Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vinipegā atgriežas lielais hokejs... droši vien

Juris Miņins
Juris Miņins

Vinipegā atgriežas lielais hokejs... droši vien
Artūrs Kulda (44), kopā ar visu komandu, iespējams, savu pēdējo spēli Atlantas "Thrashers" kreklos ir aizvadījis.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) viena no aktīvākajām tēmām, par ko tiek runāts ārpus "play-off" konteksta ir iespējamā Atlantas "Thrashers" pārcelšanās uz Vinipegu. Lai arī darījums nav noslēgts, tiek droši runāts, ka "Thrashers" nākamsezon spēlēs Manitobā.

Vinipegai pirms vairāk nekā 15 gadiem jau bija sava NHL komanda, taču to viņi zaudēja laikā, kad līgas vadība mēģināja realizēt ideju iedzīvināt hokeju štatos, kur sniegs ir redzams tikai ledusskapī vai uz Ziemassvētku apsveikumu kartiņām. Situācijā, kad ASV komandas sāka spēlētājiem dalīt iespaidīgus līgumus, Vinipegas klubs nespēja izturēt šādas jaunās ekonomiskās attiecības un tāpēc tika pārcelts uz Fīniksu.

Ik pa laikam, protams, atdzīvojās runas par to, ka Kanādai vajag lielāku pārstāvniecību NHL, taču līdz šim un NHL ir jāatzīst, ka pārcelt komandas no Kanādas uz ASV "sun belt" joslu bija kļūda (lielai daļai komandu tāpat ir problēmas ar finansējumu un skatītāju piesaisti), taču tās bija tikai runas un ne Vinipega, ne Kvebeka pie komandām netika. Līdz, beigu beigās parādījās "True North Sports and Entertiment" kompānija, kas izrādīja vēlmi iegādāties ne visai spožajā situācijā esošo Atlantas "Thrashers" komandu. Turklāt Vinipegā ne visai sen tika uzbūvēta arī jauna ledus arēna (uz 15.5 tūkst. skatītāju vietām).

Šis ir izrādījies arī pavērsiena punkts un, ļoti iespējams, ka jau nākamsezon (vai vēl pēc gada) Atlantu "Thrashers", tomēr pametīs. Pašlaik jautājums ir tikai par naudu (kā jau parasti) – šajā gadījumā tie ir 110 miljoni par darījumu un 60 miljoni par atļaujas dabūšanu no NHL par pārcelšanos. "Tru North" šo naudu ir gatava maksāt, taču "otrā galā" Gerijs Betmens un "Thrashers" īpašnieks Brūss Levensons nevar īsti tikt skaidrība ar to kurš un cik saņems. Levensons uzskata, ka viņam pienāktos gan nauda par komandas pārdošanu, gan daļa no "pārcelšanās atļaujas" naudas, jo šajos gados viņš ir cietis vairākus desmitus miljonu lielus zaudējumus. NHL vadība savukārt uzskata, ka viņiem ir jāsaņem "pārcelšanās nauda" un arī daļa no pamata darījuma summas.

Jebkurā gadījumā, šajā situācijā gala vārds pieder Gerijam Betmenam, kurš ļoti veiksmīgi izmantoja situāciju. NHL komisārs nevis atgrieza Fīniksas "Coyotes" savā "dzimtenē", bet lika investoriem pagaidīt, tādējādi tiekot pie 25 miljoniem no Glendeilas pilsētas "Coyotes" izdevumu segšanai. Jebkurā gadījumā NHL šajā darījumā iegūs 60 miljonus ASV dolāru (kā minimums), no kuriem 15 tiks novirzīti Fīniksas komandas izdevumu segšanai, bet 45 miljoni paliks līgas rīcībā, kā arī viņu rīcībā paliks Fīniksas "Coyotes" komanda, kurai arī aktīvi tiek meklēts investors.

Jāpiebilst, ka šis darījums notiek pēc tam kā ne visai sen pats Betmens mierināja visus NHL līdzjutējus, teikdams, ka NHL neplāno veidot jaunas komandas, nedz arī jau esošās pārcelt uz citām pilsētām.

Lai vai kā, kā izteicās Vinipegas mērs, tad "tas ir tikai laika jautājums, kad pilsētā atgriezīsies NHL hokejs", taču jau pašlaik parādās pozitīvas atsauksmes no līgas spēlētājiem un baumas par iespējamo komandas sastāvu.

