Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ko NHL iemācīsies no Proberta, Būgārda un Ripjena gadījumiem?

Juris Miņins
Juris Miņins

Ko NHL iemācīsies no Proberta, Būgārda un Ripjena gadījumiem?
Riks Ripjens uz ledus nogulda Zaku Stortini
Foto: AP/Scanpix

Vakardien savās mājās bez dzīvība pazīmēm tika atrasts Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejists Riks Ripjens. Šis ir jau otrais NHL spēlētāja nāves gadījums šovasar un trešais pēdējo divu sezonu laikā. Ko līga iemācīsies no šīm nelaimēm?

Hokejā ir izplatīts viedoklis, ka vārtsargi ir dīvaiņi – dažādi rituāli, īpaša noskaņošanās mačam, kas dažreiz nonāk līdz parastam cilvēkam ne visai saprotamām darbībām (Patrika Ruā runāšana ar vārtiem), taču patiesībā viņi nav vienīgie "dīvainīši", jo "policisti" arī ir īpaša grupa un tieši par viņiem, lai labāk saprastu iemeslus pēdējo gadu traģēdijām, arī ir šis stāsts.

Katru vakaru viņi iziet laukumā ar domu "varbūt es, bet varbūt mani", tajā pašā laikā "tafgajs" nevienā brīdī nedrīkst parādīt savu nepārliecinātību vai bailes – "Iešu, darīšu, saplēsīšu, ja komandai vajadzēs". Šāds spēlētāja tēls bieži vien ir tāls no tā kādi šie hokejisti ir ārpus laukuma – mierīgi un nosvērti, "kompānijas dvēseles", par kuriem nezinātājs noteikti nevarētu pateikt, ka katru otro vakaru viņi kādam citam līdzīgam "vecim" sit pa seju, kamēr viens vai otrs krīt uz ledus. Turklāt, patiesībā, ko arī atzīst vairākums spēlētāju, viņiem šāds darbs nemaz nepatīk, taču, tā kā tas ir vienīgais veids, kā noturēties visaugstākajā līmenī, tad nekas cits neatliek. Psiholoģiski tas ir grūti un, lai pārslēgtos no viena tēla uz otru, šie policisti nereti sāk meklēt "papildlīdzekļus" – kāds tos atrod kādā hobijā, bet citi nervu sasprindzinājumu mēģina noņemt ar alkoholu vai narkotikām, kas ilgtermiņā noved pie vēl lielākām problēmām.

Otra problēma "policistu" virtuvē, par kuru runā daudz, bet līdz šim nav bijis nekādu pierādījumu, ir dopings. Kaušļu darba specifika ir tāda, ka dūru spēks un "būda" spēlē ja ne pašu nozīmīgāko lomu (jo vēl ir cīņas tehnika), tad bez tās arī ir grūti cīnīties. Konkurence par vietu sastāvā arī ir ļoti sīva un pēc pāris neveiksmīgām dūru cīņām kāds "jaunais censonis" uzreiz tiek nosūtīts uz zemākajām līgām, jo gribētāju (un varētāju!) ir daudz. Tieši tāpēc, hokejisti izvēlas "apēst" kādu tabletīti vai injicēt kādu "suliņu", lai iegūtu priekšrocības, gan pār konkurentiem uz vietu sastāvā, gan arī cīņās uz ledus, kur pēc pāris veiksmīgiem sitieniem var iegūt reputāciju, kas vismaz pāris sezonas nodrošinās maizi.

Pasaules antidopinga aģentūras prezidents Diks Paunds jau ir izteicies, ka, lai arī NHL komisārs Gerijs Betmens visu laiku atkārto, ka "mums viss ir kārtībā, dopinga problēmas mums nav", patiesībā "netīro" sportistu īpatsvars var būt līdz pat 30% no visiem līgā spēlējošajiem atlētiem. To apstiprina arī vairāku bijušo hokejistu izteiktās tēzes par NHL "virtuvi", to kā tajā tiek veiktas dopinga pārbaudes un kāpēc nereti uzrodas kāds "super-policists", kurš sezonu-divas ir līgas bieds, bet pēc tam ātri pārvēršas par boksa maisu.

