Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Poļu klubs paliek bez licences, "Lokomotīvei" tikai pieci konkurenti

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Poļu klubs paliek bez licences, "Lokomotīvei" tikai pieci konkurenti
Kjasts Podžuks un Romāns Považnijs
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

Polijas 1. spīdveja līgā 2012. gadā startēs neierasti mazs komandu skaits - tikai sešas. Tas nozīmē vien to, ka Daugavpils "Lokomotīvei" un tās faniem būs jābauda katras sacīkstes, jo tādu šogad būs mazāk, nekā ierasts.

Jau iepriekš bijām ziņojuši, ka šogad Polijas Motosporta federācija krietni bargāk attiecās pret klubiem, kuri nebija nokārtojuši parādsaistības pret saviem braucējiem. Polijas 1. spīdveja līgā, kur brauks arī "Lokomotīve", grēcinieku netrūka, bet galu galā pie licences nespēja tikt tikai Pilas "Polonia". Līdz pat pēdējam brīdim vienība cerēja apvienoties ar Poznaņas "PSŽ", taču savstarpējās sarunas beidzās bez panākumiem. "Polonia" izslēgšana no 1. līgas nozīmē to, ka šogad 1. līgā brauks tikai sešas (!) komandas.

Agrāk bijām pieraduši, ka otrajā spēcīgākajā līgā startē astoņas komandas, taču šī gada nelielajam komandu skaitam ir arī loģisks pamatojums - Ekstralīga tika paplašināta līdz desmit klubiem. Nākamgad tiek plānots, ka 1. līgā atkal būs septiņas komandas.

Seši pirmās līgas klubi aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura četras labākās vienības turpinās cīņu par godalgām, piektās vietas ieguvējai sezona būs galā, bet sestais spēcīgākais klubs cīnīsies par palikšanu augstākajā sabiedrībā.

"Lokomotīve" jauno sezonu iesāks 9. aprīlī Ostruvā, kad tiksies ar vietējo klubu, bet jau 15. aprīlī mājas sacīkstes ar galveno favorīti uz uzvaru līgā Gņežno "Start". "Start" un Ostruvas vienības par laicīgi nenokārtotajām parādsaistībām sezonu iesāks ar -3 punktiem turnīra tabulā.

Arī šogad Daugavpils pilsētas svētku laikā (10. jūnijs) būs iespēja vērot spīdveja sacensības. Savā starpā tiksies "Loko" un Grudzjoncas "GTŽ". Sākotnēji komandām bija paredzēts tikties 22. aprīlī, bet tajā laikā Latvijas izlasei jāstartē pasaules komandu čempionātā. Galvenais gada notikums Daugavpilī būs Eiropas čempionāta viens no finālposmiem, kas norisināsies septembra sākumā.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

     [+] [-]

, 2012-03-15 11:13, pirms 12 gadiem
Lai veicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja