Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" zaudējums dramatiskā galotnē - Ekstralīga nespīd

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" zaudējums dramatiskā galotnē - Ekstralīga nespīd
Maksima Bogdanova kritiens pēdējā braucienā laupīja cerības uz uzvaru
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Šodien Polijas 1. spīdveja līgas finālčetrinieka sacīkstēs Daugavpils "Lokomotīve" savā trekā, startējot ļoti novājinātā sastāvā, pēdējos braucienos neprata noturēt uzvaru pret Gņežno "Start" - 44:46. Pirmais zaudējums savā trekā šosezon atņēmis jebkādas izredzes uz iekļūšanu Ekstralīgā.

Bez četriem pamatsastāva braucējiem un 16 gadīgā Antoņenko debiju

Vēl pāris dienas pirms šodienas svarīgās sacīkstes "Lokomotīves" atbalstītāju rindās valdīja ļoti pozitīva noskaņa, jo uzvaras atlikušajās mājas sacīkstēs būtu garantējušas otro vietu Polijas 1. spīdveja līgā, kas ļautu turpināt cīņu par iekļūšanu Ekstralīgā. Uzzinot, ka sacensībās Krievijā aizņemti būs Artjoms Laguta un Vadims Tarasenko, daudzi nosmīnēja, ka arī bez viņiem mēs pratīsim "Start" uzvarēt, taču pēc pēdējiem jaunumiem smaidiņš pazuda.

Eiropas pieaugušo spīdveja čempionāta pārcelšana uz svētdienu (tagad tas pārcelts uz 25. septembri) deva iespēju "Lokomotīvei" atteikties no šodienas starta, jo šajās sacensībās aizņemti bija divi komandas pamatsastāva braucēji Kjasts Puodžuks un Romāns Považnijs, taču pēc ilgstošām sarunām sestdienas naktī tika nolemts, ka sacīkstes ar "Start" notiks iepriekšnoteiktajos datumos, bet "Loko" startēs bez četriem pamatbraucējiem, kuru vietas ieņems jaunie - Jevgēņijs Karavackis, Igors Antoņenko, un pieredzējušais Leonīds Paura. Vienvārdsakot, uz starta "Lokomotīve" sūtīja vien trīs ierastos karotājus. Arī viesi uz Daugavpili ieradās bez diviem pamatbraucējiem, kas ļāva saglabāt cerības uz labvēlīgu iznākumu.

Bogdanova kritiens pēdējā braucienā laupa uzvaru

Arī pirmie braucieni nekādus uztraukumus skatītājos neradīja, jo potenciālie līderi kā Grigorijs Laguta, Maksims Bogdanovs un Vjačeslavs Giruckis ar saviem pienākumiem tika galā, ļaujot mūsu komandai iegūt vairāku punktu pārsvaru, kurš vienu brīdi sasniedza sešus punktus. Pāris fantastiskus braucienus aizvadīja arī daudzu kritizētais Leonīds Paura, kura braukšana iedzina eiforijā nevienu vien atnākušo skatītāju.

Ļoti vāji 16 gadu vecumā starptautiskās sacensībās debitēja Igors Antoņenko, kurš visos savos piecos aizvadītajos braucienos palika pārliecinošā pēdējā vietā, tiekot tikai pie viena punkta, kurš pienācās par trešo vietu trīs braucēju konkurencē. Slikti nobrauca arī Jevgēņijs Karavackis, kurš pat piedzīvoja diezgan iespaidīgu kritienu (gaidiet video). Antoņenko un Karavacka nevarība piespieda paļauties uz četru braucēju spēkiem. Viss izšķīrās pēdējos divos braucienos, pirms kuriem daugavpiliešiem bija divu punktu pārsvars 40:38.

Tā kā Giruckis visus atļautos braucienus jau bija veicis, "Loko" galvenajam trenerim Nikolajam Kokinam nācās viņa vietā cīņā laist Karavacki. Mūsu trenera plāns pēdējos braucienos bija vairāk nekā saprotams - ja 14. braucienā Paura un Karavackis pārliecinoši zaudētu, visus spēkus koncentrēt 15. braucienam, kurā mūsu vienības rindās brauca Laguta un Bogdanovs. 14. braucienā patiešām tika zaudēts bez variantiem, bet 15. bija visas cerības uzvarēt - Grigorijs Laguta izrāvās pirmajā vietā, bet Bogdanovs cīnījās par otro vietu, taču vienā no līkumiem cīņā ar pretinieku spīdvejistu ietriecās aizsargbortā... Cerības uz uzvaru tika zaudētas. Pats Maksims uzskatīja, ka viņam nokrist "piepalīdzējis" pretinieks (bija gatavs arī izvicināt dūres), taču tiesneši lēma viņu diskvalificēt. Lai arī atkārtotajā startā pirmo vietu fantastiskā cīņā izrāva Laguta, ar to uzvarai bija par maz - 44:46.

Par Ekstralīgu varam aizmirst

Šodienas neveiksme turnīra tabulā atmetusi daugavpiliešus uz ceturto pozīciju, pie tam izredžu tikt Ekstralīgā praktiski vairs nav. Lai to paveiktu nāksies savā trekā ne tikai uzvarēt "Lotos", bet arī viesos tikt galā ar Žešuvas "Marma". Šķietami nereāls uzdevums, un par Ekstralīgu vēl vismaz uz gadu varam aizmirst.