Protams, nevar noliegt arī pašu kautiņu negatīvo iespaidu uz hokejistu veselību. Lai arī ir izplatīts viedoklis, ka kautiņos iespēja gūt savainojumu ir daudzreiz mazāka nekā parastā spēles epizodē, tas nav diez ko pareizi. Protams, uzreiz pēc kautiņa, slidojot uz noraidīto soliņa, iespējams, arī hokejistiem liekas, ka viss ir kārtībā, arī pēc mača un pēc mēneša arī var nebūt nekādu veselības stāvokļa pasliktināšanās pazīmju, taču ilgtermiņā visi šie sitieni pa galvu (tieši galva ir galvenais "mērķis" hokeja dūru cīņās) nevar paiet bez sekām. Pašlaik Ziemeļamerikas sporta ārstu sabiedrība jau sit trauksmes zvanus, jo jaunākie pētījumi ir parādījuši, ka pat minimāli smadzeņu satricinājumi, ja tie netiek pilnībā izārstēti, var atstāt graujošas sekas uz sportista veselību ilgtermiņā un kā galvenie riska grupas pārstāvji tiek minēti tieši hokejisti un amerikāņu futbolisti.

Taču pats nāvējošākais šajā situācijā ir nevis psiholoģiskās problēmas, dopings, vai smadzeņu satricinājumi kā tādi, bet gan viss kopā ņemts, kas atsevišķos gadījumos arī noved pie letāla iznākuma.

Jau pēc Boba Proberta nāves NHL sabiedrība sāka runāt par to, ka kautiņi hokejā būtu ja ne jāaizliedz, tad jāierobežo, bet pēc tam kā miris tika atrasts Dereks Būgārds, šīs runas tikai pastiprinājās un daži hokeja sabiedrības cilvēki jau bija izstrādājuši plānu kā uzlabot hokejistu drošību kautiņu laikā, taču nekur tālāk par runām tas nav nonācis. Pēdējie gadījumi gan rāda, ka izmaiņām, tomēr, ir jābūt.

NHL vairs nevar tēlot strausu, kurš neredz dopinga problēmas un, lai arī "Lielā četrinieka" līgas ir izveidojušas savu sistēmu, kurā starptautiskie anti-dopinga eksperti netiek ielaisti, hokejisti varētu būt pirmie, kas sāk pilnībā sadarboties ar WADA un pieķertajiem sportistiem nevis pakrata ar pirkstu un notic stāstiem par "nepareizo enerģijas dzērienu" vai "matu augšanas līdzekli", bet arī reāli soda vainīgos.

Tāpat NHL ir aktīvāk jāiesaistās hokejistu veselības pārbaužu organizēšanā. Protams, pēdējā laikā jau ir sperti zināmi soļi pareizajā virzienā (piemēram, atlētiem neļauj iziet uz ledus, kamēr smadzeņu satricinājuma sekas nav pilnībā pārgājušas), taču šajā jautājumā ir jāskatās plašāk, jo ne jau tikai smadzeņu satricinājums ir vienīgā hokejistu trauma, ko var gūt kautiņa (un ne tikai kautiņa) laikā.

Savukārt par pašu kautiņu aizliegšanu vai ierobežošanu... kautiņi izsenis ir bijuši šīs spēles sastāvdaļa un vienā momentā tos "izņemt" nebūs iespējams gan pašu hokejistu dēļ, gan arī līdzjutēju, kuri, protestējot pret jaunievedumu, var vienkārši ignorēt NHL mačus. Prātīgākais variants būtu palielināt sodus par "nevajadzīgajiem" kautiņiem (tiem, kas ir ārpus spēles epizodēm) atstājot tikai tos, kas ir "īsti", t.i., vajadzīgi pēc spēles epizodes būtības, stingrāk sodīt kautiņu provokatorus, utt.. Jebkurā gadījumā, pēc šīs sezonas ir beidzas iepriekš noslēgtais NHL un spēlētāju arodbiedrības kolektīvais līgums, tāpēc būs jāsāk sarunas par jauno vienošanos, kurā, neapšaubāmi, šie jautājumi arī tiks skarti.

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs: rainmaker

 +20 [+] [-]

, 2011-08-16 15:23, pirms 13 gadiem
Paldies,labs raksts.

     [+] [-]

, 2011-08-16 15:27, pirms 13 gadiem
-rainmaker-
Paskaties, kas ir abu rakstu autors, gudriniek

  +7 [+] [-]

, 2011-08-16 15:29, pirms 13 gadiem
Visvairāk uztrauc Raita Ivanāna situācija,sekas bija tādās kādas tās ir.Vēl viens sitiens un tas pats var būt liktenīgs. Kā ar viņu uz šo brīdi izskatās? ''Flames'' rindās iekļūt lielas iespējas īpaši nav,nerunājot par dūru vicināšanu.
Paldies par rakstu!
Slēpts komentārs: puramuk
Slēpts komentārs: puramuk

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 15:32, pirms 13 gadiem
Cik es gan saprotu, Bugards aizgāja jo samiksēja alko ar medikamentiem, un Ripjenam arī cik var saprasts arī ir bijušas problēmas ar alkoholu.

