Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL paziņo par jaunu kolektīvo līgumu un sezonas atsākšanās datumiem

Rolands Eliņš

NHL paziņo par jaunu kolektīvo līgumu un sezonas atsākšanās datumiem
Gerijs Betmens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un spēlētāju arodbiedrība panākusi principiālu vienošanos par kolektīvā līguma pagarināšanu līdz 2026. gadam, un jaunajā līgumā būs iekļauta iespēja NHL hokejistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs. Jaunais kolektīvais līgums vēl būs jāapstiprina gan NHL valdei, gan NHLPA pārstāvjiem.

Jau iepriekš bija ziņots, ka NHL un NHLPA tuvojas kopsaucējam par jaunu kolektīvo līgumu, ko abas puses vēlējās pagarināt pirms šīs sezonas atsākšanās, ņemot vērā neskaidro finansiālo situāciju koronavīrusa pandēmijas dēļ. Šonakt paziņots, ka abas puses ir panākušas vienošanos par kolektīvā līguma pagarināšanu līdz 2026. gadam.

Līdzšinējais kolektīvais līgums bija noslēgts 2013. gadā un apstiprināts līdz 2022. gada septembrim. Jaunais kolektīvais līgums paredz no nākamās sezonas iesaldētus algu griestus 81.5 miljonu dolāru apjomā, kas saglabāsies tik ilgi, kamēr līgas kopējie ienākumi nesasniegs 4.8 miljardus dolāru, proti, līmeni, kas bija prognozēts pirms pandēmijas. Tāpat kolektīvais līgums paredz dažādus spēlētāju līgumu nosacījumus un spēlētāju iemaksas ienākumu izlīdzināšanas fondā, kā arī iespējas klubu vadītājiem ieturēt daļu hokejistu algas (10% nākamajā sezonā), kas pēc tam jāizmaksā trīs sezonu laikā.

Jaunais kolektīvais līgums paredz NHL spēlētāju dalību 2022. un 2026. gada olimpiskajās spēlēs, tiesa, tam vēl būs nepieciešama vienošanās starp NHL un Starptautisko olimpisko komiteju. Tāpat kolektīvajā līgumā iekļauta dažādu NHL pasākumu turpināšana – starptautiskās spēles, Zvaigžņu spēle un Ziemas klasika.

Panāktā vienošanās arī sniegusi apstiprinājumu par šīs sezonas gaidāmo atsākšanos. NHL iepriekš izveidoja četru fāžu protokolu, kā pandēmijas laikā atsākt sezonu, un šobrīd līga ir otrajā fāzē. Trešā fāze – oficiālās klubu treniņnometnes – sāksies 13. jūlijā, bet ceturtā fāze sāksies 26. jūlijā. Tajā komandas dosies spēļu norises vietu pilsētām un sāks spēles pirmajā augustā. Tiek ziņots, ka Austrumu konferences komandas savus mačus šosezon izspēlēs Toronto, bet Rietumu konferences komandas – Edmontonā, kur notiks arī fināls.

Vienošanās arī paredz, ka spēlētājiem ir tiesības atteikties no dalības sezonas turpinājumā. Pēc kolektīvā līguma apstiprināšanas katram hokejistam būs trīs dienu periods, lai informētu līgas vadību par šo lēmumu, turklāt bez nepieciešamības sniegt paskaidrojumu.

Kolektīvais līgums tiks oficiāli apstiprināts pēc NHL valdes, kurā pārstāvēti klubu īpašnieki, balsojuma, kā arī spēlētāju arodbiedrības balsojuma.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-nhlpa-...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-07-07 14:04, pirms 4 gadiem
Nepietiek, ka Nba pilns ar vinjiem, ari hokeja, ko pashi nemak spelet, vadoshos amatos salidushi shie Abrama deli.