmaiņām nepieciešams pārmaiņu līderis un A. Vrubļevskis tas noteikti nevar būt. Viņš runā, ka naudas par maz, taču kaut kā jau gadus 8 neesmu dzirdējis, ka kāds no top atlētiem būtu sūdzējies, ka kaut kas būtiski trūktu finansējuma ziņā. Tātad (ne)rezultāts rodas no kā cita.

Sporta vadība

Tālāk paskatīsimies, kas ir augsto sasniegumu sporta sastāvdaļas – infrastruktūra, atlases iespējas (nejaukt ar piesaukto konkurenci – Madarai Palameikai vai SAM/ŠME tās vairākas reizes mēnesī ir pieejamas Dimanta līgas un pasaules kausu mačos), treneri, farmakoloģija, medicīniskais personāls, funkcionāri, ak jā, un paši sportisti.
Ko mēs redzējām Rio’2016?
- Trenera vietā aizbrauc federācijas prezidents;
- Sacensībām tiek pieteikti sportisti ar neārstējamu līdz Rio’2016 traumu (Mūze), kā vārdā, nezinu, bet ceru, ka Latvijas sporta žurnālisti šo jautājumu uzdos, kamēr dzirdēs skaidrojumu;
- Delegācijas lokā ir Futbola federācijas ģenerālsekretārs, labi zinot, ka Latvijas u-21 līdz Olimpiskajām spēlēm ir tik pat reāli cik lauku hokejam;
- Kamēr top atlētu (Plēsnieks, Koha un Ikauniece - Ādmidiņa) pieprasītu brīvprātīgo fizioterapeitu Mareku Osovski nevar iekļaut sastāvā.
Tādas situācijas var radīt tikai ar pamatīgu augstprātību un visatļautību sirgstošas aprindas. Šo rakstu, lai pamatotu, kāpēc A. Vrubļevskis nevar kalpot par pārmaiņu līderi.

Pie šīs pašas daiļrunīgās ēdienkartes varam pieminēt arī L. Liepas startēšanu zem Turcijas karoga, tieši pasakot, ka Latvijā viņas sniegums nav bijis vajadzīgs. Kas ir Heines un Pušpures stāstu pamatā, tik labi nezinu. Tā pati bagātīgā disciplīnu ziņā airēšana pirms Londonas pazaudēja Šīri un Adamaiti, U-23 Pasaules čempionus.

Treneri

Par treneriem jau pats A.Vrubļevskis cēla trauksmi, ka olimpiešu treneri ļoti noveco. Taču tie paši retie tagad atsakās no savām zvaigznēm. No laba pie laba neiet. Laurai ir jāpārdomā vēl, jo gan jau visi tilti nav vēl nodeguši.
Izteikšu vēl kādu savu vērojumu – nenoliedzot tēvu lielo ieguldījumu sportistu izveidošanā un audzināšanā, pienāk brīdis, kad papucīši nav tie labākie padomdevēji un darbaudzinātāji. Pats no savas pieredzes zinu, ka tēvs – treneris nekad nedzīs cauri ugunij un ledum savu atvasi, kaut kur pasaudzēs, kaut ko pielaidīs, vai tieši pretēji, izmantos tēva autoritāti, nevis partneru diskusiju. SAM/ŠME spēles daudzveidība izskatās, ka piekliboja šoreiz. Ar Madaru Palameiku arī īsti nav atrasta pieeja Gintam Palameikam, lai no meitas dabūtu ārā maksimālo sniegumu lielajos forumos.
Savukārt, Andruškeviča blicē vajag cilvēku ar labām angļu valodas zināšanām, kas ietu un sistu dūri galdā žūrijai. Pieņemu, ka LOK atrunāsies, ka treneru kvalifikācija ir tīri federāciju jautājums.