Vel 80. gados NHL kāvās daudz vairāk traumu bija daudz vairāk, tāpēc objektīvs salīdzinājums būtu pētījums kādas veselības problēmas ir 70. un 80. gadu kaušļiem, nevis satrauktiem par tiem, kas netiek galā ar savām alkohola problēmā....

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 15:37, pirms 13 gadiem
Mjā, labu raxtu esi ģenerējis, interesantu un lasāmu! Meistarīgi norādīji, ka arī superlīgai Amerikas kontinentā ir savas nāvīgas problēmas. Īstenībā pat nezināju, ka šamējie lieto dopingu, jā, bet ko padarīsi, gribās tak spēlēt NHL kaut vai kā tough guy, ja gadījumā nav izdevies savu spēles prasmi izkopt līdz Ovečkina līmenim!!
Hmm, diez KHL arī tādas lietas tiek piekoptas?!!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-16 15:39, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Cik es gan saprotu, Bugards aizgāja jo samiksēja alko ar medikamentiem, un Ripjenam arī cik var saprasts arī ir bijušas problēmas ar alkoholu.

Vel 80. gados NHL kāvās daudz vairāk traumu bija daudz vairāk, tāpēc objektīvs salīdzinājums būtu pētījums kādas veselības problēmas ir 70. un 80. gadu kaušļiem, nevis satrauktiem par tiem, kas netiek galā ar savām alkohola problēmā....
Un alkohola problēmas viņiem no kā? No labas dzīves? Parasti jau šādas problēmas rodas, ja cilvēks nevar tikt galā pats ar sevi.
T.i., nevar nodalīt - šitas skaitās, bet šitas neskaitās. Tas ir pārāk komplekss jautājums.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 15:53, pirms 13 gadiem
Tak jau no laika gala NHL "tafgajiem"ir bijušas problēmas gan ar alkoholu, narkotikām, gan arī veselību kopumā (advancēta tauta te zin gan jau arī par tādu Džonu Kordiku).... neba nu šitās šīgada "tafgaju" nāves būtu kas nebijis un neparasts! Sports ir nežēlīgs (un tieši prof. hokejs) - iedosi slabinku un tavā vietā jau būs vesels bars citu gribētāju līdz ar to tiek lietoti visādi setroīdi, "eneģijas dzērieni" un citi draņķi, kas bieži vien tiek lietoti kopā ar alkoholu un nevar neatstāt sekas uz sirdi vai aknām a ja cilvēkam atsaka aknas, tad viņš dzīvo vidēji vēl 5-6 stundas....

  +4 [+] [-]

, 2011-08-16 16:03, pirms 13 gadiem
Trieciens rakstīja: Mjā, labu raxtu esi ģenerējis, interesantu un lasāmu! Meistarīgi norādīji, ka arī superlīgai Amerikas kontinentā ir savas nāvīgas problēmas. Īstenībā pat nezināju, ka šamējie lieto dopingu, jā, bet ko padarīsi, gribās tak spēlēt NHL kaut vai kā tough guy, ja gadījumā nav izdevies savu spēles prasmi izkopt līdz Ovečkina līmenim!!
Hmm, diez KHL arī tādas lietas tiek piekoptas?!!
Nekas neliek domāt, ka KHL nekas tāds nenotiek.

  +7 [+] [-]

, 2011-08-16 16:09, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Tak jau no laika gala NHL "tafgajiem"ir bijušas problēmas gan ar alkoholu, narkotikām, gan arī veselību kopumā (advancēta tauta te zin gan jau arī par tādu Džonu Kordiku).... neba nu šitās šīgada "tafgaju" nāves būtu kas nebijis un neparasts! Sports ir nežēlīgs (un tieši prof. hokejs) - iedosi slabinku un tavā vietā jau būs vesels bars citu gribētāju līdz ar to tiek lietoti visādi setroīdi, "eneģijas dzērieni" un citi draņķi, kas bieži vien tiek lietoti kopā ar alkoholu un nevar neatstāt sekas uz sirdi vai aknām a ja cilvēkam atsaka aknas, tad viņš dzīvo vidēji vēl 5-6 stundas....
Jā, protams, šādas problēmas ir bijušas visos laikos, taču tas, ka šogad jau 2 aktīvie NHL "policisti" ir atrasti miruši (vispār jau trešais aktīva NHL hokejista nāves gadījums šosezon) liek domāt, ka, tomēr, kaut kas tajā visā nav pareizi un kaut kas būtu arī jāmaina, pie tam steidzami.

