Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tiks izcīnītas medaļas orientēšanās maratonā

Tiks izcīnītas medaļas orientēšanās maratonā
Foto: Publicitātes foto

27. septembrī Alūksnes novadā, pie Meistara ezera notiks pēdējais šīs sezonas Latvijas čempionāts orientēšanās sportā - pagarinātajā jeb maratona distancē. Aptuveni 250 sportisti distancēs dosies ar kopējo startu, lai noskaidrotu izturīgākos Latvijas orientieristus dažādās vecuma grupās.

Protams, iespaidīgākā garuma distances ir elites grupās. Vīriešu elitē jāveic 24,2 kilometrus gara distance, bet sieviešu elitē - 15,1 kilometrs.

Vīriešu elitē izteikts favorīts ir Jānis Krūmiņš, kurš ir maratona distances speciālists un kuram mājās ir jau septiņas zelta medaļas, kas pēdējo deviņu gadu laikā izcīnītas tieši šajā Latvijas čempionāta distancē. Taču viņu izaicinās Latvijas izlases sportisti Jānis Kūms un Andris Jubelis.

Sieviešu elitē arī ir skaidri izteikta favorīte - Līga Ārniece, taču pagājušā gada rezultāti titulu liks aizstāvēt Līgai Valdmanei. Arī Irita Puķīte, Zanda Abzalone un Marta Jansona var uzvarēt.

Sacensību organizatoru mājaslapā iespējams iepazīties ar sīkāku informāciju: aluksneok.lv/.