Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nenotiks arī Velsas un Skotijas Sešu nāciju čempionāta cīņa

Juris Miņins
Juris Miņins

Nenotiks arī Velsas un Skotijas Sešu nāciju čempionāta cīņa
Skats uz "Millenium Stadium", kurā bija jānotiek mačam
Foto: AFP/Scanpix

Sešu nāciju čempionāta rīkotāji paziņoja, ka, sekojot pasaules tendencēm un izvērtējot sabiedrības veselības riskus, rītdien paredzētais mačs starp Velsu un Skotiju tiek pārcelts uz gada otro pusi.

Sešu nāciju čempionāts regbijā jau bija cietis no koronavīrusa COVID-19 pandēmijas, jo līdz šim tika atceltas trīs spēles, taču Velsas un Skotijas mačam bija jānotiek pēc kalendāra. Tiesa, šodien ir kļuvis zināms, ka turnīra rīkotāji ir vēlreiz izvērtējuši visus riskus, kas saistīti ar šāda masu pasākuma rīkošanu (spēlei bija jānotiek Kārdifas "Millenium" stadionā, kas spēj uzņemt ap 74 tūkstošiem skatītāju) un nolēmuši spēli pārcelt uz rudeni.

Līdz ar šo lēmumu var teikt, ka 2020. gada Sešu nāciju čempionāta pēdējā cīņu kārta ir pārcelta uz rudeni, bet Īrijai un Itālijai būs jāaizvada arī savstarpējais mačs vēl no ceturtās maču kārtas.

Atgādināsim, ka šis ir jau otrais gadījums Sešu nāciju čempionāta vēsturē, t.i., kopš 2000. gada, kad turnīram pievienojās Itālija, kad kādas slimības izplatības dēļ čempionāts nevar notikt ierastajā laikā. 2001. gadā mutes un nagu sērgas dēļ uz rudeni, septembri un oktobri, tika pārceltas trīs spēles ar Īrijas piedalīšanos.

Par to, kad varētu tikt aizvadītas atlikušās 2020. gada Sešu nāciju čempionāta spēles pagaidām nav informācijas.

Jāpiebilst, ka koronavīruss regbiju, tāpat kā citus sporta veidus, ir skāris diezgan nopietni, jo bez Sešu nāciju čempionāta maču atcelšanas un citu turnīru spēļu laiku izmaiņām, pašlaik ir apturēta "Rugby Europe" turnīru izspēle. Savā pakļautībā esošos turnīrus (tajā skaitā "Top 14" un "Pro D2") apturējusi ir arī Francijas regbija savienība un uz nenoteiktu laiku ir apturēts arī "Pro 14" turnīrs.

Vienīgais no vadošajiem Ziemeļu puslodes klasiskā regbija čempionātiem, kas nav paziņojis par spēļu apturēšanu ir Anglijas Premjerlīga. Rītdien ir paredzēts Premjerlīgas kausa fināls un pēc tam Premjerlīgas vadība lems par nākotni.

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/