     [+] [-]

, 2011-08-16 16:17, pirms 13 gadiem
Žēl , ka tā šovasar ir gadījies jau ar diviem "policistiem". Savās komandās viņus visi fani mīlēja, bet pretinieku - apēda bez sāls!
Protams, uz šo brīdi situācija liekas diezgan dramatiska, jo šie negadījumi pierāda, ka NHL nemaz viss nav tik sakārtots.
Arī paliek katra spēlētāja individuālie faktori, cik katram ir "iekšu", lai to visu izturētu, jo profesionālais sports ir pavisam cita pasaule.
Bet NHL tieši nākamajā gadā ir jāveic pārmaiņas, ja nē, tad arī lokauts tur neizpaliks, un es nedomāju tikai finansiālās problēmas...

     [+] [-]

, 2011-08-16 17:01, pirms 13 gadiem
Skatāms un interesants jau tas NHL agresīvais hokejs ir, bet... laika jautājums līdz kādu no laukuma nonesīs bez dzīvības pazīmēm. Negribu piesaukt nelaimi, bet viss liecina par to, ka tuvāko 5-8 gadu laikā kaut kam tādam ir jānotiek - pārāk strauja un no līgas puses neierobežota (pat atbalstīta) attīstība tam spēka hokejam.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-16 17:14, pirms 13 gadiem
tr00 rakstīja: Skatāms un interesants jau tas NHL agresīvais hokejs ir, bet... laika jautājums līdz kādu no laukuma nonesīs bez dzīvības pazīmēm. Negribu piesaukt nelaimi, bet viss liecina par to, ka tuvāko 5-8 gadu laikā kaut kam tādam ir jānotiek - pārāk strauja un no līgas puses neierobežota (pat atbalstīta) attīstība tam spēka hokejam.
diezinvai kkas baigi mainīsies. amerikāņiem tādas lietās patīk :/ ja tik pašiem kkas nenotiek.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 17:40, pirms 13 gadiem
Rainmaker doma bija, manuprāt, pateikt, ka nevajadzīgie komentāri no otra raksta var ceļot uz šo. Bet, kas attiecas par šo rakstu, atliek vienīgi pielikt + swege komentāram, jo tas izsaka visu

  +4 [+] [-]

, 2011-08-16 18:12, pirms 13 gadiem
NHL būtu vienkārši beidzot kaut kas jāiemācās no Eiropas un vienkārši jāizskauž šādas lietas ar lielajiem noraidījumiem, jo kautiņi NHL vairs sen nav spēles kā tādas sastāvdaļa, bet gan prasts cirks, jo:

- parasti kaujās savā starpā abas komandas "tafgaji", nevis random spēlētāji, kuriem gribās izplūkt villu, kā tas ir normālā hokejā, kad kāds mazāks grib pasprēgat pret lielāku vai kā citādi un parasti blicē iesaistās visi uz laukuma esošie hokejisti mēģinot aizstāvēt/izšķirt pārējos.

- kautiņi ir sarunāts teātris - skatīt kaut vai šo video: Ivanans vs Laraque Nov 30, 2006
- YouTube


Es saprotu, ka katrs grib to kapeiciņu nopelnīt kā vien var un kapitālistiskā valstī to nevienam nevar liegt, bet, ja kāda cilvēka vēlme sabojā hokeja dabiskumu, pārvērsot atsevišķus spēles elementus par teātri, iedzen spēlētājus tā visa dēļ kapā, tad, pardon, bet es labāk skatos garlaicīgāku, bet patiesi emocionālu hokeju (KHL), nevis pārāko līmeni ar "teijātera" elementiem (NHL).

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 19:04, pirms 13 gadiem
Tā nav tikai NHL problēma,arī krievijā ir bijuši līdzīgi gadījumi. Neatceros uzvārdus ,bet atceros ,ka viens CSKA hikejists bija nomiris savā istabiņā pēc treniņnometnes,jo uz slodzēm bija relaksācijai lietojis dziru,tad vēl viens Turcijā bija nomiris,tas gan bija vairākas sezonas atpakaļ,bet lietas būtību tas nemaina.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 19:10, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Tā nav tikai NHL problēma,arī krievijā ir bijuši līdzīgi gadījumi. Neatceros uzvārdus ,bet atceros ,ka viens CSKA hikejists bija nomiris savā istabiņā pēc treniņnometnes,jo uz slodzēm bija relaksācijai lietojis dziru,tad vēl viens Turcijā bija nomiris,tas gan bija vairākas sezonas atpakaļ,bet lietas būtību tas nemaina.
Tas, kurš Turcijā, tas bija Romans Ļišenko, NHL hokejists, taču viņa gadījumā tā bija pašnāvība pakaroties.

Te būs saraksts ar hokejistiem, kuri ir miruši aktīvās karjeras laikā:
List of ice hockey players who died during...