Dens Boils no Sanhosē komandas izteicās: "Ir pagājis pietiekoši ilgs laiks, taču Atlantas komanda nespīd ne laukumā, ne arī tribīnēs. Kaut kas ir jādara. Pārcelšanās uz Vinipegu būtu lielisks risinājums". Līdzīgās domās ir arī Sanhosē "Sharks" aizsargs Aiens Vaits, kurš uzskata, ka šāds lēmums ir lielisks priekš Manitobas hokeja faniem. Savukārt Denijs Hītlijs, kurš savu NHL karjeru uzsāka tieši Atlantā, sacīja, ka viņš ir sarūgtināts par šādām ziņām, jo Atlanta, viņaprāt, bija laba organizācija, taču tā nespēja atrast savu "fanu bāzi".

Pievēršoties baumām par iespējamo sastāvu, parādās dažādas spekulācijas gan par esošajiem komandas spēlētājiem, kuri varētu nedoties līdzi vienībai uz Kanādu (piemēram, Zaks Bogosjans), gan arī spekulācijas par iespējamo uzbrucēja Tēmu Selanē, kurš karjeru uzsāka tieši Vinipegas "Jets" rindās, pievienošanos jaunajai organizācijai.

Pašlaik situācija ir izveidojusies visai interesanta, jo visas darījumā iesaistītās puses pagaidām nogaida, taču, visdrīzāk, jau tuvākajā laikā šis darījums tiks noslēgts un NHL ietvaros tiks izveidota jauna organizācija. Iespējams, tas ir tikai sākums daudz masveidīgākam procesam, pēc kura NHL manāmi mainīs savu izskatu.

1 2 3 73 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2011-05-21 18:07, pirms 13 gadiem
A kas vel varetu pamainities ?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 18:09, pirms 13 gadiem
Cerams, ka izdosies atgūt arī nosaukumu "Jets", kaut arī Vinipegas Falcons arī skan labi.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 18:09, pirms 13 gadiem
100% varu teikt, ka Vinipegā komandu nesauks Trashers. Interesanti būs vērot kā šī lieta risināsies.

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:12, pirms 13 gadiem
sanjok rakstīja: A kas vel varetu pamainities ?
Pirms kāda gada bija runa par Koijotu pārvākšanos no Arizonas un Hamiltonu, bet, cik atceros, tad Betmens ļoti uzstāja, ka jādara viss iespējamais, lai komandu atstātu pašreizējā vietā, bet pārvākšanās būtu risinājums tikai galējā gadījumā. Katrā ziņā koijotu stāvoklis šķiet ļoti bēdīgs.
Gan jau, ka Juris labāk pratīs izstāstīt.

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:12, pirms 13 gadiem
sanjok rakstīja: A kas vel varetu pamainities ?
Florida/Fīniksa uz Kvebeku. Tiek runāts arī par potenciālu komandu Kanzasā.

  +8 [+] [-]

, 2011-05-21 18:13, pirms 13 gadiem
Le Saint rakstīja: Cerams, ka izdosies atgūt arī nosaukumu "Jets", kaut arī Vinipegas Falcons arī skan labi.
Vinipegas Falcons... tā jau nedrīkst ņirgāties par Atlantas sporta līdzjutējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:15, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vinipegas Falcons... tā jau nedrīkst ņirgāties par Atlantas sporta līdzjutējiem.
Nekas jauns jau tas nav, kaut gan nedaudz divdomīgi jau sanāk.

Winnipeg Falcons - Wikipedia, the free...

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:17, pirms 13 gadiem
Le Saint rakstīja: Florida/Fīniksa uz Kvebeku. Tiek runāts arī par potenciālu komandu Kanzasā.
Ja nemaldos, tad Kanzascitija tika minēts kā iespējamais Islanders galamērķis, jo bija problēmas ar jaunu halli vai kaut kā tā. Bet šīs runas arī bij aktuālas pirms kādiem 2 gadiem, jo vismaz pēdējā laikā neko neesmu dzirdējis šajā sakarā.