Farmakoloģija

Jāpiemin ir arī farmakoloģijas tēma. Tas nav novērojums Rio’ 2016 laikā, taču, neatklājot informācijas avotu, noraksturošu situāciju. LOV piedāvājumā ir daudz ērti lietojamu un skaisti iepakotu preparātu – vienreizējās devas apjomā, kamēr lielie maisāmie iepakojumi ir mazāk, līdz ar ko tiek būtiski pārmaksāts par preparātiem. Tai pat laikā 9 no 10 aminoskābju sastāviem ir nepilnīgi konkrētas aminoskābes trūkuma dēļ. Izskatās, ka sportisti un treneri daudz par to neuztraucas, taču nekad nekonkurēsim un nekļūsim par superatlētiem, ja pavirši izturēsimies pret farmakoloģijas jautājumiem un zināšanām. Šajā tēmā visiem ir jābūt virzītājiem, te nevar būt ar iemītnieka dvēseli.

Mentālais (ne)spēks

Tomēr šajā rakstā visvairāk es gribu pievērsties visvājākajai vietai mūsu sporta sistēmā – psiholoģiskajai sagatavotībai. Panākumi jauniešu sacensībās, sezonas labākie sasniegumi pierāda ik uz soļa, ka ķermenis ir sagatavots, taču psihe smagi atpaliek. Ko vien vērtas ir S. Ozoliņas un M. Palameikas stāstītais, ka kājas bijušas mīkstas. Tas ir no bailēm no pārliekas mandrāžas. A. Plēsnieks arī sadega, ieraugot konkurentu rezultātus raušanā un faktiski atteicās no cīņas par olimpisko sešinieku, grūšanā necīnoties līdz galam. A. Samoilova sejā bija redzams, ka gulēts maz, ka satraukums pārņem viņa domas un ķermeni.
Taču īpaši ir jāpakavējas pie M. Palameikas starta šķēpmešanas finālsacensībās. Ļoti vērtīgs analīzes avots bija A. Tripāna intervija MIX zonā. No Madaras teikumiem, viņa parasti ļoti labi un skaidri runā, bija redzams, ka galvā ir gatavs ķīselis. Domas neskaidras, teikumi nesakarīgi. Neviens teikums runā nav sakarībā ar iepriekšējo teikumu vai domu. Kā pie tādas psihes var normāli izpildīt tehnisku disciplīnu! Madara pati atzīst, ka bail bija ielikt visu spēku 3 metienā. Stāstīja, ka katrs metiens viņai savādāk jāmet. Pasakiet, kā var būt savādāks, ja ir nostādīta tehnika un mērķis ir aizmest vistālāk. Madara domā un runā it kā šķēpmešanā būtu raušana un grūšana. Man šķiet, ka tā nevar profesionāls sportists savās domās peldēt... Ne velti pieminētais M. Osovskis jau norādīja, ka milzīgā aizraušanās ar soctīkliem, nevis novērš domas no starta, bet sagrauj jebkādu koncentrēšanās sistēmu sevī. Taču cilvēks jau nav amēba, un, ja Plēsniekam prasās redzēt, cik pacēluši konkurenti treniņos, tad no kaut kā notiek bēgšana. Nezinu, vai te psihologs līdzēs, jo sportisti jau sirgst ar šādām vainām gadiem.
Tāpēc atļaušos apgalvot, ka te ir nepieciešams darbs jau ar psihoterapeitu. Ir jāatrod baiļu avots. Lai šis neizklausītos pēc dīvainas muldoņas, lietošu līdzības. Madaras laulībā ar šķēpu ir milzīga neticība saviem spēkiem un bailes. Tās var ar ārstnieciskiem līdzekļiem izārstēt. No tā nav jākaunas. Izlabojam šo stāvokli un kļūstam par stabilu 6nieka iemītnieku.
Līdz ar ko, ja LOK/LOV/LSFP nesapratīs, ka ir jāinvestē sportistu psiholoģiskā stāvokļa novērošanā, analīzē un sagatavošanā, dažiem jau psihoterapijas pakāpē, ne manēža Rīgā, ne labi treneri, ne izdarīgi funkcionāri un ne laba farmakoloģija neglābs mūs no Rio’ 2016 iznākuma. Faktiski pirmais, ka šo skaļi pateica Latvijā bija slovēņu treneris Gašperns Okorns (BK Ventspils), ka mums ir zaudētāju psiholoģija. Bet, vai ir kas mainījies kopš tiem laikiem. Vai ir kas darīts? Mūsu Mašīna M. Štrombergs pat netika galā ar bailēm no otrā tramplīna, redzot, ka komandas biedrs nokrīt jau brīvajā aplī.