     [+] [-]

, 2011-08-16 19:23, pirms 13 gadiem
Es esmu kategoriski pret kautiņiem hokejā. Spēka spēle jā, bet kautiņiem nē. Regbijā ir vēl vairāk spēka spēles, bet kautiņu tikpat kā nav, tā ka ir iespējas to nodalīt. Tāpēc maņ ļoti patīk, ka KHL kautiņus ierobežo. Ja Vitjaz šosezon nemainīsies, to vajadzētu izmest no līgas, jo galu galā ir pilns ar komandām, kas grib spēlēt hokeju, nevis kauties. Ja kāds grib skatīties kautiņus, lai iet uz boksu, kikboksu u.c.

     [+] [-]

, 2011-08-16 19:52, pirms 13 gadiem
archa000 rakstīja: NHL būtu vienkārši beidzot kaut kas jāiemācās no Eiropas un vienkārši jāizskauž šādas lietas ar lielajiem noraidījumiem, jo kautiņi NHL vairs sen nav spēles kā tādas sastāvdaļa, bet gan prasts cirks, jo:

- parasti kaujās savā starpā abas komandas "tafgaji", nevis random spēlētāji, kuriem gribās izplūkt villu, kā tas ir normālā hokejā, kad kāds mazāks grib pasprēgat pret lielāku vai kā citādi un parasti blicē iesaistās visi uz laukuma esošie hokejisti mēģinot aizstāvēt/izšķirt pārējos.

- kautiņi ir sarunāts teātris - skatīt kaut vai šo video: Ivanans vs Laraque Nov 30, 2006
- YouTube


Es saprotu, ka katrs grib to kapeiciņu nopelnīt kā vien var un kapitālistiskā valstī to nevienam nevar liegt, bet, ja kāda cilvēka vēlme sabojā hokeja dabiskumu, pārvērsot atsevišķus spēles elementus par teātri, iedzen spēlētājus tā visa dēļ kapā, tad, pardon, bet es labāk skatos garlaicīgāku, bet patiesi emocionālu hokeju (KHL), nevis pārāko līmeni ar "teijātera" elementiem (NHL).
Tavs kautina piemers - jaa, kaa lielaakaa dala kautinu, sarunats, tacu ne teatris. Cita lieta, ka dala no siem kautiniem ir kaa tada konkursa ietvaros ar savu ieksejo konkurenci.

     [+] [-]

, 2011-08-16 20:11, pirms 13 gadiem
Par kautiņiem, - davai veči, vispirms vienojamies, par ko mēs runājam, - ir jānodala kardināli atšķirīgas lietas:
1) spontāni kautiņi, kuri rodas spēles epizodēs, pie spēka cīņas, spēlētāju kontaktos, atbildot uz atklātiem sitieniem, rupjībām , tāpat arī vārtu priekšā, aizstāvot vārtsargu, pie bortiem, utt, utjpr.

Šie kautiņi hokejā ir, bija un būs, un neviens, pat vispilnīgāk izstrādātais likums vai kodekss un nevieni betmeni vai medveģevi tos neizsskaudīs un tā tam arī jābūt. Pretējā gadījumā hokejs lemts izmiršanai un nevienam par šādu sporta veidu agrāk vai vēlāk nebūs nekādas intereses.

2) kautiņi, kuri izraisas pretinieka hokejistiem savstarpēji vienojoties, piem., īsi uzreiz pēc iemetieniem, utt.

Lūk šie kautiņi, kas patiesībā ir diezgan liels samākslots teātris, - par šiem neapšaubāmi var diskutēt, vai kkas tāds hokejā ir nepieciešams.Starp citu, lielākā daļa mūsu paša Ivanāna kautiņi ir tieši no šīs sērijas.
Iespējams, ka šos , iepriekš sarunātos kautiņus , kkādā veidā var regulēt, ierobežot, vai tml.
Starp citu, šie "teātra" kautiņi tikpat kā nenotiek SC izcīņas laikā...

     [+] [-]

, 2011-08-16 20:18, pirms 13 gadiem
Par Bugārdu un Ripjēnu.
Lai viņiem vieglas smiltis.
Taisnība Jurim, kurš saka, ka mūsdienu profesionālais sports ir nežēlīgs, kad viena daļa sportistu ir gatavi uz visu, pat uz to, lai mākslīgā veidā ar aizliegtu preparātu palīdzību spētu nodrošināt savu vietu " zem saules".
Tas , ka NHL ( un ne tikai NHL ) jau sen ir dopings, ir skaidrāks par skaidru. Jau stipri sen visā pasaules sportā dominē farmācija.Vieglatlētika jau daudzus gadus ir nevis vadošo sportistu sacensības, bet gan farmakoloģijas konkurējošo koncernu cīņas...
Hokejs tāds pats sporta veids vien ir, ne jau no citas planētas, Marsa...
Mīļie draugi, - jau Tihonova laikā krievu hokejistiem špricēja placentu, - nu kas tad tas ir, vai tad ne dopings???

