Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa atsakās no septītnieka izlases, skoti un angļi samazina spēlētāju atalgojumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa atsakās no septītnieka izlases, skoti un angļi samazina spēlētāju atalgojumu
Skotijas izlases spēlētāji 2019. gada Pasaules kausā
Foto: Imago/Scanpix

Turpinoties nenoteiktībai, kas saistīta ar Covid-19 pandēmiju, Britu salu regbija savienības ir spiestas pieņemt jaunus taupības pasākumus, kas skar gan izlases, gan arī savienību pārstāvošos spēlētājus.

Covid-19 pandēmijai sākoties, vairākas pasaules valstu regbija savienības un klubi jau bija paziņojuši par ievērojamiem taupības pasākumiem. Tiesa, tā kā koronvīruss vēl nav uzveikts un nav zināms, kad tas varētu tikt ierobežots pietiekošā mērā, lai varētu atgriezties pie pirms-vīrusa dzīves, daudzām regbija organizācijām ir atkal jāķeras pie budžeta optimizēšanas.

Tā Velsas regbija savienība ir paziņojusi, ka finansiālo risku dēļ viņi pārtrauc regbija-7 izlases programmu. Paziņojumā ir teikts, ka pašlaik šī programma nes pārāk lielus zaudējumus un tā kā arī Pasaules sērija šogad nesāksies laikā, velsieši, pie esošās situācijas, neredz iespēju komandas ilgtspējīgai uzturēšanai. Tiesa, tāpat tiek piebilsts, ka, lai arī šis ir ļoti sāpīgs lēmums, Velsas regbija savienība neatsakās no šīs programmas pavisam, taču to atjaunos, kad organizācijas finansiālā situācija būs labvēlīgāka.

Skotijas regbija savienība pagaidām nav paziņojusi par kādas savas programmas slēgšanu, taču kopā ar profesionālo spēlētāju asociāciju ir vienojusies par atalgojuma samazināšanu. Algu samazinājuma apjomi netiek atklāti, jo vienošanās esot konfidenciāla. Atgādināsim, ka Skotijas regbija savienība algas maksā aptuveni 150 regbistiem, kas spēlē Skotijas "Pro14" līgas klubos, kā arī dažādās izlasēs.

Anglijas regbija savienība līdz šim ir bijusi viena no turīgākajām, taču arī viņiem nākas ciešāk savilkt jostas un šoreiz ciest dabūs izlases spēlētāji, kuriem samazinās kompensācijas par izlašu mačiem. Ir paziņots, ka par šoruden paredzētajām testu cīņām katrs izlases spēlētājs saņems 17 250 britu mārciņas, iepriekšējo 23 000 mārciņu vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/