LOV

Redziet, darāmais ir sarežģīts, bet ne neiespējams. Pie tam neprasa daudz naudas. Rio’ 2016 sakarā tomēr gribas izteikties par publiskās naudas (LOV) un sportistu attiecībām. Te uzskatāms piemērs bija mūsu bīčistu dalība Klāgenfurtē. Ja sportistos tiek ieguldīta valsts nauda 4 gadus, tad valsts naudai būtu jābūt teikšanai par dalību pasaules kausa (vērtīgas papildpeļņas) posmos. Acīmredzami Klāgenfurtē palika gan emocijas, gan spēki, gan tika nozagts aklimatizācijai nepieciešamais laiks, lai grupu turnīrā nospēlētu atbilstoši savam līmenim, ar ko būtu pieticis tikšanai izslēgšanas spēlēs.

Rīcības plāna pirmās skices

Zinu, ka līdz šai vietai jau liela daļa vairs nelasīs, tomēr beigās ieliekšu dažus riecienus ceļamaizes sporta saimei:
1. Veikt vērtību pārvērtēšanu LOK organizatoriskajā darbā, lai visur sportists būtu pirmajā vietā (E. Severa vārdi);
2. Pārskatīt LOV piešķirtās naudas ietekmi uz dalību ikdienišķās sacensībās, lai netraucētu fiziskajai formai lielajos forumos;
3. Izveidot labākās prakses informācijas apmaiņas sistēmu farmakoloģijas jomā;
4. Par prioritāti nākamajā 4gadē izvirzīt sportistu psiholoģisko sagatavotību;
5. Veikt vadošo sportistu, kuri regulāri saskaras ar psiholoģisko nenoturību, īpašu sagatavošanu jau šajā starpsezonā (paņemiet dārgu, bet labu psihoterapeitu Agri Gravu);
6. Vairāk lasīt grāmatas un būt saskaņā ar dabu, mazāk ļauties virspusējām un gaistošām lietām;

Nobeigums

Beigās izteikšos skarbi, ja atsevišķās aprindās nemainīsies attieksme pret sportistiem, pārmaiņu nepieciešamību un pamatīgumu, tad uz medaļām turpmāk cerēsim tikai tad, kad Olimpiskajās spēlēs ieviesīs karpu makšķerēšanu un strongmenus!

Pateicība

Milzīgs paldies pilnīgi visiem olimpiešiem un viņu atbalstītājiem par ieguldīto smago darbu. Daļai neizdevās savu potenciālu realizēt, un mums līdzjutējiem tas sāp ne mazāk, bet pa visiem kopā pārvarēsim esošo situāciju. Attīstību varēs prasīt tad, kad būs halles (v/a; BMX u.c.), godprātīga vadība un ieviesta psiholoģiskās sagatavotības shēma.

Darīt lietas pareizi mēs mākam, bet jādara ir pareizās lietas!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 14:18, pirms 8 gadiem
Man ir divi komentāri.

Pirmais- par Mežecki. Nevajag aizmirst, ka Mežecka statuss attiecībā uz OS ir nevis LFF ģenseks, bet gan LOK viceprezidents. Man šķiet, daudzi to nezina. Vai tiešām LOK viceprezidentiem (Fogels, Bergmanis un Mežeckis) nebūtu jābrauc uz olimpiādi? Hmm..

Otrais.
Par to esmu pārliecinājies jau 30 un vairāk gadus, ka latvieša mentalitāte nav augstiem sportiskiem sasniegumiem piemērota. Niknums, zināma nekaunība, augsta līderība, sabalansēta pārliecība- stipri zem tādām valstīm kā, piemēram, dienvidslāvu tautas, ukraiņi, poļi, tie paši lietuvieši, vācieši un citi. Faktiski tautām, kurām vēsture devusi lielākas iespējas būt pie varas, cīnīties, būt noteicošām. Latvieši labi strādā, ekonomika mums iet augšā krietni labāk, nekā daudzām sportiskām valstīm- piemēram, Serbijai vai Ungārijai, kurās mudž no labiem sportistiem.
Mentalitātes lietas ir maināmas tikai paaudzēs.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 14:26, pirms 8 gadiem
Paldies! Ļoti interesants analītisks raksts!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 14:43, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Man ir divi komentāri.

