Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skoti sabojā Bortvika debiju, Francija noturas pret Itāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Skoti sabojā Bortvika debiju, Francija noturas pret Itāliju
Skotijas izlase ar Kalkutas kausu, Foto:Reuters/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē startēja 2023. gada Sešu nāciju čempionāts un jau pirmajā tā kārtā zaudējumu piedzīvoja Velsa un Anglija, kas decembrī bija tikušas pie jauniem galvenajiem treneriem.

2023. gada Sešu nāciju čempionāts ir ne tikai ikgadējā rēķinu kārtošana starp Eiropas spēcīgākajām izlasēm, bet arī svarīgs atskaites punkts gatavojoties rudenī paredzētajam Pasaules kausam. Ar īpašu nepacietību šos agrā pavasara mačus gaidīja Velsā un Anglijā, jo šīm izlasēm pirms gadu mijas nomainījās galvenie treneri.

Pie Velsas izlases stūres stājās Vorens Getlends, kuram velsieši nebija jāiepazīst, tā kā ar šo komandu viņš strādāja līdz pat 2019. gadam. Tiesa, pašlaik "pūķi" ir ne tajā labākajā situācijā un sportiskajā formā, tāpēc pirms mača ar Īriju lielu cerību uz tūlītēju kursa maiņu nevienam nebija.

Īrijas izlase, turpretim, ilgi ceremonēties nedomāja un Cīlens Doriss jau otrajā minūtē guva šī turnīra pirmo piezemējumu, kas iesāka īru dominēšanu un var teikt, ka lielu jautājumu par mača uzvarētāju nav. Endija Farela vīri spēlēja droši un arī gana rezultatīvi. Līdz spēles 21. minūtei Īrija jau bija guvusi trīs piezemējumus, kamēr Velsas labā bija gūti vien trīs punkti pēc Dena Bigara realizētā soda.

Velsa gan otrajā puslaikā piezemējumu guva, bet tas mača gaitā nemainīja pilnīgi neko, jo īri noveda šo spēli līdz pārliecinošai uzvarai ar 34:10.

Ja velsiešu izlases stūre tika nodota pieredzējuša "regbija vilka" rokās, tad no Anglijas izlases kuģa pavisam negaidīti izmesto Ediju Džonsu nomainīja Stīvs Bortviks, kurš starptautiskajā regbijā galvenā trenera amatā vēl nebija strādājis.

Debija iepriekšējās sezonas Anglijas Premjerlīgas uzvarētājam izvērtās diezgan bēdīga, jo, lai arī angļi, patiecoties Maksa Malinsa diviem piezemējumiem, bija priekšā līdz pat mača izskaņai, pēdējais vārds šajā cīņā piederēja skotiem, precīzāk Skotiju pārstāvošajam dienvidāfrikānim Duhanam van der Mervem, kuram arī divas reizes izdevās nogādāt bumbu ieskaites zonā, tajā skaitā arī spēles 74. minūtē, kas arī nodrošināja uzvaru skotiem.

Tā Skotijas izlasei bija trešā uzvara pār Angliju pēc kārtas un pirmā reize kopš 1909. gada, kad viņiem ir izdevies uzvarēt divos izbraukuma mačos pēc kārtas. Šī uzvara skotiem arī ļāva paturēt Kalkutas kausu, kas ik gadu tiek izspēlēts abu izlašu savstarpējā cīņā.

Savukārt šodien pirmā spēļu kārta tika noslēgta ar Itālijas un Francijas spēkošanos. Itāļi, protams, ir ierastie Sešu nāciju kausa pastarīši, taču 2022. gada sniegums, kad viņi pārspēja gan Velsu, gan Austrāliju, lika cerēt, ka, iespējams, šī izlase šogad būs veiksmīgāka.

Pie pirmās uzvaras pret vienu no planētas spēcīgākajām izlasēm itāļi gan netika, taču izrādīja ļoti sīvu pretestību un arī parādīja raksturu.

Cīņas ievadā francūži izvirzījās vadībā ar 19:6, taču puslaika pēdējās desmit minūtēs 2022. gada planētas labākais jaunais spēlētājs Endžs Kapuozo guva piezemējumu, kas sāka itāļu pakaļdzīšanos. Puslaika pārtraukumā ejot rezultāts bija jau 14:19.

Otrajā spēles daļā Francija uz 10 minūtēm palika mazākumā, kas, protams, ietekmēja spēles gaitu, jo itāļi varēja ilgāk mēģināt pārņemt cīņas vadības grožus, taču viņiem gan tas neizdevās. Tiesa, puslaika rezultāts palika neizšķirts – 10:10, bet spēles beigās uz tablo tika parādīta Francijas uzvara ar 29:24.

2023. gada Sešu nāciju čempionāts, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
VelsaĪrija10:34
AnglijaSkotija23:29
ItālijaFrancija24:29
#KomandaSUNZP
1.Īrija11005
2.Skotija11005
3.Francija11005
4.Itālija10011
5.Anglija10011
6.Velsa10010

     [+] [-]

, 2023-02-05 21:07, pirms gada
Es tā saprotu, ka Itālijai, protams, ir mazākā mājas spēļu apmeklētība šajā turnīrā, bet tāpat ir pieklājīgs apmeklējums. Kārtējo reizi uzdošu jautājumu Jurim, jo gribētos uzzināt, ko viņš domā par Francijas izredzēm izcīnīt PK šogad?

     [+] [-]

, 2023-02-05 21:13, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es tā saprotu, ka Itālijai, protams, ir mazākā mājas spēļu apmeklētība šajā turnīrā, bet tāpat ir pieklājīgs apmeklējums. Kārtējo reizi uzdošu jautājumu Jurim, jo gribētos uzzināt, ko viņš domā par Francijas izredzēm izcīnīt PK šogad?
Es teikšu tā (ar šā brīža info) - Francija ir lielākie favorīti uz uzvaru.

     [+] [-]

, 2023-02-05 22:54, pirms gada
Gada piezemējums laikam ir jau izdarīts.