     [+] [-]

, 2011-08-16 20:23, pirms 13 gadiem
Leflērs rakstīja: Par Bugārdu un Ripjēnu.
Lai viņiem vieglas smiltis.
Taisnība Jurim, kurš saka, ka mūsdienu profesionālais sports ir nežēlīgs, kad viena daļa sportistu ir gatavi uz visu, pat uz to, lai mākslīgā veidā ar aizliegtu preparātu palīdzību spētu nodrošināt savu vietu " zem saules".
Tas , ka NHL ( un ne tikai NHL ) jau sen ir dopings, ir skaidrāks par skaidru. Jau stipri sen visā pasaules sportā dominē farmācija.Vieglatlētika jau daudzus gadus ir nevis vadošo sportistu sacensības, bet gan farmakoloģijas konkurējošo koncernu cīņas...
Hokejs tāds pats sporta veids vien ir, ne jau no citas planētas, Marsa...
Mīļie draugi, - jau Tihonova laikā krievu hokejistiem špricēja placentu, - nu kas tad tas ir, vai tad ne dopings???
Znaroks kādā intervijā labu laiku atpakaļ izteicās ,ka tieši tāpēc ,ka atteicies no placentas šprices ,tāpēc arī neticis PSRS izlasē uz PČ.

     [+] [-]

, 2011-08-16 20:45, pirms 13 gadiem
Leflērs rakstīja: Par kautiņiem, - davai veči, vispirms vienojamies, par ko mēs runājam, - ir jānodala kardināli atšķirīgas lietas:
1) spontāni kautiņi, kuri rodas spēles epizodēs, pie spēka cīņas, spēlētāju kontaktos, atbildot uz atklātiem sitieniem, rupjībām , tāpat arī vārtu priekšā, aizstāvot vārtsargu, pie bortiem, utt, utjpr.

Šie kautiņi hokejā ir, bija un būs, un neviens, pat vispilnīgāk izstrādātais likums vai kodekss un nevieni betmeni vai medveģevi tos neizsskaudīs un tā tam arī jābūt. Pretējā gadījumā hokejs lemts izmiršanai un nevienam par šādu sporta veidu agrāk vai vēlāk nebūs nekādas intereses.

2) kautiņi, kuri izraisas pretinieka hokejistiem savstarpēji vienojoties, piem., īsi uzreiz pēc iemetieniem, utt.

Lūk šie kautiņi, kas patiesībā ir diezgan liels samākslots teātris, - par šiem neapšaubāmi var diskutēt, vai kkas tāds hokejā ir nepieciešams.Starp citu, lielākā daļa mūsu paša Ivanāna kautiņi ir tieši no šīs sērijas.
Iespējams, ka šos , iepriekš sarunātos kautiņus , kkādā veidā var regulēt, ierobežot, vai tml.
Starp citu, šie "teātra" kautiņi tikpat kā nenotiek SC izcīņas laikā...
domāju, ka arī 'teātra kautiņi' (kā Tu to nodēvē) ir saistīti ar spēles epizodēm. Ja grib lauzt spēles gaitu, atriebt kādu vecu pāridarījumu, kad vairs nav ko zaudēt utt. Ja divi džeki sarunā, lai kaujas, ja vēl tur apakšā vēsture, tad interesanti paskatīties.

Piekrītu viedoklim, ka jādod par kautiņu provocēšanām t.s. instigatora sodi, it sevišķi, kad kāds grib atdarīt par tīru spēka paņēmienu. It kā spēles epizode, bet kāpēc spēlētājam jākaujas, ja kādam nepatīk viņa bodīčeks?

Bet par rakstu šoreiz autoram +. Labi akcenti.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-16 21:46, pirms 13 gadiem
Tatad KHL ir labaakaa liigaa pasaulee?

     [+] [-]

, 2011-08-16 22:05, pirms 13 gadiem
Leflērs rakstīja: Par kautiņiem, - davai veči, vispirms vienojamies, par ko mēs runājam, - ir jānodala kardināli atšķirīgas lietas:
1) spontāni kautiņi, kuri rodas spēles epizodēs, pie spēka cīņas, spēlētāju kontaktos, atbildot uz atklātiem sitieniem, rupjībām , tāpat arī vārtu priekšā, aizstāvot vārtsargu, pie bortiem, utt, utjpr.