Pirmais- par Mežecki. Nevajag aizmirst, ka Mežecka statuss attiecībā uz OS ir nevis LFF ģenseks, bet gan LOK viceprezidents. Man šķiet, daudzi to nezina. Vai tiešām LOK viceprezidentiem (Fogels, Bergmanis un Mežeckis) nebūtu jābrauc uz olimpiādi? Hmm..
Un kādēļ gan viņiem būtu jābrauc? Saprastu, ja Latvijai būtu delegācijas kā lielvalstīm, bet vai 30 atlētiem līdzi jābrauc >100 tūristu? Un cik korekti tādā situācijā apgalvot, ka sportam trūkstot naudas?

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:06, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Un kādēļ gan viņiem būtu jābrauc? Saprastu, ja Latvijai būtu delegācijas kā lielvalstīm, bet vai 30 atlētiem līdzi jābrauc >100 tūristu? Un cik korekti tādā situācijā apgalvot, ka sportam trūkstot naudas?
nebrauc 100, tā bija pārspīlēta informācija

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 15:30, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: nebrauc 100, tā bija pārspīlēta informācija
Ej nu sazini, cik viņu tur bija. Tā pat nekāda informācija par delegācijas sastāvu/uzdevumiem un izmaksām netiks publicēta un nevienam par šo atbildība jāuzņemas nebūs.

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:32, pirms 8 gadiem
Interesanti vai šāds raksts taptu arī tad, ja LV veiksmes rezultātā izdotos dabūt 1-2 medaļas??? Lai gan patiesībā tas neko nemainītu pēc būtības esošajā situācijā..
Nesaprotu šos bļāvējus par to, ka ir notikusi traģēdija:
1) ko Latvijai dos pāris izcīnītās medaļas??? ko tas parāda??? ASV uzvarēja kopvērtējumu, bet vai vidējais amerikānis ir tik ļoti veselīgāks un sportiskāks par latvieti, diez vai.. sporta prioritātei valsts līmenī būtu jābūt izaudzināt veselīgu tautu, kas strādā un maksā nodokļus, nevis tērē pabalstus un saņem bezmaksas medicīnu.. tālāk jau var skatīties uz augsto sasniegumu sportu, kur ieguvums varētu būt Latvijas reklāma pasaulē.. bet pa lielam tā vnk ir mērīšanās ar krāniņiem..
2) un pat ja gribas pamērīties - cik loģiski ir prasīt medaļas katrā no olimpiādēm.. Latvija nav bagāta ne naudas, ne cilvēkresursu apjoma ziņā.. ok, analizējam un domājam, ko un kā darīt labāk, bet tas būtu jādara arī tad, ja pāris medaļas iekristu Latvijas kontā.. uz attīstību jātiecas vienmēr..
3) kādēļ salīdzinam ar Luksemburgu un Kirgistānu? Pie medaļām netika arī Islande, turīgā Saūda Arābija un daudzas citas ar cilvēkresursiem bagātas valstis..

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:38, pirms 8 gadiem
Sapratu, ka daži sporta veidi(2mlj valstī) ir apdalīti līdz Indijas līmenim(ar lielu masveidību), bet daži "Islandes" sporta veidi- ir tikuši līdz top10 bagātāko valstu līmenim!
Katrs bīda savas intereses.

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:48, pirms 8 gadiem
Pone riktīgs malacis. Varēja vēl konkurētnespējīgo peldētāju vietā Poņu famīliju paņemt līdzi

  -2 [+] [-]

, 2016-08-22 15:57, pirms 8 gadiem
Beigās izteikšos skarbi, ja atsevišķās aprindās nemainīsies attieksme pret sportistiem, pārmaiņu nepieciešamību un pamatīgumu, tad uz medaļām turpmāk cerēsim tikai tad, kad Olimpiskajās spēlēs ieviesīs karpu makšķerēšanu un strongmenus!

