Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja pasaules čempionāts startēs Jaunzēlandē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja pasaules čempionāts startēs Jaunzēlandē
Kriss Holders kļuva par iepriekšējā gada čempionu

Sestdienas rītā pēc Latvijas laika startēs jaunā spīdveja "Grand Prix" seriāla sezona. Šogad starp elites braucējiem vairs nebūs austrālieša Džeisona Krampa, bet arī viņa prombūtnē cīņa par zeltu solās būt ļoti aizraujoša. Viens no pasaules čempionāta posmiem ir paredzēts arī Latvijā!

"Grand Prix" seriāla formāts arī šogad būs ierastais. Katrā no posmiem piedalīsies 16 braucēji, starp kuriem 15 būs pamatsastāva braucēji, kā arī viens "wild-card" īpašnieks, kuru parasti saņem mājinieku spīdvejists. Par pasaules čempionu kļūs 12 posmu kopvērtējuma uzvarētājs.

Iepriekšējā sezona noslēdzās ar sensacionālu austrālieša Krisa Holdera uzvaru. Krisam tas bijis pirmais pasaules čempiona tituls, kuru aizstāvēt noteikti nebūs viegli. Atcerēsimies, ka iepriekšējā gada beigās viņš guva smagu savainojumu, tādēļ tikai pamazām sāk atgūt formu. Jaunzēlandē viņš varētu arī nebūt starp favorītiem, kaut gan viņa dzimšanas vieta ir vistuvāk Oklendai salīdzinājumā ar pārējiem konkurentiem.

Jau iepriekšējās sezonas izskaņā par karjeras beigšanu "Grand Prix" paziņoja trīskārtējais pasaules čempions Džeisons Kramps, kas ļāva saglabāt vietu šī gada seriālā zviedram Andreasam Junsonam. Spīdvejista karjerai punktu pielicis arī cits pazīstams spīdvejists Raiens Salivans, kuram augstā līmenī traucējuši braukt savainojumi.

Starp galvenajiem pretendentiem uz čempiona titulu tiek nosaukti tādi braucēji kā Niki Pedersens, Gregs Henkoks, Emīls Sajfutdinovs, Tomašs Gollobs, Fredriks Lindgrens, pie tam būs jāuzmanās no slovāka Martina Vaculika, kurš ar savu braukšanu pārsteidza iepriekšējā sezonā. Šī viņam būs pirmā pilnā sezona "Grand Prix", tādēļ būs interesanti pavērot, ko iespēs šis motosportists.

Starp jaunajiem talantiem jāpiemin arī austrālietis Dārsijs Vords, kuram ir neskaitāmi tituli jauniešu čempionātos. Pēc vairāku gadu pārtraukuma starp pamatsastāva braucējiem būs arī slovēnis Matejs Žagars.

Iespēja pierādīt savas spējas starp pasaules varenajiem būs arī kādam no latviešu talantiem, jo 17. augustā pasaules čempionāta posms norisināsies Daugavpilī!

2013. gada pasaules čempionāta kalendārs

DatumsVieta
23.03.Jaunzēlande
20.04.Bidgošča (Polija)
04.05.Gēteborga (Zviedrija)
18.05.Čehija
01.06.Velsa
15.06.Gožuva (Polija)
29.06.Dānija
03.08.Itālija
17.08.Latvija
07.09.Slovēnija
21.09.Stokholma (Zviedrija)
05.10.Toruņa (Polija)

2013. gada pamatsastāva dalībnieki

BraucējsValsts
Kriss HoldersAustrālija
Niki PedersensDānija
Gregs HenkoksASV
Tomašs GollobsPolija
Emīls SajfutdinovsKrievija
Antonio LindbeksZviedrija
Fredriks LindgrensZviedrija
Andreass JunsonsZviedrija
Martins VaculiksSlovākija
Kšištofs KaspžaksPolija
Dārsijs VordsAustrālija
Matejs ŽagarsSlovēnija
Nils Kristians IversensDānija
Tajs VofindensLielbritānija
Jaroslavs HampelsPolija

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships.

     [+] [-]

, 2013-03-22 13:22, pirms 11 gadiem
žēl kad nepiedalīsies neviens latvietis