Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa fināla tiesnesis Bārnss noslēdz karjeru un iestājas pret draudētājiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kausa fināla tiesnesis Bārnss noslēdz karjeru un iestājas pret draudētājiem
Veins Bārnss. Foto: AP/Scanpix

Anglis Veins Bārnss, kurš sestdien tiesāja Pasaules kausa regbijā finālu starp Dienvidāfrikas Republiku un Jaunzēlandi, paziņojis par karjeras beigām.

44 gadus vecais angļu tiesnesis kļuva par pirmo Pasaules kausa vēsturē, kurš finālā parādījis sarkano kartīti, pirmajā puslaikā noraidot Jaunzēlandes kapteini Semu Keinu. Otrajā turnīrā pēc kārtas triumfēja Dienvidāfrikas Republika – 12:11.

Bārnss pēc fināla saņēma nāves draudus, un pēc karjeras beigām viņš gatavs atbalstīt citus tiesnešus un iestāties pret draudētājiem. "Strādāšu pie tā, lai tiesnešu asociācija būtu sadzirdēta un lai tiesnešiem un viņu ģimenēm būtu atbilstoša atbalsta sistēma, ņemot vērā, ka draudi internetā kļuvuši pārāk regulāri."

Piecos Pasaules kausos strādājušais Bārnss debitēja 2006. gada jūnijā spēlē starp Fidži un Samoa izlasēm. Bārnss tiesājis 111 starptautiskās spēles, kas ir rekords. 2019. gadā viņš tika atzīts par pasaulē labāko regbija tiesnesi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/rugby-uni...