Kas tieši tavā teikumā ir
skarbs? Kas vainas ir makšķerēšanai un strongmeniem pret golfu,stenda šaušanu vai da jebkuru citu pasaules sporta veidu??

te ņirdz par bērnu ritentiņiem,,,bet ar ko tāda bumbas spārdīšana vai bumbiņas trāpīšana apaļajā caurumiņa būtu kkāda cienījamāka,smīnu neizraisošāka nodarbe savā būtībā?

nu protams,viss jau atkarīgs no izveidojušās sportu hierarhijas

būtu viss pretēji, ta mēs te izsmietu visus bumbas spārdītājus,kas līdz 40 gadiem spēlē šadu pilnīgi bērnišķigu un smieklīgu sportu,bet nenodarbojas ar populāriem, pelnošiem veidiem k;a skeletons,BMX, galda teniss,rokasbumba

ta neviens neteiktu "šļūcēji","bērnu" riteņu minēji ar negatīvu pieskaņu

  +4 [+] [-]

, 2016-08-22 16:06, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Beigās izteikšos skarbi, ja atsevišķās aprindās nemainīsies attieksme pret sportistiem, pārmaiņu nepieciešamību un pamatīgumu, tad uz medaļām turpmāk cerēsim tikai tad, kad Olimpiskajās spēlēs ieviesīs karpu makšķerēšanu un strongmenus!

Kas tieši tavā teikumā ir
skarbs? Kas vainas ir makšķerēšanai un strongmeniem pret golfu,stenda šaušanu vai da jebkuru citu pasaules sporta veidu??

te ņirdz par bērnu ritentiņiem,,,bet ar ko tāda bumbas spārdīšana vai bumbiņas trāpīšana apaļajā caurumiņa būtu kkāda cienījamāka,smīnu neizraisošāka nodarbe savā būtībā?

nu protams,viss jau atkarīgs no izveidojušās sportu hierarhijas

būtu viss pretēji, ta mēs te izsmietu visus bumbas spārdītājus,kas līdz 40 gadiem spēlē šadu pilnīgi bērnišķigu un smieklīgu sportu,bet nenodarbojas ar populāriem, pelnošiem veidiem k;a skeletons,BMX, galda teniss,rokasbumba

ta neviens neteiktu "šļūcēji","bērnu" riteņu minēji ar negatīvu pieskaņu
Paldies par komentu!
Sapratu par lielo dzimstību!
Vecāki cer, ka vismaz viens bērns viņiem palīdzēs vecumdienās, jo nav sistēmas, kas garantētu naudu!

Eiropā ir sistēma un tur par to nav jāuztraucas!

Vai vienkāršāk nav izveidot sistēmu, nevis cerēt uz brīnumiem vai gaidīt no katra pārstāvja?

Visi tik bļauj par lielo dzimstību un pāapdzīvotību, bet nerisina vienkāršus jautājumus!

Skeletonā un BMX nekad nebūs sistēma, jo ir neloģiska no visiem aspektiem, bet labu futbolu var spēlēt arī bērni, ja rada intrigu!

     [+] [-]

, 2016-08-22 17:52, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Pirmais- par Mežecki. Nevajag aizmirst, ka Mežecka statuss attiecībā uz OS ir nevis LFF ģenseks, bet gan LOK viceprezidents.
O, nebiju piefiksējis.

     [+] [-]

, 2016-08-22 17:58, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Man ir divi komentāri.

Pirmais- par Mežecki. Nevajag aizmirst, ka Mežecka statuss attiecībā uz OS ir nevis LFF ģenseks, bet gan LOK viceprezidents. Man šķiet, daudzi to nezina. Vai tiešām LOK viceprezidentiem (Fogels, Bergmanis un Mežeckis) nebūtu jābrauc uz olimpiādi? Hmm..

Otrais.
Par to esmu pārliecinājies jau 30 un vairāk gadus, ka latvieša mentalitāte nav augstiem sportiskiem sasniegumiem piemērota. Niknums, zināma nekaunība, augsta līderība, sabalansēta pārliecība- stipri zem tādām valstīm kā, piemēram, dienvidslāvu tautas, ukraiņi, poļi, tie paši lietuvieši, vācieši un citi. Faktiski tautām, kurām vēsture devusi lielākas iespējas būt pie varas, cīnīties, būt noteicošām. Latvieši labi strādā, ekonomika mums iet augšā krietni labāk, nekā daudzām sportiskām valstīm- piemēram, Serbijai vai Ungārijai, kurās mudž no labiem sportistiem.
Mentalitātes lietas ir maināmas tikai paaudzēs.
Paldies, Domubiedr!
Mežecka statuss bija palaists garām, bet tāpēc vien rakstu nelabošu vairs.

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:01, pirms 8 gadiem
smailiite rakstīja: Interesanti vai šāds raksts taptu arī tad, ja LV veiksmes rezultātā izdotos dabūt 1-2 medaļas??? Lai gan patiesībā tas neko nemainītu pēc būtības esošajā situācijā..
Nesaprotu šos bļāvējus par to, ka ir notikusi traģēdija:
1) ko Latvijai dos pāris izcīnītās medaļas??? ko tas parāda??? ASV uzvarēja kopvērtējumu, bet vai vidējais amerikānis ir tik ļoti veselīgāks un sportiskāks par latvieti, diez vai.. sporta prioritātei valsts līmenī būtu jābūt izaudzināt veselīgu tautu, kas strādā un maksā nodokļus, nevis tērē pabalstus un saņem bezmaksas medicīnu.. tālāk jau var skatīties uz augsto sasniegumu sportu, kur ieguvums varētu būt Latvijas reklāma pasaulē.. bet pa lielam tā vnk ir mērīšanās ar krāniņiem..
2) un pat ja gribas pamērīties - cik loģiski ir prasīt medaļas katrā no olimpiādēm.. Latvija nav bagāta ne naudas, ne cilvēkresursu apjoma ziņā.. ok, analizējam un domājam, ko un kā darīt labāk, bet tas būtu jādara arī tad, ja pāris medaļas iekristu Latvijas kontā.. uz attīstību jātiecas vienmēr..
3) kādēļ salīdzinam ar Luksemburgu un Kirgistānu? Pie medaļām netika arī Islande, turīgā Saūda Arābija un daudzas citas ar cilvēkresursiem bagātas valstis..
Jā - tā ir mana vaina!!! Ka rakstā ir pārāk daudz tēmu.
Galvenā tēma bija psiholoģija. Lauras vai Kohas medaļa neliktu klusēt Sintai un Madarai par to, ka mīkstas kājas.

Raksts ir par to, ka jāpalīdz mūsu jau tā retajiem spīdekļiem.

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:12, pirms 8 gadiem
Ir cerība, ka A. Vaiders varētu dažus jautājumus uzdot, kamēr būs atbildes un risinājumi

Raksts / Arturs Vaiders: Vai ar konfekti vien...

     [+] [-]

, 2016-08-22 21:04, pirms 8 gadiem
Ja jaa tagad tas ir modee raudaat un analizeet par visu slikto un nepareizo.(ar visu lok bosu prieksgalaa). Buutu vismaz 2 blekji, tad visi juus laciishi saseestos rindinjaa un klapeetu rocinjas.

     [+] [-]

, 2016-08-22 21:12, pirms 8 gadiem
Un visi apmierinajuma kasitu savus resnos vederus, arii palagus sacereet nevajadzeetu.

     [+] [-]

, 2016-08-22 22:03, pirms 8 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Un visi apmierinajuma kasitu savus resnos vederus, arii palagus sacereet nevajadzeetu.
Uzvarētājus netiesā!!!
Ja nezināji, mazais kaimiņ!

Nav uzvaru, nāk kaprači!!!

