Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pavelecs dalās atmiņās un atsācis treniņus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pavelecs dalās atmiņās un atsācis treniņus
Ondrejs Pavelecs neilgi pēc saļimšanas
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Atlantas ''Thrashers'' vārtsargs Ondrejs Pavelecs aizvadījis pirmo treniņu pēc atlabšanas no biedējošā incidenta, kurš risinājās jau sezonas atklāšanas spēlē: čehu vārtsargs zaudēja samaņu un steidzīgi tika transportēts uz slimnīcu. Ārsti gan vēl nav nonākuši pie secinājumu, kur meklējama problēma.

Atlantas ''Thrashers'' sezonu sāka savā laukumā, spēkojoties pret Vašingtonas ''Capitals''. Vārtu drošība bija uzticēta 23 gadus vecajam čehu vārtsargam Ondrejam Pavelecam, taču pēc nospēlētām 145 sekundēm mājinieku treneri bija spiesti laukumā sūtīt rezerves vārtsargu. Pavelecs neizskaidrojami zaudēja samaņu un paģība, un pēc pirmās palīdzības saņemšanas tika transportēts uz vietējo slimnīcu.

''Es gribētu pateikt, taču neko neatceros. Pēdējā lieta ir nacionālās himnas; un tad pamodos ātrās palīdzības automašīnā,'' pēc atgriešanās treniņa atzina Pavelecs. Viņš tajā pavadīja 30 minūtes, cenšoties tikt galā ar partneru metieniem. ''Joprojām jūtos labi, centīšos atgūt nepieciešamo fizisko formu,'' apņēmības pilns bija čehs, kurš iemēģināja jaunos krūšu aizsargus un aizsargbikses. Iepriekšējās diemžēl sagrieza ārsti.

Precīzu diagnozi ārsti joprojām nav spējuši noteikt. No kritiena gūts smadzeņu satricinājums; atklāta arī problēma, kas mīt citādi veselos cilvēkos, kuri arī neizskaidrojami zaudē samaņu. Tas saistīts ar zemo asinsspiedienu vai nepietiekamo sirdsdarbību, kas gan tālākas problēmas nerada. ''Nejutu kājas, tāpēc zināju - noticis kas nelāgs. Nokļūstot slimnīcā sāku tās just, ārsti paskaidroja notikušo,'' pieredzē dalījās Pavelecs.

Pirms nelāgā notikuma ar viņu noticis kas pavisam dīvains: ''Noskatījos ierakstu un sapratu, ka man vajadzēja just ko nelāgu. Nezinu, kāpēc, taču devos rezervistu soliņa virzienā, cenšoties komandas biedriem pavēstīt savas izjūtas. Neko tādu pats gan neatceros.''

Protams, pienācīga ažiotāža tika sacelta arī Paveleca dzimtenē - Čehijā. Vairākās ziņās demonstrēja dramatisko ierakstu, vietumis parādījās informācija, ka viņa dzīvība ir briesmās. Ģimenei uztraukumi tomēr izpalikuši - viņš jau no slimnīcas sazvanījis mammu, kura ir medmāsa, pavēstot, ka notikušais nav nekas nopietns un neatstās tālākas sekas.

Pagaidām nav tapis skaidrs, kad viņš varēs atsākt trenēties ar pilnu jaudu un piedalīties spēlēs. Sākotnēji jātiek galā ar smadzeņu satricinājumu. Tikmēr mediķi centīsies atrast sīkāku skaidrojumu viņa veselības likstām.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +9 [+] [-]

, 2010-10-19 21:18, pirms 14 gadiem
Traki,tomēr jauns čalis! Jācer,ka nekādas nopietnas kaites nav un drīz jau būs ierindā!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-19 21:25, pirms 14 gadiem
Viss būs kārtībā un turies!

     [+] [-]

, 2010-10-19 21:32, pirms 14 gadiem
Lai viņam izdodas

  +1 [+] [-]

, 2010-10-19 21:52, pirms 14 gadiem
bāc, čalis tikai trīs gadus vecāks par mani un dzīvē jau tik daudz sasniedzis...
veseļojies čali...

     [+] [-]

, 2010-10-19 22:08, pirms 14 gadiem
kā saka biki kkas sagāja uz īso un isita korķus, bet labā ziņa ir tā ka iespiežot podziņu atpakaļ var dzīvot tālāk itkā nekas nebūtu noticis! veiksmi!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-19 22:21, pirms 14 gadiem
Ir mums teiciens: "Labi, ka tā..."

Varēja notikt arī kas ļaunāks - atceramies taču visi Sergeju Žoltoku... lai viņam vieglas smiltis

     [+] [-]

, 2010-10-19 22:35, pirms 14 gadiem
Pēc iespējas ātrāk tikt uz pekām vecīt!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-20 09:19, pirms 14 gadiem
cukurs rakstīja: Ir mums teiciens: "Labi, ka tā..."

Varēja notikt arī kas ļaunāks - atceramies taču visi Sergeju Žoltoku... lai viņam vieglas smiltis
Čali? Kāds tur sakars ar Žoltoku? Žoltokam bija nopietnas problēmas ar sirdi, un ārsti ar viņam bija lūguši pārdomāt vai ir vērts riskēt... Bet šajā gadijumā, ja rakstā nepamaniji, runa ir par to ka nekas ļauns tur nav, vienkārši čalim zems asinsspiediens + un nelieli sirdsdarbības traucējumi, kas sportojot nav nekāda retā parādība!