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:19, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: klubu nesauks ne Jets, ne Thrashers, bet gan Manitoba Moose, t.i, Aļņi. Pašlaik Vinipegā ir AHL klubs ar šādu nosaukumu, bet tas pārcelsies uz Rietumkrastu ar citu nosaukumu.
Tā nu gan nebūs. "Moose" vietējiem asociējas ar tumšu periodu Vinipegas hokeja vēsturē, kad viņiem tika atņemta NHL komanda. Pirmkart, 99% vietējo grib atpakaļ nosaukumu Jets, bet, ja neizdosies no NHL atpirkt tiesības uz zīmolu, tad tiks atrasts jauns nosaukums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:26, pirms 13 gadiem
Manuprāt, tas tikai būtu loģisks solis, jo Kanādā hokejs ir reliģija un, domāju, Vinipegai nebūtu problēmu savākt pilnu arēnu uz katru spēli! Džordžijā 100X populārāks ir basis, amerikāņu futbols un pat naskārs nekā hoķis.... Betmena ekspansija uz dienvidiem un it sevišķi Atlantā ir diezgan smagi izgāzusies.... cerams, ka pārceļoties uz Vinipegu tiks arī atdzīvināts Jets nosaukums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:33, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Manuprāt, tas tikai būtu loģisks solis, jo Kanādā hokejs ir reliģija un, domāju, Vinipegai nebūtu problēmu savākt pilnu arēnu uz katru spēli! Džordžijā 100X populārāks ir basis, amerikāņu futbols un pat naskārs nekā hoķis.... Betmena ekspansija uz dienvidiem un it sevišķi Atlantā ir diezgan smagi izgāzusies.... cerams, ka pārceļoties uz Vinipegu tiks arī atdzīvināts Jets nosaukums!
"un pat naskārs"... NASCAR overall vispār ASV ir populārāks nekā NHL.
Turklāt, aizmirsi arī par Beisbolu - Atlantas "Braves" un koledžu sportu - Georgia Bulldogs, Georgia Tech Yellow Jackets (kā arī citas skolas).

Nu tas tā, virspusējs ieskats Džordžijas sportā.

  -4 [+] [-]

, 2011-05-21 18:35, pirms 13 gadiem
vaitad vins nav Arturs, nevis Artūrs? =]

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:35, pirms 13 gadiem
Juri, bet vai MTS center NHL standartiem nav bišku par mazu?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-21 18:37, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Juri, bet vai MTS center NHL standartiem nav bišku par mazu?
Vienu brīdi tākā runāja ka ja Vinipega grib dabūt pie sevis NHL komandu vajadzēs jaunu halli. Tajā brīdī MTS Center jau bija uzcelts un Vinipegas vadība nepiekrita būvēt vēl vienu halli. Tad arī viss apklusa. Gan jau būs laba šī pati halle

  -1 [+] [-]

, 2011-05-21 18:38, pirms 13 gadiem
Pēc komentāriem varētu padomāt, ka ideāla vieta jaunajai NHL komandai būtu Aļaska vai Grenlande (tur ir auksts, citi sporta veidi arī tur nav pārāk plaši pārstāvēti) vienīgi tur būtu problēmas ar faniem..
nosaukums Vinipegas Jets ir nepārspējams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Dainis Petrokaitis

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:43, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "un pat naskārs"... NASCAR overall vispār ASV ir populārāks nekā NHL.
Turklāt, aizmirsi arī par Beisbolu - Atlantas "Braves" un koledžu sportu - Georgia Bulldogs, Georgia Tech Yellow Jackets (kā arī citas skolas).

Nu tas tā, virspusējs ieskats Džordžijas sportā.
Neaizmirsu! Vienkārši nepieminēju, jo beisbolu štatos vispār intereses ziņā ar hoķi nevar salīdzināt.... lielākajā valsts daļā tas ir sporta veids Nr.1! Tas būtu tas pats, kas salīdzināt pie mums teiksim interesi par RD (un hokeju kopumā) ar handbolu....

