Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tumšajā Ļaudonas mežā noskaidroti valsts čempioni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tumšajā Ļaudonas mežā noskaidroti valsts čempioni
Jānis Krūmiņš - Latvijas nakts čempions
Foto: lof.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē tika izcīnītas pirmās Latvijas čempionāta medaļas jaunajā orientēšanās sezonā. Ļaudonā notikušajās nakts orientēšanās sacensībās par pirmajiem 2014.gada valsts čempioniem kļuva Jānis Krūmiņš (SK "Briksnis") un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS).

Nepilns simts sportistu pieņēma tumšo Ļaudonas mežu un OK "Aronas" sarūpēto distanču izaicinājumu, vēlā piektdienas vakarā sacenšoties par labāko nakts orientieristu godu.

Sieviešu elitē Līga Valdmane izrādījās precīzākā un izcīnīja zelta medaļu, par nepilnu pusminūti apsteidzot Elīnu Svilpi (Mežamalas MTB / Madonas BJSS). Ātrums, ar kuru varētu pacīnīties par uzvaru, bija arī Iritai Puķītei (OK "Kāpa"), bet pieļautās lielās kļūdas lika samierināties ar bronzas godalgu.

Vīriešu elitē bija pati nopietnākā konkurence - uz starta stājās 22 orientieristi no trīs valstīm! Kā jau tas nakts orientēšanās mēdz notikt, sacensības izvērtās neparedzamas. Ātrākais distancē bija lietuvietis Giedrs Sabaļausks, kurš finišēja ar laiku 54:10, bet, tā kā medaļas izcīnīt var tikai Latvijā reģistrētie orientieristi, tad zelta medaļa tika otrajam labākajam vakara rezultātam, kuru uzrādīja pieredzējušais Jānis Krūmiņš (SK "Briksnis") - 56:18. Sudraba medaļu izcīnīja Jānis Tamužs (IK "Auseklis") ar laiku 57:24, tikai par 43 sekundēm apsteidzot Anatoliju Tarasovu.

Nākamās medaļas tiks sadalītas 10. un 11.maijā Aizputē un Kalvenē, sacenšoties sprinta un garajā distancē.

Izmantotie resursi:
www.lof.lv