Šie kautiņi hokejā ir, bija un būs, un neviens, pat vispilnīgāk izstrādātais likums vai kodekss un nevieni betmeni vai medveģevi tos neizsskaudīs un tā tam arī jābūt. Pretējā gadījumā hokejs lemts izmiršanai un nevienam par šādu sporta veidu agrāk vai vēlāk nebūs nekādas intereses.

2) kautiņi, kuri izraisas pretinieka hokejistiem savstarpēji vienojoties, piem., īsi uzreiz pēc iemetieniem, utt.

Lūk šie kautiņi, kas patiesībā ir diezgan liels samākslots teātris, - par šiem neapšaubāmi var diskutēt, vai kkas tāds hokejā ir nepieciešams.Starp citu, lielākā daļa mūsu paša Ivanāna kautiņi ir tieši no šīs sērijas.
Iespējams, ka šos , iepriekš sarunātos kautiņus , kkādā veidā var regulēt, ierobežot, vai tml.
Starp citu, šie "teātra" kautiņi tikpat kā nenotiek SC izcīņas laikā...
Ja - pec Tava iedalijuma - 2.tipa kautinus ierobezos (par ko man lielu iebilzu nebutu), tad "tirajiem smagsvariem" bus vairak japiedomaa pie speka speles u.c. elementiem, citadi tie kaa suga NHL varetu ari "izmirt". Kapec Ivanans daudz bijis iesaistits 2.tipa kautinos? Tapec, ka kurs katrs ar vinu nekaujas (pat vairaku speletaju sakersanas gadijuma).

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 23:33, pirms 13 gadiem
Leflērs rakstīja: Par kautiņiem, - davai veči, vispirms vienojamies, par ko mēs runājam, - ir jānodala kardināli atšķirīgas lietas:
1) spontāni kautiņi, kuri rodas spēles epizodēs, pie spēka cīņas, spēlētāju kontaktos, atbildot uz atklātiem sitieniem, rupjībām , tāpat arī vārtu priekšā, aizstāvot vārtsargu, pie bortiem, utt, utjpr.

Šie kautiņi hokejā ir, bija un būs, un neviens, pat vispilnīgāk izstrādātais likums vai kodekss un nevieni betmeni vai medveģevi tos neizsskaudīs un tā tam arī jābūt. Pretējā gadījumā hokejs lemts izmiršanai un nevienam par šādu sporta veidu agrāk vai vēlāk nebūs nekādas intereses.

2) kautiņi, kuri izraisas pretinieka hokejistiem savstarpēji vienojoties, piem., īsi uzreiz pēc iemetieniem, utt.

Lūk šie kautiņi, kas patiesībā ir diezgan liels samākslots teātris, - par šiem neapšaubāmi var diskutēt, vai kkas tāds hokejā ir nepieciešams.Starp citu, lielākā daļa mūsu paša Ivanāna kautiņi ir tieši no šīs sērijas.
Iespējams, ka šos , iepriekš sarunātos kautiņus , kkādā veidā var regulēt, ierobežot, vai tml.
Starp citu, šie "teātra" kautiņi tikpat kā nenotiek SC izcīņas laikā...
Par pirmā tipa kautiņiem nav runas! Tie kā pats jau rakstiji - tie bija, ir un būs, jo savādāk hokejs nebūtu hokejs! Vot otros un no sērijas "tu bļ.. manam korišam pirms 2 gadiem purnu sasiti.... gan, manuprāt, būtu "jānahrenizē"... ja ir (rodas) "neaskaņas", tad viņas vajag "atrisināt" uz vietas tūlīt un tagad nevis pēc hvz cik ilga laika kaut kādā "pakazuhā" un ar pavisam citiem "aktieriem"....

     [+] [-]

, 2011-08-16 23:39, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Par pirmā tipa kautiņiem nav runas! Tie kā pats jau rakstiji - tie bija, ir un būs, jo savādāk hokejs nebūtu hokejs! Vot otros un no sērijas "tu bļ.. manam korišam pirms 2 gadiem purnu sasiti.... gan, manuprāt, būtu "jānahrenizē"... ja ir (rodas) "neaskaņas", tad viņas vajag "atrisināt" uz vietas tūlīt un tagad nevis pēc hvz cik ilga laika kaut kādā "pakazuhā" un ar pavisam citiem "aktieriem"....
starp citu, labs viedoklis par to, ka "policisti" lēņām kļūst par hokeja pagātni:
Puck Podcast » Blog Archive »...
Хоккей на AllHockey.Ru - Такой тафгай нам не... (tas pats krieviski)

     [+] [-]

, 2011-08-17 07:27, pirms 13 gadiem
Pssst... Ripiens nav professionāls 'tafgajs' kura uzdevums ir tikai kauties. Viņa fiziskie parametri ir 1.80m / 86kg, kas ir visai niecīgi priekš profesionāla tafgaja. Viņš vienkārši bija ass 3/4 maiņas centrs kuram patika izkauties.