  +7 [+] [-]

, 2011-05-21 18:43, pirms 13 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Varbut parcelam visas komandas uz Kanadu un atstajam ASV bez hokeja? Vispar nekadas izmainas nav javeic - lai viss paliek ka ir.
Jā, pastāsti to (ka viss jau labi un nekas nav jāmaina) komandu īpašniekiem, kas zaudē 30+ miljonus.
Slēpts komentārs: Dainis Petrokaitis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-21 18:49, pirms 13 gadiem
Principā NHL virzība uz dienvidiem bija pareiza, bet vai tas bija vajadzīgs ar tādu komandu skaitu jau ir cits jautājums. Floridai nav vajadzīgas divas NHL komandas, kas bāzējas tik tuvu viena otrai. Pantēras būtu jāpārvieto uz Kanādu, jo rezultātu nav un visus fanus pievilina Tampa, jo viņiem ir kaut kādi rezultāti. Tādas komandas kā Atlanta jau bija nolemtas neveiksmei, tāpēc ka tur sniegs ir reizi 100 gados un ir citi sporta veidi ar lielām tradīcijām.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 18:50, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Neaizmirsu! Vienkārši nepieminēju, jo beisbolu štatos vispār intereses ziņā ar hoķi nevar salīdzināt.... lielākajā valsts daļā tas ir sporta veids Nr.1! Tas būtu tas pats, kas salīdzināt pie mums teiksim interesi par RD (un hokeju kopumā) ar handbolu....
Vot to nekad nesapratīšu... Beisbols!!!

Labi, agrāk domāju ka amerikāņu futbols ir mēsks, kamēr nebiju to redzējis, paskatījos - domas mainījās, bet beisbols, cik neskatos... nu nekā tur nav, nu nekā!

  -3 [+] [-]

, 2011-05-21 18:52, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Neaizmirsu! Vienkārši nepieminēju, jo beisbolu štatos vispār intereses ziņā ar hoķi nevar salīdzināt.... lielākajā valsts daļā tas ir sporta veids Nr.1! Tas būtu tas pats, kas salīdzināt pie mums interesi par RD (un hokeju kopumā) ar handbolu....
Un amfutbolu (arī basketbolu) var salīdzināt?

Par to beisbola popularitāti... beisbols ir ASV nacionālais sporta veids, jā, taču tas vairāk ir tāpēc, ka to brīvajā laikā spēlē visai daudzi. Amerikāņu futbols pēdējās desmitgadēs ir "audzis" (TV auditorija, ieņēmumi utt.) un noteikti neatpaliek no beisbola, bet pēc vairākiem parametriem pat apsteidz.

Kā saka - beisbols ir nācijas pagātne, futbols - tagadne.

P.S. Interese par RD nav tas pats kas interese par hokeju un ja salīdzina vietējos turnīrus, tad vēl nav zināms, kuram par labu šie rādītāji nosvērtos (hokejam ai handbolam).

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 18:54, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Siltie ASV štati un hokejs- tas nav nopietni. Ziemeļu štati cita. lieta. Neiebilstu, ja NHL klubu nebūtu Floridā un Kalifornijā, bet tiktu izveidoti Minesotā un Oregonā vai Vašingtonas štatā.
NHL Floridā un Kalifornijā ir jābūt. Kalifornijas komandas arī spēlē normāli, LAK jau ir izveidojušās normālas tradīcijas, ir arī rezultāti, ar Sharks ir tas pats. Bet Floridai gan pietiek ar vienu komandu. Tampabeja un Miami ir par tuvu lai tur bāzētu NHL komandas vien tāpēc ka tur hokejs nav tik populārs. Manuprāt vajag Pantēras aizsūtīt kaut kur uz Kanādu, jo Tampai ir labi rezultāti un uz viņiem iet arī cilvēki. Ar ziemeļiem ir cits stāsts. Tur tās komandas var pastāvēt vienu otrai tik tuvu jo tur ir fanu bāze.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 18:59, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: P.S. Interese par RD nav tas pats kas interese par hokeju un ja salīdzina vietējos turnīrus, tad vēl nav zināms, kuram par labu šie rādītāji nosvērtos (hokejam ai handbolam).
Es par vietējiem turnīriem nerunāju, bet kopējo interesi par hokeju kā sugu, jo daudziem te tagad vārds "hokejs" asociējas ar RD! Kaut, protams, LV hoķis nesākas un nebeidzas ar RD!

     [+] [-]

, 2011-05-21 19:00, pirms 13 gadiem
RUBEN rakstīja: Vot to nekad nesapratīšu... Beisbols!!!