     [+] [-]

, 2016-08-22 22:08, pirms 8 gadiem
Kārtējā komēdijas sērija:
- vāja diplomātija (pat akls sabiedrības loceklis kasīs pakausi par nevarīgiem argumentiem mundiera tīrīšanai);
- vāja žurnālistika (kur viedoklis, kur jautājumi).

Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-22 22:16, pirms 8 gadiem
smailiite rakstīja: Interesanti vai šāds raksts taptu arī tad, ja LV veiksmes rezultātā izdotos dabūt 1-2 medaļas??? Lai gan patiesībā tas neko nemainītu pēc būtības esošajā situācijā..
Nesaprotu šos bļāvējus par to, ka ir notikusi traģēdija:
1) ko Latvijai dos pāris izcīnītās medaļas??? ko tas parāda??? ASV uzvarēja kopvērtējumu, bet vai vidējais amerikānis ir tik ļoti veselīgāks un sportiskāks par latvieti, diez vai.. sporta prioritātei valsts līmenī būtu jābūt izaudzināt veselīgu tautu, kas strādā un maksā nodokļus, nevis tērē pabalstus un saņem bezmaksas medicīnu.. tālāk jau var skatīties uz augsto sasniegumu sportu, kur ieguvums varētu būt Latvijas reklāma pasaulē.. bet pa lielam tā vnk ir mērīšanās ar krāniņiem..
2) un pat ja gribas pamērīties - cik loģiski ir prasīt medaļas katrā no olimpiādēm.. Latvija nav bagāta ne naudas, ne cilvēkresursu apjoma ziņā.. ok, analizējam un domājam, ko un kā darīt labāk, bet tas būtu jādara arī tad, ja pāris medaļas iekristu Latvijas kontā.. uz attīstību jātiecas vienmēr..
3) kādēļ salīdzinam ar Luksemburgu un Kirgistānu? Pie medaļām netika arī Islande, turīgā Saūda Arābija un daudzas citas ar cilvēkresursiem bagātas valstis..
Lielā sporta jēga jau ir mērīšanās un valsts reklāma. Bet, nu tas, protams, strādā tikai pa īstam tikai patiešām lielu un pārējai pasaulei pamanāmu panākumu gadījumā. EČ futbola laikā un pēc tam pamatīgi pieauga tūristu interese par Tevis minēto Islandi.
Bet ja tā padomā, lielākas jēgas no medaļām tādās airēšanās, svarcelšanās, desmitcīņās, stenda šaušanās, lodes grūšanās utt īstenībā nav. Kur nu vēl, ja tie nav zelti, bet sudrabi, bronzas. Jēga parādās, ja medaļu kopskaits ir patiešām pamanāms vai arī disciplīna ir viena no dažām, kuru skatās visi (100m sprints, basketbols, vēl daži).

Tā, ka ko tur cepties, pa lielam kada starpība, vai tur ceturtā vai otrā vieta. Futbols jāattīsta. Vēl kāds Porziņģis jāuzcep. tikai tam ir jēga lielā sporta kontekstā. A pārējais lai ir tas "veselīgais tautas sports".

     [+] [-]

, 2016-08-22 22:18, pirms 8 gadiem
Cerams, Jods neapvainosies par svarcelšanas pieminēšanu šādā kontekstā.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-23 08:17, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Cerams, Jods neapvainosies par svarcelšanas pieminēšanu šādā kontekstā.
Protams, ka neņemu ļaunā. Vienīgi pamana OČ supersmagsvaros uz to vakaru - ā no Gruzijas. Rezazade rekordu laboja, nu to jau tikai spečuki vai sporta gardēži sapratīs. Tā viss tiesa.

Par to medaļu vērti - tā ir tik, cik mēs esam medaļu sarakstā. Ar kāda sporta veida medaļu, tiešām nav svarīgi. Tagad visi nošūpo galvu - SOM POR AUT 1 bronziņa - ko tik švaki. Iespējams, ka pat tas sliktāk, nekā, ja nemana Latviju. ...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-23 11:12, pirms 8 gadiem
Par Palameiku atliek tikai piekrist. Paskatoties viņas karjeru un rezultātus lielajos mačos, tā 10 vieta ir vairāk likumsakarība nevis neveiksme.