Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

A. Kivleniekam 12. vieta pasaules čempionātā ziemas orientēšanās sportā

A. Kivleniekam 12. vieta pasaules čempionātā ziemas orientēšanās sportā
Andris Kivlenieks
Publicitātes foto

Latvijas izlases ziemas orientierists Andris Kivlenieks dalību pasaules čempionātā, kas no 10. līdz 15. februārim norisinās Norvēģijā, uzsācis ar 12. vietu sprinta distancē. Šis rezultāts ir visu laiku labākais Latvijas izlases sportistu sasniegums kādā no starptautiskajiem čempionātiem.

Andris Kivlenieks sprinta distanci veica 17 minūtēs un 28 sekundēs, no sacensību uzvarētāja Andreja Lamova (Krievija) atpaliekot 1:20. Tāds rezultāts deva dalītu 12. vietu. Šis ir labākais Latvijas ziemas orientieristu sasniegums starptautiskajos čempionātos orientēšanās ar slēpēm, pārspējot paša A. Kivlenieka 2013. gadā uzrādīto 16. rezultātu Eiropas čempionātā Madonā.

Kā informēja sportists, būtiski tika zaudēts laiks distances pēdējos trīs kontrolpunktos, kas liedza ierindoties starp 10 labākajiem pasaules orientieristiem uz slēpēm. Orientēšanās neprecizitātes izraisīja kļūdas divos kontrolpunktos, bet it īpaši sāpīga bija elektroniskās atzīmēšanās kavēšanās pēdējā kontrolpunktā, kuras dēļ nācās atgriezties pēdējā kontrolpunktā vēlreiz un zaudēt aptuveni septiņas sekundes. Līdz 10. vietai pietrūka tikai piecas sekundes.

Andris Kivlenieks atzina, ka gan apvidus gan distances īpatnības bija viņam piemērotas - izveidotās trases mežā ir nelīdzenas, šauras un pieprasa īpašu veiklību papildus ātrumam, turklāt distance bija izveidota pietiekami sarežģīta arī no orientēšanās skatu punkta, un "maz kur bija izspiest maksimumu". Tas nāca par labu tehniskajam Latvijas izlases līderim. Vienīgās orientēšanās problēmas sagādāja apvidus maiņa, kad labi slēpojamām trasēm sekoja šaurs biežu trašu tīkls.

Pārējie Latvijas izlases sportisti pieļāva nopietnākas kļūdas distancē. Raivo Kivlenieks ierindojās 26. vietā, Nauris Raize 43. vietā, bet Dmitriju Andrejevu pievīla atzīmēšanās iekārtas nenostrādāšana skatītāju kontrolpunktā.

Paralēli pasaules čempionāta sacensībām turpat notiek arī pasaules junioru un Eiropas jauniešu čempionāti. Izlases trenere Iveta Holcmane uzslavēja Nika Pļaviņa 17. vietu un Elizabetes Ločmeles 20. vietu Eiropas jauniešu konkurencē.

Citu jauniešu rezultāti: Andris Sarksņa 27. vieta un Vilma Alberinga 28. vieta, Arta Renāte Rulle 32. vieta. Rīt čempionāti turpināsies ar sacensībām garajā distancē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests

     [+] [-]

, 2015-02-11 19:34, pirms 9 gadiem
Varētu izmēģināt šaušanu.