Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās pirmajām Rīgas rogaininga sacensībām

Sākusies pieteikšanās pirmajām Rīgas rogaininga sacensībām
Publicitātes foto

29. novembrī Rīgā pilsētas teritorijā pirmo reizi tiks rīkots Rīgas rogainings – orientēšanās sacensības, kur noteiktā kontrollaikā komandas cenšas savākt pēc iespējas vairāk kontrolpunktu, kas izvietoti apvidū – mežā, pilsētā un dažādās interesantās vietās. Sacensību centrs atradīsies pie tirdzniecības centra “Alfa”.

No šodienas līdz pat 27. novembrim ikviens var izveidot komandu un piereģistrēties rogaininga mājas lapā Sākums - Rogaining, izvēloties sev piemērotāko distanci – divas stundas, četras stundas vai sešas stundas. Dotajā kontrollaikā komandas centīsies savākt pēc iespējas vairāk punktu. Divu stundu distance piemērota ģimenēm ar bērniem, četru stundu distancē sevi var pārbaudīt jau pieredzējušāki aktīvās atpūtas mīļotāji, bet sešu stundu distance paredzēta rogaininga piekritējiem ar pieredzi un dažādas pieredzes tīkotajiem, jo distances noslēgums šai distance paredzēts jau tumsā.

“Esam izvēlējušies dažādus kontrollaikus, lai piedalīties varētu ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis – gan iesācēji, kuriem tā būs pirmā iepazīšanās ar veselīgo un inteliģento sporta veidu, gan arī pieredzējuši šī sporta veida mīļotāji. Ceram, ka šis pasākums ļaus popularizēt aizraujošo sporta veidu Rīgā un Latvijā,” stāsta pasākuma organizatori.

Rogainings ir arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids un 2017. gadā Latvijā pat tiks rīkots 15. pasaules čempionāts rogainingā. Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no diviem līdz pieciem cilvēkiem pārvietojas apvidū un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā.

Informāciju sagatavoja:
Marta Zumberga