Savā trekā "Lokomotīve" nebija zaudējusi jau gadu. Neglāba arī Grigorija Lagutas komplekts - 15 no 15 iespējamajiem punktiem. 11 punkti Maksimam Bogdanovam, bet par diviem mazāk Giruckim. Paura pieplusoja sešus punktiņus, bet Karavackis divus. Antoņenko debitēja ar vienu punktu.

Jau pēc pāris stundām gaidiet izšķirošā 15. brauciena ierakstu.

Polijas 1. spīdveja. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Lotos812
2.Marma811
3.Start1010
4.Lokomotīve1010

Lokomotīves nākamo sacīkšu kalendārs

DatumsSacīkstes
19.09.Lokomotīve - Lotos
26.09.Marma - Lokomotīve

  +1 [+] [-]

, 2010-09-05 18:18, pirms 14 gadiem
Gonku? vai tu domāji Sacīksti?

  +1 [+] [-]

, 2010-09-05 18:21, pirms 14 gadiem
To es jau uzreiz sapratu,kad ieraudziju sastavu!Doma ko gribi,bet nu Kokins kautko nepareizi izdarija ieliekot 14 brauciena Pauru ar Karavacki.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-05 18:24, pirms 14 gadiem
Žēl, ļoti žēl!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 18:26, pirms 14 gadiem
es domāju ka Kokins darījā tā kā Ribnikova kungs pavēlēja
helkama rakstīja: To es jau uzreiz sapratu,kad ieraudziju sastavu!Doma ko gribi,bet nu Kokins kautko nepareizi izdarija ieliekot 14 brauciena Pauru ar Karavacki.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-05 18:27, pirms 14 gadiem
Ļoti žēl ka komandas šefi speciāli dara lai komanda zaudē...tas ir netaisnīgi pret skatītājiem un galvenokārt pret komandas braucējiem...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 18:27, pirms 14 gadiem
Njā neko darīt,jau vakardienas raksts par nebraucējiem deva maz cerības

     [+] [-]

, 2010-09-05 18:50, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Ļoti žēl ka komandas šefi speciāli dara lai komanda zaudē...tas ir netaisnīgi pret skatītājiem un galvenokārt pret komandas braucējiem...
Kādi tev ir argumenti, kā viņi speciali zaudēja? Es biju klātiene un visu labi redzēju!

     [+] [-]

, 2010-09-05 18:53, pirms 14 gadiem

     [+] [-]

, 2010-09-05 18:54, pirms 14 gadiem
Kuzya rakstīja: Kādi tev ir argumenti, kā viņi speciali zaudēja? Es biju klātiene un visu labi redzēju!
Nejau boksos tu biji ?

  +4 [+] [-]

, 2010-09-05 19:09, pirms 14 gadiem
Tas jau bij gaidāms. Ar Polijas ekstralīgas noteikumiem un valsts nostaju Lokomatīves komandai darīt ekstralīgā nav ko. Ja valsts atvēlētu vairāk līdzekļus šim sportaveidam daugavpilī tad domaju ka ekstraligu varētu runāt par noteikumu maiņu bet saja gadijuma vis paliks pa vecam. Žēl tikai ir Lokomatīves fanus.

     [+] [-]

, 2010-09-05 19:50, pirms 14 gadiem
Es ar biju,neuztraucies!!! Kāpēc zaudēja speciāli???
1.Šo gonku varēja atlikt,jo ja komandas dalībnieki ir aizņemti starptautiskos mačos gonku var atlik(Podžuks un Považnijs EČ)
2. 14braucienā ieliekot Karavacki un Pauru un 15braucienā Lagutu un Bogdanovu bij uzreiz zin;ams iznākums(vajadzēja piem Bogdanovu un Girucki un otrajā Lagutu un pauru,lai vienā ir vismaz stiprs,jo mums pietika abos nezizšķirta
3.Ja 14braucienā būtu viens no mūsu līderiem būtu šansi uz 4:2
Kuzya rakstīja: Kādi tev ir argumenti, kā viņi speciali zaudēja? Es biju klātiene un visu labi redzēju!

     [+] [-]

, 2010-09-06 02:50, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Es ar biju,neuztraucies!!! Kāpēc zaudēja speciāli???
1.Šo gonku varēja atlikt,jo ja komandas dalībnieki ir aizņemti starptautiskos mačos gonku var atlik(Podžuks un Považnijs EČ)
2. 14braucienā ieliekot Karavacki un Pauru un 15braucienā Lagutu un Bogdanovu bij uzreiz zin;ams iznākums(vajadzēja piem Bogdanovu un Girucki un otrajā Lagutu un pauru,lai vienā ir vismaz stiprs,jo mums pietika abos nezizšķirta
3.Ja 14braucienā būtu viens no mūsu līderiem būtu šansi uz 4:2
14.aja brauciena nevar likt shis gonkas lideerus pec punktiem! Vinji brauc tikai 15-aja! Gonku vinji vareeja atlikt, bet es ne domaaju,ka tas ir iemesls! Katrs doma,ko vinjsh grib domaat un katram ir savs viedoklis.