Un vainot NHL un viņa darbu viņa personiskajās problēmās ir tas pats kas apgalvot ka Breiviks veica savu slaktiņu jo spēlēja nežēlīgas datorspēles.

     [+] [-]

, 2011-08-17 10:21, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu, labs viedoklis par to, ka "policisti" lēņām kļūst par hokeja pagātni:
Puck Podcast » Blog Archive »...
Хоккей на AllHockey.Ru - Такой тафгай нам не... (tas pats krieviski)
Pareizi jau čalis saka tie paši Lučics, Klovs arī Iginla nav nekādi nīkuļi un pie vajadzības var gan par sevi, gan par savu komandas biedru pastāvēt, bet atškirībā no Raičas vai jebkura cita tipskā smagsvara "tafgaja" viņi ir arī gana rezultatīvi (citreiz pat ļoti rezultatīvi) un, domāju, tādiem kadriem arī būs nākotne NHL!
Lucic vs Ivanans Oct 12, 2007
- YouTube

     [+] [-]

, 2011-08-17 11:44, pirms 13 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Pssst... Ripiens nav professionāls 'tafgajs' kura uzdevums ir tikai kauties. Viņa fiziskie parametri ir 1.80m / 86kg, kas ir visai niecīgi priekš profesionāla tafgaja. Viņš vienkārši bija ass 3/4 maiņas centrs kuram patika izkauties.
21 kautiņš 69 spēlēs - nemaz nav "tafgajs" (tas ir vairāk nekā tas pats Ivanāns jebkad NHL līmenī vienā sezonā ir kāvies).

"Policists" nenozīmē, ka tas ir milzīgs onkulis, kurš tikai zvetēt pretiniekus iziet uz laukuma. Tie ir supersmagsvari.

Džareds Bols, Daniels Karsillo, Kails Klifords, Kems Džasens utt. Viņi visi ir aptuveni tādi pat kā Ripjens - vieglā/vidējā svara kaušļi.Tādi pašlaik kā reiz arī ir daudz aktīvāki un viņi nomaina lielos onkuļus.

     [+] [-]

, 2011-08-17 14:24, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Pareizi jau čalis saka tie paši Lučics, Klovs arī Iginla nav nekādi nīkuļi un pie vajadzības var gan par sevi, gan par savu komandas biedru pastāvēt, bet atškirībā no Raičas vai jebkura cita tipskā smagsvara "tafgaja" viņi ir arī gana rezultatīvi (citreiz pat ļoti rezultatīvi) un, domāju, tādiem kadriem arī būs nākotne NHL!
http://www.youtube.com/watch?v=QFYWo6AQRgU
..." gana rezultatīvi..."'-labi teikts.
Jebkurš normāls kanādietis vajadzības gadījumā būs gatavs iedot bietē.Ne bez iemesla, protams.Starp citu, aizmirsi pieminēt Lekavaljē.Kaujās tā kā traks, ja uznāk vajadzība.

Lučičs šopavasar pusi Vankūveras apgrieza ar kājām gaisā.

     [+] [-]

, 2011-08-17 14:27, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 21 kautiņš 69 spēlēs - nemaz nav "tafgajs" (tas ir vairāk nekā tas pats Ivanāns jebkad NHL līmenī vienā sezonā ir kāvies).

"Policists" nenozīmē, ka tas ir milzīgs onkulis, kurš tikai zvetēt pretiniekus iziet uz laukuma. Tie ir supersmagsvari.

Džareds Bols, Daniels Karsillo, Kails Klifords, Kems Džasens utt. Viņi visi ir aptuveni tādi pat kā Ripjens - vieglā/vidējā svara kaušļi.Tādi pašlaik kā reiz arī ir daudz aktīvāki un viņi nomaina lielos onkuļus.
Mūsu kopējais draugs Karsillo vajadzības gadījumā var spēlēt pat 1. vai 2. maiņā.Vismaz ir to darījis Flyers sastāvā.
Žēl tikai, ka Holmgrēns to kaut kā īsti laikam nesaprata...

     [+] [-]

, 2011-08-20 19:47, pirms 13 gadiem
Nezinu kā jums, kungi, bet man, kad esmu normāli izkāvies ar britu tūristiem vai citiem krāniem, galva pēc tam mēdz pat vairākas nedēļas sāpēt. Ja jau džeki tā spēcīgi izplūcas padsmit reizes sezonā vairāku sezonu garumā, nav nekāds brīnums, ka vīri spēka gados mirst
1 2 39 komentāri