Labi, agrāk domāju ka amerikāņu futbols ir mēsks, kamēr nebiju to redzējis, paskatījos - domas mainījās, bet beisbols, cik neskatos... nu nekā tur nav, nu nekā!
Tās ir nenormālas tradīcijas, statistika un statistikas meklēšana. T.i., sporta veids, kuru skatoties līdzjutēji priecājas nevis par "Home run" kā tādu, bet par to, ka tas ir spēlētāja 15. HR sezonā pret metējiem-kreiļiem, spēlējot dienas tumšajā pusē, Uber-krut stadionā, aizraidot bumbu laukuma kreisajās tribīnēs, pie skaita 2:1 un atrodoties zaudētājos.

Nē, tb ja "ievelcies" šādā skaitīšanā un painteresējies par vēsturi + pats uzspēlē (vismaz bumbiņu pamētā), tad ir interesanti, bet nu "parastam eiropietim", nez vai.

P.S. Pašam gan pret beisbolu nav nekādu iebildumu, to ko piedāvā ESPN (no labākajiem mačiem) cenšos noskatīties vienmēr.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 19:06, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: pret metējiem-kreiļiem, spēlējot dienas tumšajā pusē, Uber-krut stadionā, aizraidot bumbu laukuma kreisajās tribīnēs, pie skaita 2:1 un atrodoties zaudētājos.
Nu jā, katram jau savs.

P.S Kāpēc, cik esmu redzējis, daudziem stadioniem tieši pretī atsitējam, nav tribīnes, bet ir tukša vieta? Tur tak tieši ir labākās vietas bumbiņas noķeršanai, un tas cik var noprast, dažiem faniem pat ir svarīgāks par pašu spēli.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-21 19:07, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Nu pašreizējo piecu komandu vietā kalifornijā varētu atstāt trīs- Dienvidkalifornijā Kings, Ziemeļkalifornijā Sharks un Floridā vienu. Bet Ziemeļrietumu štatos un Minesotā NHL klubi tiešām būtu īsti vietā.
Nu man Kalifornijā sanāca trīs komandas - Kings, Ducks un Sharks. Visām viņām manuprāt jāpaliek kur ir, jo ir izveidojušās tradīcijas un fanu bāze.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-21 19:14, pirms 13 gadiem
RUBEN rakstīja: Nu jā, katram jau savs.

P.S Kāpēc, cik esmu redzējis, daudziem stadioniem tieši pretī atsitējam, nav tribīnes, bet ir tukša vieta? Tur tak tieši ir labākās vietas bumbiņas noķeršanai, un tas cik var noprast, dažiem faniem pat ir svarīgāks par pašu spēli.
Tās nav labākās vietas bumbiņas ķeršanai, jo Homērus parasti sit pa malām. Tb tā ir tālākā siena un lai pār to pārsist vajag ļoti spēcīgu sitienu, pareizu kustību un veiksmi.

Par tribīnēm runājot - kurā stadionā nav, bet kurā arī ir. Liekas, ka lielākoties pirmais līmenis tribīņu ir visos stadionos.

     [+] [-]

, 2011-05-21 19:15, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tās ir nenormālas tradīcijas, statistika un statistikas meklēšana. T.i., sporta veids, kuru skatoties līdzjutēji priecājas nevis par "Home run" kā tādu, bet par to, ka tas ir spēlētāja 15. HR sezonā pret metējiem-kreiļiem, spēlējot dienas tumšajā pusē, Uber-krut stadionā, aizraidot bumbu laukuma kreisajās tribīnēs, pie skaita 2:1 un atrodoties zaudētājos.

Nē, tb ja "ievelcies" šādā skaitīšanā un painteresējies par vēsturi + pats uzspēlē (vismaz bumbiņu pamētā), tad ir interesanti, bet nu "parastam eiropietim", nez vai.

P.S. Pašam gan pret beisbolu nav nekādu iebildumu, to ko piedāvā ESPN (no labākajiem mačiem) cenšos noskatīties vienmēr.
Es savā laikā gribēju iet pamēgināt spēkus Rīgas "Lauvās", bet tad man tas pasākums dažādu iemeslu dēļ izjuka, bet kopumā', manuprāt, tiešām amer. futbols skatītājiem ir interesantāks, dinamiskāks par pičera gorīšanos, kačera "pigoriņu" rādīšanu un (kopumā) diezgan vienmuļo spēles ritējumu....
1 2 3 73 komentāri